biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail

DOXBIO 2013 - oversigt over samlede program for sæsonen.


EKSPEDITIONEN TIL VERDENS ENDE

En vaskeægte opdagelsesrejse i en moderne kontekst. På en tremastet skonnert fuld af kunstnere, videnskabsmænd og ambitioner, der ikke lader hverken Noah eller Columbus meget tilbage at ønske, stævner vi ud mod verdens ende: de hastigt smeltende ismassiver i det Nordøstlige Grønland.

En episk rejse, hvor de gæve sømænd stifter bekendtskab med imaginære teltpladser, isbjørnemareridt og en helt ny dyreart. Men i mødet med de nye, ukendte egne af vores verden åbner besætningen, der strækker sig fra kunstnerne Tal R og Daniel Richter til geolog Minik Rosing, op for en række spørgsmål af basal, eksistentiel karakter. 

Nysgerrighed, storslået patos og et befriende skvæt humor smelter sammen i en film, orkestreret af det filmiske stortalent Daniel Dencik, der i det ene ikoniske billede efter det andet forfører os både langt ud over og dybt ind i den historiske parentes, der udgør menneskeheden. Det er stort tænkt og stort udført, som en gammel drengedrøm realiseret i voksent selskab.

Premiere 6. februar


STORIES WE TELL

Løgne og familiehemmeligheder i personlig film af den Oscar-nominerede instruktør og skuespiller Sarah Polley. Mange mennesker har haft en fantasi om, at deres forældre ikke er deres rigtige forældre. Men hvad sker der, når fantasi bliver til virkelighed? Dette års store filmfestival-hit Stories We Tell er et personligt essay og familieportræt af instruktør og skuespiller Sarah Polleys egne forældre, den britiske skuespiller Michael Polley og den canadiske skuespillerinde Diane Polley. Sarah Polley blander – med kærlighed og humor – problemfrit fortid og nutid i en kombination af nye interviews, stillbilleder og fortællende ´home movies´. Filmen udforsker, hvordan et minde og en fortælling om den samme begivenhed kan variere fra person til person. Samtidig afslører filmen en uventet opdagelse af en familiehemmelighed, der blev begravet, da Polley var elleve år og hendes mor gik bort. Instruktør Sarah Polley går til værks som detektiv og dykker ned i aspekter af sin egen families fortid.

Premiere 3. april


BLODETS BÅND

Svend har 16 børn. De fire yngste har han sammen med Gitte, som han netop er ved at blive skilt fra efter 28 års turbulent ægteskab. Samtidig har deres fælles yngste datter, Christina, besluttet sig for at flytte hjemmefra. Men opbruddet i familien åbner en byge af spørgsmål især for Christina, som finder ud af, at hendes familie lider af kollektiv hukommelsessvigt om hendes barndom. Det gælder især den tvangsfjernelse, som hun og hendes søskende føler, de helt uretfærdigt har været udsat for. 
Mens Christina går i gang med at finde ud af den virkelige familiehistorie, beslutter Svend sig for at hjælpe sin datter og sin egen hukommelse på vej. Han søger aktindsigt hos kommunen, og en dag modtager han en kasse fuld af hemmeligheder, som gennem tiden er blevet glemt og fortrængt i tåger af sprut og stoffer.
Blodets Bånd er en film om svigt, løgne og en families kollektive fortrængninger, men det er også en film om kærlighed, der overskygger alt. En film af instruktøren bag Testamentet, Christian Sønderby Jepsen og debutanten, Pernille Bervald Jørgensen.

Premiere 5. juni


SAMSARA

Samsara genforener de to filmskabere Ron Fricke og Mark Magidson, hvis prisvindende film Baraka og Chronos bragte en ny visuel og musikalsk kunstfærdighed til biografrummet. Samsara er et helligt ord, der betyder det evigt drejende livshjul. Dette er udgangspunktet for de to filmskabere, mens de søger efter den undvigende strøm af sammenhæng, der løber igennem vores liv. 

Filmet over en periode på fem år, i femogtyve lande, på fem kontinenter og skudt med 70mm film, fører Samsara os til verdener bestående af hellig jord, naturkatastrofer, industrielle komplekser og naturens vidundere. Ved at dispensere al dialog og deskriptiv tekst undergraver Samsara vores forventninger om en traditionel dokumentar. I stedet opfordrer filmen til egne fortolkninger, som inspireres af betagende billeder og musik, der kombinerer det gamle med det moderne. Samsara udforsker verdens vidundere; fra det mondæne til det mirakuløse.

Premiere 28. august


SEPIDEH

Sepideh bruger sine nætter på at forstå stjernernes hemmeligheder - men hendes familie gør alt for at få hende ned på jorden igen. Der er ganske andre forventninger til en ung, iransk kvinde, og hendes planer om at komme på universitetet synes lysår væk. Men Sepideh holder fast i sin drøm! Hun tager kampen op og søger hjælp fra sit største idol, den første kvindelige rumturist Anousheh Ansari.

Premiere 2. november


OVERRASKELSEN

NOVEMBER STÅR I OVERRASKELSENS TEGN.

DOXBIO udfylder pladsen med det bedste ude fra verden.
Vi scanner filmfestivalerne i 2013 og vælger den bedste film.
Mere ved vi ikke, men vi ved, det bliver godt!

Premiere 13. november


Om DOXBIO:

OBS: Traditionen tro vises alle film ved en stor event, samme dag i hele landet. Så husk at booke billet til 6. feb i en af de mange deltagende biografer.


Klubben startede i 2010 som dokumentarfilmens alternativ til Biografklub Danmark. Målet var at bringe de allerbedste dokumentarfilm ud til biografer i hele landet.

Netværket af biografer som danner ramme om doxbio klubben er stadigt voksende, og hvert år udvælges 6 af årets mest markante dokumentarfilm fra

ind- og udland. **Der kræves intet medlemskab til klubben, blot en normal biografbillet.


Læs mere på www.doxbio.dk

Nyheder

"Går man med på spøgen og træder ind i Wes Andersons scenografi, venter der også denne gang en skøn og generøs oplevelse." - 5/6 hjerter Kim Skotte, Politiken. Se The Grand Budapest Hotel i Biffen fra d. 24. april.Ugens premiere The Selfish Giant har vundet et væld af vigtige priser, og anmeldere verden over sammenligner den med de bedste film af mesterinstruktørerne Ken Loach og Mike Leigh.Ugens premiere My Sweet Pepper Land er en kurdiske western-parodi, fuld af ‘last frontier’-stemning, deadpan-komik, rå mandfolk og en heltinde, der vil få dit hjerte til at smelte.


Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Nu også Biografklub Danmark i Biffen. 

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.

Monica_Z_215

Se seneste film i Biografklub Danmark: Monica Z i Biffen nu.Glæd dig til næste film i Biografklub Danmark: Selv i de bedste hjem af François Ozon.

Glæd dig til kortfilmsfestivalen Filmkraft. 10. maj i Biffen.Helt ekslusivt i anledning af Biffens 25-års jubilæum vises Rumrejsen år 2001 i det storslåede 70mm-format den 26. april.Helt ekslusivt i anledning af Biffens 25-års jubilæum vises West Side Story i det storslåede 70mm-format den 26. april.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF

Det danske Filminstitut

SparNord Bank
Det Obelske Familiefond

 

europacinemas-2010.jpg