biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail

DOXBIO 2014 - oversigt over det resterende program for sæsonen.


SÅ MEGET GODT I VENTE

En film om bonden, universet og bureaukratiet

Niels er en af de mest idealistiske landmænd i bondelandet Danmark. Hele hans livssyn handler om bæredygtighed og om at leve i harmoni og respekt for naturen. Niels og hans kone Rita producerer råvarer til de bedste restauranter i Danmark, men deres måde at drive landbrug på er en torn i øjet på myndighederne. De truer Niels med at fratage ham retten til at have dyr på gården, selvom landets førende kokke står i kø for at få del i gårdens produkter.

For Niels er gården – Thorshøjgaard – og hans dyr ikke noget, der er begrænset til hans levetid. Han har visioner for fremtidige generationer og ønsker, at den jord, han efterlader, også skal være frugtbar til glæde for mennesker i de næste tusinde år …

Instruktøren Phie Ambo har fulgt Niels tæt på i flere år; når han plejer sine dyr, dyrker sine marker i samarbejde med universet og kæmper en hård kamp mod myndighedernes kontrollanter.

Live-transmitteret debat til premieren, hvor du kan stille spørgsmål til topfolk fra landbrug- og fødevareindustrien. DOXBIO giver desuden en kold Kronenbourg til filmen.

Premiere 3. september


EKSTRA BLADET UDEN FOR CITAT

Vi elsker at hade dem. De er grænseløse, amoralske og sensationslystne. De snager uhæmmet i politikernes privatliv, de overdriver skruppelløst på forsiden, og de skyr ingen midler for at blive den avis, de andre taler om.

Men kan vi forestille os et Danmark uden samfundets vagthund nummer 1, et Danmark uden Ekstra Bladet?

Filmen følger avisen gennem et af dens mest turbulente år med katastrofale læsertal og kontroversielle, dagsordenssættende sager på stribe. Og vi er i sjælden grad med, hvor de vanskelige beslutninger træffes, helt inde i avisens maskinrum med den omstridte chefredaktør Poul Madsen for bordenden. Vi følger papiravisens dramatiske dødskamp og chefredaktørens indædte forsøg på at omstille den gamle institution til et moderne multimediehus.

På tætteste hold får vi indblik i, hvordan avisens medarbejdere håndterer de mange etiske dilemmaer, de står i hver eneste dag, vi ser, hvad der skal til, før en nyhed gør sig fortjent til avisens forside, og vi er med, når avisens journalister med kreativitet, opfindsomhed og stædighed tester moraliserende politikeres egen moral.

Og så følger vi den somaliske gidselsag, hvor avisen skaber stor – og stærkt kritiseret – opmærksomhed om de danske gidsler. Går avisen for langt i deres jagt efter interviews med gidsler, rederibagmænd, lejesoldater osv. Handlede det bare hæmningsløst om at sælge flere aviser eller var det i en højere sags tjeneste? Døm selv når du har set filmen.

Premiere 1. oktober


ÅRETS OVERRASKELSE

NOVEMBER STÅR I OVERRASKELSENS TEGN.

DOXBIO udfylder pladsen med det bedste ude fra verden.
Vi scanner filmfestivalerne i 2014 og vælger den bedste film.
Mere ved vi ikke, men vi ved, det bliver godt!

Premiere 5. november


Om DOXBIO:

OBS: Traditionen tro vises alle film ved en stor event, samme dag i hele landet. Så husk at booke billet i en af de mange deltagende biografer.


Klubben startede i 2010 som dokumentarfilmens alternativ til Biografklub Danmark. Målet var at bringe de allerbedste dokumentarfilm ud til biografer i hele landet.

Netværket af biografer som danner ramme om doxbio klubben er stadigt voksende, og hvert år udvælges 6 af årets mest markante dokumentarfilm fra

ind- og udland. **Der kræves intet medlemskab til klubben, blot en normal biografbillet.


Læs mere på www.doxbio.dk

Nyheder


Dokumentaren Optimisterne om et usædvanligt og livsbekræftende volleyball team. Ny økologisk citronlemonade til premieren 25. sept.Det psykologiske drama Ludo er den første færøske spillefilm i over 15 år. Vi giver en økologisk Thy Classic til premieren 25. sept.Franske Svinene om hævn, penge og magt. Vi serverer et glas lækker vin til premieren 25. sept.
.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Biffen viser alle dokumentarfilmene fra DOXBIO. Filmvisninger er åbne for alle - ofte specialevent i forbindelse med premieren. Du kan købe gavekort til 2 eller 6 af filmene - se mere her.

ekstra-bladet-uden-for-citat_215

Næste film bliver Ekstra Bladet uden for citat. Premiere 1. oktober. Livetransmitteret debat efter filmen til premieren med bl.a. Poul Madsen og DR Detektor-vært Thomas Buch-Andersen. DOXBIO giver desuden en kold Kronenbourg til filmen.Dokumentar om Nick Cave: 20.000 dage på jorden. Premiere 2. oktober. Filmen indledes af kunstner og årelang Nick Cave-fan Nils Sloth (Artbreak Hotel). Efter filmen agerer Nils Sloth desuden Nick Cave-DJ i ca 1 time. 


Nu også Biografklub Danmark i Biffen. 

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Biografklub Danmark-film: Kapgang.

OBS! Du kan allerede nu købe medlemskab til NY SÆSON af Biografklub Danmark. Se programmet for den nye sæson her.


Næste film i den nye sæson, Jersey Boys, har premiere i Biffen 9. oktober.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen.

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.Se de aktuelle Filmporten-film Joe og To dage, en nat.


Næste premiere i Filmporten bliver Den usynlige kvinde, premiere 9. okt.

Filmen indledes til premieren med oplæg om Dickens og film ved Aalborgs filmlektor Jørgen Riber Christensen.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF

Det danske Filminstitut

SparNord Bank
Det Obelske Familiefond

 

europacinemas-2010.jpg