biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail

Film i Biffen lige nu

*Film og debat* Olmo & the Seagull
*Film og debat* Olmo & the SeagullInfo og billetter
   
Skuespillerinderne Vibeke Hastrup og Kristine Elmedal Johansen diskuterer sammen med Lene Johansen filmen og giver egne refleksioner over livet som skuespillerinde, spørgsmålet om man skal have børn eller ej, såvel som de mand/kvinderoller de netop nu arbejder med i William Shakespeares Richard III, Aalborg Teater. 

Film og debat tirsdag den 8. september kl. 16.30. Olivia (Olivia Corsini) er skuespiller ved et kendt parisisk teater. Hun elsker sin krævende, men også personligt berigende, profession. Hendes kæreste og livsledsager, Serge (Serge Nicolaï), er også hendes kollega på scenen. Sammen med teaterkompagniet, det legendariske Théâtre du Soleil, øver de på en opsætning af Tjekovs “Mågen”, som skal på en stor international turné. Prøverne skrider planmæssigt frem indtil Olivia bliver stillet overfor et af de mest fundamentale valg i en moderne kvindes liv; et dilemma mellem at dedikere sig til sin karriere eller at blive mor og starte en familie. Transformationen fra kvinde til mor byder på en del ændringer og selvom lykken over graviditeten er stor, trænger der sig også svære følelser og udfordringer på. Filmen vender virkeligheden på hovedet, idet skuespillerne spiller sig selv i deres eget liv. I samvær med dem opfordres vi til at reflektere over, hvad der er virkelighed og hvad der er forestillingen om den?

*PREMIERE* Tavshedens labyrint
*PREMIERE* Tavshedens labyrintInfo og billetter
   
Premiere torsdag den 3. september. I 1950’ernes Tyskland blomstrer økonomien, og en krigstræt nation vil helst glemme, hvad der skete under Anden verdenskrig og i stedet fokusere på fremtiden. Da en journalist tilfældigvis opdager, at en tidligere fangevogter i Auschwitzlejeren nu arbejder på den lokale skole, er der ingen offentlige instanser, der vil beskæftige sig med problemstillingen, undtagen den unge advokat, Johann Radmann. Med en urokkelig vilje lykkes det Johann at grave dokumenter frem med afgørende beviser mod flere tusinde SS-officerer, der tjente i den grufulde udryddelseslejr, og som nu er offentligt ansatte. En vigtig del af Tysklands historie og chancen for at få sandheden ført til protokols er ved at forsvinde i en labyrint af tavshed og alle synes at have været involveret - selv på højeste regeringsniveau.
*PREMIERE* The Visit - An Alien Encounter (DOXBIO)
*PREMIERE* The Visit - An Alien Encounter (DOXBIO)Info og billetter
   

Til premieren kl. 19.00 er der astronaut-is til alle og livetransmitteret debat fra en underjordisk bunker et hemmeligt sted i Danmark med journalist Mads Brügger, filmens instruktør Michael Madsen og bl.a. et interview med den første dansker i rummet, astronaut Andreas Mogensen.

Premiere onsdag den 2. september. Filmen dokumenterer menneskets første møde med intelligent liv fra rummet – et møde, der endnu ikke har fundet sted. Siden opfindelsen af radiokommunikation har mennesket sendt signaler ud i rummet for at gøre andre civilisationer opmærksomme på vores eksistens. Med eksklusiv adgang til FN’s kontor for ”Anliggender vedrørende det ydre rum” og til militærstrateger og eksperter fra verdens førende rumforskningscentre udforsker filmen det første møde med en besøgende fra rummet. Konfrontationen mellem os og det ’fremmede’ begynder med de enkle spørgsmål: Hvorfor er I her? Hvordan tænker I? Hvad ser I i mennesket, som vi ikke ser i os selv? Filmen er en rejse ud over et jordisk perspektiv, som løfter sløret for menneskets frygt, håb og ritualer, og tvinger os til at konfrontere - ikke blot de fremmede livsformer - men i høj grad også vort eget selvbillede.

Amy
AmyInfo og billetter
   
Et intimt portræt af den mytiske rockstjerne Amy Winehouse. Gennem gamle hjemmevideoer, intime interviews og udtalelser fra sangerindens familie og samarbejdspartnere ser vi en ny side af den tragiske skæbne Winehouse, hvis alkoholmisbrug og personlige forhold ofte var altoverskyggende i tabloidmedierne. I filmen indrømmer sangerinden blandt andet, at hun fortryder sin berømmelse og selvsabotagen, det medførte – og som førte til hendes alt for tidlige død som 27-årig i 2009. ‘Amy’ er instrueret af BAFTA-vinderen Asif Kapadia.

"Det er umuligt at holde tårerne tilbage i en af de mest overvældende og hjerteskærende dokumentarfilm nogensinde, som vil ændre Amy Winehouses eftermæle." - 6/6 stjerner, Claus Christensen, Filmmagasinet Ekko

Guldkysten
GuldkystenInfo og billetter
   

KORT TID. Året er 1836, og den unge botaniker Wulff bliver sendt et år til Afrika af den danske konge for at tilse arbejdet med en kaffeplantage. Bag sig har han sit livs store kærlighed, foran sig har han et eventyr, der vil føre ham ind i ukendt land, og som vil ændre hans unge liv for altid. Slavehandlen er for længst ophørt ved de danske handelsforter på Guldkysten, men da Wulff oplever, at hans plantager bliver hærget af de indfødte selv, føres han på sporet af en større konspiration, som viser sig at trække tråde helt ind i guvernementets inderste.

"'Guldkysten' er en modig film, der både udfordrer vores tanker og river i vores sanser." - 5/6 stjerner, Niels Lind Larsen, B.T.

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Irrational Man
Irrational ManInfo og billetter
   

Joaquin Phoenix spiller filosofiprofessoren Abe Lucas, der står midt i en depression, og har svært ved at finde livsglæden. Men da Abe overhører en tilfældig samtale og indser, at han kan løse en enlig mors alvorlige problemer ved at han begår et mord, får han pludselig livsglæden og motivationen tilbage. I al hemmelighed går Abe straks i gang med at planlægge mordet, men tingene udvikler sig dog slet ikke, som han havde forestillet sig. Inden han ser sig om, er en af hans studerende (Emma Stone) også involveret, og Abe skal nu til at finde en løsning på sine egne problemer, hvilket heller ikke ender helt som planlagt.

"Men først og fremmest er dette en film, der fungerer, fordi den stiller os over for nogle overraskende dilemmaer - og dermed intellektuelle udfordringer." - 5/6 stjerner, Max Melgaard, Nordjyske

Jeg er Ingrid
Jeg er IngridInfo og billetter
   

Den 29. august i år ville en af verdens største skuespillerinder, Ingrid Bergman, være fyldt 100 år. Allerede i maj år fejredes dette, da filmfestivalen i Cannes tilegnede hende en hel sektion og lod hende pryde festivalens officielle plakat. Samtidig var der verdenspremiere på Stig Björkmans film "Jeg er Ingrid", der giver liv til det skatkammer af eget materiale, som Ingrid Bergman selv filmede. Resultatet er en enestående dokumentar om historien bag et af verdens mest kendte ansigter med medvirken af Ingrid Bergmans fire børn: Isabella, Roberto, Ingrid Rossellini og Pia Lindström. Alicia Vikander er Ingrid Bergmans stemme.

"Portrætfilmen om Ingrid Bergman er lige så nærværende og kompromisløs som hovedpersonen, der demonstrerede, at også kvinder kan følge deres kald." - 5/6 stjerner, Michael Bo, Filmmagasinet Ekko

Maries historie
Maries historieInfo og billetter
   
Vi møder filmens titelperson, Marie Heurtin, i 1800-tallets Frankrig, da hun er 14 år. Marie er både blind og døv og ude af stand til at kommunikere. På trods af rådgivning fra en læge, der mener, at hun er “dum”, kan Maries far, en ydmyg håndværker, ikke få sig selv til at indlægge hende på en sindssygeanstalt. Fortvivlet opsøger han Larnay Institute nær Poitiers, hvor nonner tager sig af unge døve kvinder. Søster Marguerite, en ung nonne, tager dette “vilde lille dyr” under sine vinger og gør alt hvad hun kan for at få Marie ud af mørket. Søster Marguerite udfordres af mange tilbageslag, men hun er bevæbnet med sin glade tro og kærlighed til unge Marie, og kæmper ufortrødent videre… Debutanten Ariana Rivoire (som selv er døv, men ikke blind) er intet mindre end en åbenbaring i titelrollen. Filmen bygger på en sand historie, der er mindst lige så kendt i Frankrig, som Helen Kellers er det i USA.

"Smukt og rørende (...) En dejlig, hjertevarm oplevelse." - 5/6 stjerner, Dorrit Gap Jensen, Nordjyske

Marshland
MarshlandInfo og billetter
   

Da vi første gang møder de to kriminalbetjente, Pedro og Juan, er deres bil brudt sammen. Sådan går det jo, men den lakoniske hverdagsrealisme er sigende for den spanske thriller ‘Marshland’, der emmer af noir-intensitet i sit miljø, i sine karakterer, i sin sans for tid og sted og i sit stærkt tilfredsstillende, twistede plot. Året er 1980, det politiske klima i Spanien ligger og roder mellem diktatur og demokrati, og betjentene er på vej fra Madrid til det støvede Andalusien, hvor to unge søstre er forsvundet. Et par døde piger fra eller til, synes ikke rigtig at bekymre den konservative lokalbefolkning, der både hylder Hitler og Franco, men da søstrene viser sig blot at være de sidste i en længere række, strammer alvoren til. Der er spændinger mellem de udenbys betjente og la pueblo, men også internt i lokalsamfundet og mellem de to kolleger, hvoraf den aldrende Juan er typen, der slår først og spørger bagefter.

"Dette er kort og godt en perle af en film." - 5/6 stjerner, Max Melgaard, Nordjyske

Phoenix
PhoenixInfo og billetter
   

’Phoenix’ hjembragte Christian Petzold de internationale filmkritikeres pris på filmfestivalen i San Sebastian. Instruktørens opfølger til ’Barbara’ udspilles i Berlins ruiner umiddelbart efter Anden Verdenskrig. Nelly (Nina Hoss) har overlevet KZ-lejrene, men ikke uden ar på både krop og sjæl. Da vi møder hende, er hun formummet i bandager efter en stor ansigtsoperation. Hendes største drøm er at blive genforenet med sin mand Johnny (Ronald Zehrfeld), men da mødet oprinder, genkender han hende ikke umiddelbart, og rygterne om at det i virkeligheden var ham, der sendte hende i armene på nazisterne, gør ikke situationen mindre usikker. Petzolds dobbelttydige livtag med identitet og historie byder ikke på hverken nemme løsninger eller bekvemme svar, men understøtter i stedet følelseskraften i et stadigt mere intenst melodrama, der har taget sin titel fra en berlinsk natklub, men som selvfølgelig også alluderer til fuglen Fønix, der rejser sig af asken.

"Svimlende, absurd, rørende og realistisk eksekveret og sluttelig helt uforglemmelig hårdtslående." - 6/6 hjerter, Katrine Yde, Politiken

Pride
PrideInfo og billetter
   

KORT TID. ’Pride’ er en værdig tronfølger til ‘Det’ bare mænd’ og ‘Billy Elliot’: En britisk komedie og crowdpleaser, der gør os til bedre mennesker, mens den på lystig vis masserer både grinemuskler og tårekanaler. Og så bygger den utroligt nok på en sand historie fra 1980’erne. Under Gay Pride-marchen i London finder en umage forsamling af bøsser og lesbiske sammen om en ny sag: Man vil indsamle penge til de strejkende minearbejdere. Problemet er bare, at minearbejderne ikke ønsker at blive associeret med de glade, regnbuefarvede givere fra metropolen. Og så må de dedikerede byboere ellers en tur på landet for nedkæmpe fordommene og ramme det fælles fodslag. 'Pride'var afslutningsfilm på Quinzaine des réalisateurs i Cannes. Det gik ikke stille af!

"Alt i alt en flot og vedkommende film, der fortæller om stolte og modige mennesker." - 5/6 stjerner, Dorrit Gap Jensen, Nordjyske

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Saint Laurent
Saint LaurentInfo og billetter
   

Den legendariske modeskaber Yves Saint Laurent har før været portrætteret på film. Men aldrig så stilsikkert og legesygt som i Bertrand Bonellos roste film om hans kreative storhedstid fra 1967 til 1977. Gaspard Ulliel spiller den skiftevist kreative og (selv)destruktive mode-dandy, der surfer succesfuldt på en verden af bølget fløjl og rhinsten, men som også cruiser destruktivt gennem Paris’ betændte baggyder i jagten på smukke, unge mænd. Ulliel er omgivet af unge stjerner som Léa Seydoux (Adeles liv) og Louis Garrel i en film, der snarere end en gennemsnitlig ‘biopic’ er en impulsiv og impressionistisk fantasi over et virkeligt liv, der på alle punkter var dedikeret til æstetik. Man behøver ikke at være modefanatiker for at blive blæst omkuld af Bonellos YSL.

"Men først og fremmest er filmen et fantastisk portræt af et menneske, som ville det elegante for enhver pris." - 5/6 stjerner, Bent Stenbakken, Nordjyske

The Visit - An Alien Encounter (DOXBIO)
The Visit - An Alien Encounter (DOXBIO)Info og billetter
   

Til premieren kl. 19.00 er der astronaut-is til alle og livetransmitteret debat fra en underjordisk bunker et hemmeligt sted i Danmark med journalist Mads Brügger, filmens instruktør Michael Madsen og bl.a. et interview med den første dansker i rummet, astronaut Andreas Mogensen.

Premiere onsdag den 2. september. Filmen dokumenterer menneskets første møde med intelligent liv fra rummet – et møde, der endnu ikke har fundet sted. Siden opfindelsen af radiokommunikation har mennesket sendt signaler ud i rummet for at gøre andre civilisationer opmærksomme på vores eksistens. Med eksklusiv adgang til FN’s kontor for ”Anliggender vedrørende det ydre rum” og til militærstrateger og eksperter fra verdens førende rumforskningscentre udforsker filmen det første møde med en besøgende fra rummet. Konfrontationen mellem os og det ’fremmede’ begynder med de enkle spørgsmål: Hvorfor er I her? Hvordan tænker I? Hvad ser I i mennesket, som vi ikke ser i os selv? Filmen er en rejse ud over et jordisk perspektiv, som løfter sløret for menneskets frygt, håb og ritualer, og tvinger os til at konfrontere - ikke blot de fremmede livsformer - men i høj grad også vort eget selvbillede.

Film på vej

2-9-2015The Visit - An Alien Encounter (DOXBIO)Biffen
3-9-2015Tavshedens labyrintBiffen
8-9-2015*Film og debat* Olmo & the SeagullBiffen
10-9-2015Sommeren '92Biffen
10-9-2015X+YBiffen
10-9-2015Sommeren med SangaileBiffen

Nyheder


Irrational Man - Woody Allen er tilbage med endnu en storfilm.Jeg er Ingrid - rørende portræt af filmikonet Ingrid Bergman.Saint Laurent - historien om den kontroversielle modeskaber.Gavekort til Biffen online! Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.Se aktuelle Pride og Guldkysten


Glæd dig til den nye sæsons første film Sommeren '92 (premiere 10. sept.).Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Phoenix.Du kan se alle filmene fra DOXBIO i Biffen. Forestillingerne er åbne for alle.


Eventpremiere på The Visit 2. sept.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg