biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail

Film i Biffen lige nu

*PREMIERE* Boyhood (23. okt)
*PREMIERE* Boyhood (23. okt)Info og billetter
   

Premiere i Biffen torsdag den 23. oktober. “Boyhood”, som er optaget over korte perioder fra 2002 til 2013, er en nyskabende og anderledes filmisk oplevelse, der spænder over 12 år i en families liv. I centrum finder vi Mason, som sammen med søsteren Samantha, begiver sig ud på en følelses- og oplevelsesmæssig rejse gennem årerne fra barn til voksen. Instruktøren Richard Linklater (“Before”-trilogien) har instrueret ”Boyhood” med Ellar Coltrane i hovedrollen som Mason, der praktisk talt voksede op foran kameraet, fra han var 7 år indtil han blev 18 år gammel. Masons fraskilte forældre spilles af Ethan Hawke og Patricia Arquette og som søsteren Samantha ses Richard Linklater egen datter Lorelei Linklater.

"Der er næppe nogen tvivl om, at det vil blive forsøgt igen, men det er svært at forestille sig, at denne bedrift af filmmagi nogensinde bliver gentaget med den samme dygtighed, følelse og charme." - 6/6 stjerner, Leslie Felperin, EKKO

*SPECIALEVENT* 1989 (5. nov)
*SPECIALEVENT* 1989 (5. nov)Info og billetter
   

Vises kun onsdag den 5. november. ”1989” er et storpolitisk drama om Jerntæppets fald. Den unge, ukendte teknokrat Miklós Németh blev udpeget til Ungarns nye ministerpræsident for at genoprette landets vaklende økonomi, og Neméth beslutter sig hurtigt for at opgive Ungarns omfattende og dyre grænsekontrol – jerntæppet mod vest. Det er en beslutning, der skaffer ham mægtige fjender blandt de ungarske betonkommunister og hos statslederne i Østblokken. Et ungt østtysk par hører som tusindvis af andre østtyskere om Némeths beslutning og drager afsted i håb om at kunne undslippe til vesten gennem Ungarn, hvor grænsen kortvarigt åbnes helt. Men parret bliver fanget i det politiske magtspil, der foregår bag lukkede døre i Østblokken.  Da de når grænsen, er den igen lukket, og den unge mand bliver skudt og dør. Den tragiske begivenhed får Németh til at åbne grænsen permanent, og kort efter falder Berlinmuren.

Livetransmitteret velkomsttale ved Tine Fischer, introduktion ved Jeremy Rifkin (forfatter, økonom og politisk rådgiver) samt Loretta Napoleoni (journalist og politisk analytiker), der sammen vil give et bud på drømmen om et samlet Europa. Efter filmen transmiteres desuden paneldiskussion med Jeremy Rifkin, Loretta Napoleoni, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og filmens hovedperson Miklos Németh, om hvor Europa står i dag, set i lyset af 25-året for murens fald.

*SPECIALEVENT* Jonah Blacksmith - Filmkoncerten (8. nov)
*SPECIALEVENT* Jonah Blacksmith - Filmkoncerten (8. nov)Info og billetter
   
Vises kun lørdag den 8. november. Kom med til en Audio-Visual LIVE koncert i Biffen. Bandet bag er ”Jonah Blacksmith” - det Alternative Folk band med rødder i Thy og godt i gang med at manifestere deres position i dansk musik. Det visuelle element fylder en stor del af deres virke og en i tid hvor ”Udkantsdanmark” får sat sit lys under en skæppe, slår ”Jonah Blacksmith” et slag for egnenes unikke styrker i en musikalsk forening. Tilblivelsen af debutpladen "Northern Trail” har taget mange visionære krumspring hvor LIVE koncerten i Nationalparken Thy har en helt særlig plads i mængden. Du vil også komme med på familiejagt, på kro og med fiskerne på havnen ved Vorupør. Vi ved alle sammen godt hvor mange ord ét billede kan sige og det står som et næsten klichéfyldt paradoks. Men ved vi hvad der sker når billedet bliver levende og sættes i stævne med live musik? Ægte og levende, lige der midt imellem biografstolen og filmlærredet.
*SPECIALEVENT* Sume
*SPECIALEVENT* SumeInfo og billetter
   
Mød filmens instruktør Inuk Silis Høegh og den kreative producer Emile Hertling Péronard efter filmen, hvor de svarer på spørgsmål og fortæller om filmen. Forestillingen indledes desuden af direktøren for Det Grønlandske Hus, Søren Stach Nielsen.

Tirsdag den 21. oktober. Grønlands kamp for selvstændighed startede med et band. I begyndelsen af 1970erne sætter Sume, et ungt politisk rockband, ord på grønlændernes længsel efter frihed og medbestemmelse, og snart er Grønland i gang med sit første store opgør med kolonimagten Danmark. Igennem fire årtier har rockbandet Sume været synonym med det grønlandske folks krav om øget selvstændighed. Som intet andet band har de med deres politiske tekster påvirket deres samtid, antændt grønlændernes selvbevidsthed som folk og kickstartet den politik, der førte frem til indførelsen af Hjemmestyret i 1979. Filmen er den første lange dokumentarfilm produceret i Grønland og den første grønlandske film om moderne grønlandsk historie. 

*SPECIALEVENT* Sume (21. okt)
*SPECIALEVENT* Sume (21. okt)Info og billetter
   
Mød filmens instruktør Inuk Silis Høegh og den kreative producer Emile Hertling Péronard efter filmen, hvor de svarer på spørgsmål og fortæller om filmen. Forestillingen indledes desuden af direktøren for Det Grønlandske Hus, Søren Stach Nielsen.

Tirsdag den 21. oktober. Grønlands kamp for selvstændighed startede med et band. I begyndelsen af 1970erne sætter Sume, et ungt politisk rockband, ord på grønlændernes længsel efter frihed og medbestemmelse, og snart er Grønland i gang med sit første store opgør med kolonimagten Danmark. Igennem fire årtier har rockbandet Sume været synonym med det grønlandske folks krav om øget selvstændighed. Som intet andet band har de med deres politiske tekster påvirket deres samtid, antændt grønlændernes selvbevidsthed som folk og kickstartet den politik, der førte frem til indførelsen af Hjemmestyret i 1979. Filmen er den første lange dokumentarfilm produceret i Grønland og den første grønlandske film om moderne grønlandsk historie. 

Den Usynlige Kvinde - Dickens
Den Usynlige Kvinde - Dickens' Hemmelige KærlighedInfo og billetter
   
Forfatteren Charles Dickens (Ralph Fiennes) udtrykker bedst sine følelser gennem pennen, men indleder ikke desto mindre en kødelig affære med den indtagende Nelly (Felicity Jones). Hun bliver hans hemmelige muse og må affinde sig med et liv i skjul for både offentligheden og Dickens' ægteviede hustru. I kulissen understøtter Nellys mor (Kristin Scott Thomas) diskret affæren, der kan bidrage til datterens opstigning i samfundet. Ralph Fiennes er ikke kun en fænomenal skuespiller, men også en overmåde kompetent instruktør, der her lægger både hjerte og hjerne i skildringen af et ellers underbelyst kapitel af den verdensberømmede forfatters liv.

"Hele filmen er gennemsyret af en sepiatonet nostalgi og duften af støvede bøger fulde af hemmeligheder skrevet mellem linjerne. Til romantikere og andre, som kan lide en film, der giver sig god til til at fortælle en fin historie." - 4/6 stjerner, Louise Kidde Sauntved, Berlingske

Ekstra Bladet uden for citat (DOXBIO)
Ekstra Bladet uden for citat (DOXBIO)Info og billetter
   

Danskerne elsker at hade den. Den er beskyldt for at være både grænseløse, amoralsk og skruppelløs. Den er kendt for at snage i politikernes privatliv og aldrig tøve med at levere den ene forsidebasker efter den anden for at blive den avis, de andre taler om. Men kan vi overhovedet forestille os et Danmark uden Ekstra Bladet? I denne nye dokumentarfilm følger man livet på Ekstra Bladets redaktion gennem et af dens mest turbulente år med katastrofale læsertal og kontroversielle, dagsordenssættende sager på stribe. Fra den menige journalistiske medarbejder der presses til at levere de daglige forsidehistorier til chefredaktøren Poul Madsen i direktionen, som skal træffe de drastiske beslutninger om avisens fortsatte eksistens. På tætteste hold får vi indblik i, hvordan avisens medarbejdere håndterer de mange etiske dilemmaer, de står i hver eneste dag, vi ser, hvad der skal til, før en nyhed gør sig fortjent til avisens forside, og vi er med nede i avisens maskinrum, hvor der udspiller sig en dramatiske dødskamp for den 110 årige gamle avis, - for vil der være en plads til Ekstra Bladet i morgendagens mediebillede? Døm selv når du har set filmen.

"Er på sin egen måde lige så spændende som en amerikansk eller dansk tv-film om det redaktionelle miljø på et nyhedsmedie." - 5/6 hjerter, Dorte Hygum Sørensen, Politiken

Jersey Boys
Jersey BoysInfo og billetter
   
Den fire gange Oscar®-vindende instruktør Clint Eastwood er tilbage med en ny hjertevarm film. Det er den sande historie om fire unge mænd fra et gangster-kvarter i New Jersey, NY– der fandt sammen og etablerede den ikoniske 1960’er-pop-rock-gruppe The Four Seasons med den legendariske forsanger Frankie Valli i front. Vi følger de fire venner hele vejen til toppen og er undervejs vidne til både deres prøvelser, triumfer og tragedier. Alt sammen til soundtracket af deres musik, som påvirkede en hel generation.

"Til sidst eksploderer filmen som den musical, den burde være blevet for længst, og slipper kunsten og den ungdommelige vitalitet løs i forrygende, svimlende scener af lys, glitrende farver og jublende fest, mens de aldrende musikere lykkeligt beretter om deres liv. Kunsten frem for alt!." - 5/6 stjerner, Johs H Christensen, Jyllands-Posten

Filmen er med i Biografklub Danmark

Kapgang
KapgangInfo og billetter
   

KAPGANG foregår over et par uger i året 1976. Martin er en habil kapgænger og i fuld fart på vej ind i de voksnes rækker, - han skal nemlig snart konfirmeres. Men en tung skygge lægger sig over hans familie og resten af den lille provinsby, da hans mor pludselig dør, - ganske ubelejligt. For hvad gør man, når man både er forelsket i Kristine og måske også lidt i sin bedste ven, Kim. Og når ens far er kuldsejlet af sorg og opsøger byens sexede damefrisør og man oveni både skal time sin egen sexuelle debut og planlægge bordplanen til sin konfirmation? Man keder sig ikke i Sønder Omme! Kapgang er et stemnings- og følelsesladet tidsbillede, der udspiller sig midt i 70’ernes musikfyldte turbulente brydningstid og tager udgangspunkt i forfatteren Morten Kirkskovs egen ungdom i Sdr. Omme.

"...det er en veldrejet og svært underholdende dannelseshistorie, som helt fortjent vil opløfte sæsonens bedrøvelige danske præstationer ved billetlugerne." - 4/6 hjerter, Kim Skotte, Politiken

Filmen er med i Biografklub Danmark

Nick Cave: 20.000 Dage på Jorden
Nick Cave: 20.000 Dage på JordenInfo og billetter
   
2013 var et godt år for Nick Cave. ’Push the Sky Away’ blev vidt og bredt kåret som årets album, og koncerterne blev rost til skyerne. ’20.000 Dage på Jorden’ zoomer ind på den australske kunstners dag nummer 20.000. Grænserne mellem dokumentarisme og fiktion flyder sammen i en frapperende dissekering af Caves kunstneriske proces – fra skrivemaskine til scenekant. Vi er bl.a. med til psykiater, på besøg hos vennen og kollegaen Warren Ellis og på landevejen i Caves Jaguar, hvor blandt andre Kylie Minogue og Ray Winstone fra passagersædet supplerer hovedpersonens varme og indsigtsfulde beretninger fra sit livs frontlinjer. 

"Det hele samler sig til et menneskevarmt, humoristisk og kærligt portræt af en kunstner, der elsker det øjeblik, hvor det lykkes for ham at få os - hans publikum - til at glemme, hvem vi er. (..) Fænomenalt portræt!" - 6/6 stjerner, Bent Stenbakken, Nordjyske

Optimisterne
OptimisterneInfo og billetter
   
Optimisterne er en varm, bevægende og morsom dokumentarfilm om et meget usædvanligt volleyball team i byen Hamar, bestående af damer i alderen 66-98 år. Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30. Men nu har de endelig besluttet sig for at lave om på det, og så er spørgsmålet bare mod hvem de skal spille? Måske kan de finde et hold flotte fyre i nabobyen Brumunddal? Eller måske skal de hele vejen til Sverige for at finde et værdigt modstanderhold? Goro (98) er dronningen på holdet. Med viljestyrke, livsglæde og lilla Converse udgør hun kernen af holdets livsfilosofi. Filmen følger hende og holdet – i deres dagligdag og på banen – fra de beslutter sig for at spille en sidste kamp, igennem deres forberedelser og lige indtil kampen endelig finder sted. Og snart er strategien klar: Smil, grin, træning, holdgejst, hæklede blomster og måske en lille samling flotte svenske gentlemen. Mange af os frygter alder. Men måske vil disse boldspillende damer ændre vores holdning…

"Smilet sejrer dog hver gang, og man hepper helhjertet på, at damerne også gør det. For det er ganske enkelt umuligt ikke at blive forelsket i de skønne gamle krudtugler og deres livs- og gåpåmod." - 5/6 stjerner, Louise Kidde Sauntved, Berlingske

Sume
SumeInfo og billetter
   
Grønlands kamp for selvstændighed startede med et band. I begyndelsen af 1970erne sætter Sume, et ungt politisk rockband, ord på grønlændernes længsel efter frihed og medbestemmelse, og snart er Grønland i gang med sit første store opgør med kolonimagten Danmark. Igennem fire årtier har rockbandet Sume været synonym med det grønlandske folks krav om øget selvstændighed. Som intet andet band har de med deres politiske tekster påvirket deres samtid, antændt grønlændernes selvbevidsthed som folk og kickstartet den politik, der førte frem til indførelsen af Hjemmestyret i 1979. Filmen er den første lange dokumentarfilm produceret i Grønland og den første grønlandske film om moderne grønlandsk historie.
"En af filmens forcer er den ærbødighed over for 'menneskenes lande', som Sume kalder Grønland, der stråler ud af dokumentaren. (..) Det rockende forandringspotente stof går simpelthen lige i blodbanerne." - 5/6 stjerner, Nanna Frank Rasmussen, Jyllands-Posten
The Trip to Italy
The Trip to ItalyInfo og billetter
   
Din billet giver på forestillingsdagen en "Mini Tur" (2 retter valgt af kokken) til 235 kr hele dagen hos Restaurant CUPO (normalpris 270 kr) ved fremvisning af billetten.

To mænd, seks dage, stribevis af vidunderlige måltider - og en køretur rundt langs Italiens ubetaleligt smukke kyststrækning: Liguria, Toscana, Rom og Amalfi med slutdestination Capri. På rejsen reflekterer Steve Coogan og Rob Brydon humoristisk over deres karriere og venskab. Tag med på en uforglemmelig rejse sammen med Rob Brydon og Steve Coogan (Philomena) og oplev et kulinarisk eventyr, der næppe kan mætte dine sanser men nok give smag på mere...

"Komikken er krydret med dyb livsvisdom. Og 'The Trip to Italy' skal bare opleves." - 5/6 stjerner, Henning Høeg, B.T.

Film på vej

21-10-2014*SPECIALEVENT* SumeBiffen
23-10-2014BoyhoodBiffen
30-10-2014Før VinterkuldenBiffen
30-10-2014The TribeBiffen
5-11-2014*SPECIALEVENT* 1989Biffen
6-11-2014Drengen og VerdenBiffen
6-11-2014Min lejlighed i ParisBiffen
6-11-2014The Good LieBiffen
8-11-2014*SPECIALEVENT* Jonah Blacksmith - FilmkoncertenBiffen
13-11-2014The CaptiveBiffen
13-11-2014The Look of SilenceBiffen
19-11-2014Cirkusdynastiet (DOXBIO)Biffen
27-11-2014Stille HjerteBiffen
27-11-2014IdaBiffen
4-12-2014The HomesmanBiffen

Nyheder


Den anmelderroste Boyhood, der følger 12 år af en families liv. Premiere i Biffen 23. oktober.Din billet til The Trip to Italy giver på forestillingsdagen en "Mini Tur" (2 retter valgt af kokken) til 235 kr hele dagen hos Restaurant CUPO (normalpris 270 kr) ved fremvising af billetten.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Biffen viser alle dokumentarfilmene fra DOXBIO. Filmvisninger er åbne for alle - ofte specialevent i forbindelse med premieren. Du kan købe gavekort til 2 eller 6 af filmene - se mere her.


Nyeste film er Ekstra Bladet uden for citat om avisens kamp for overlevelse.


Årets overraskelse og sidste film bliver Cirkusdynastiet, premiere 16. nov.


Nu også Biografklub Danmark i Biffen. 

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.Se aktuelle Biografklub Danmark-film: Kapgang og Jersey Boys.

OBS! Du kan købe medlemskab til NY SÆSON af Biografklub Danmark. Se programmet for den nye sæson her.


Næste film i den nye sæson, Min lejlighed i Paris (Pluspakken), har premiere i Biffen 6. november.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen.

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se den aktuelle Filmporten-film Den usynlige kvinde.


Næste premiere i Filmporten bliver Ida, premiere 27. november.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF

Det danske Filminstitut

SparNord Bank
Det Obelske Familiefond

 

europacinemas-2010.jpg