biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail

Film i Biffen lige nu

*Costa del Nordkraft* Birdman
*Costa del Nordkraft* BirdmanInfo og billetter
   

GRATIS SOLNEDGANGSFILM. Biffen inviterer igen i år til solnedgangsfilm på Costa del Nordkraft i Kedelhallen. Smid dig i sandet og nyd en god og ikke mindst gratis film i strandkanten. Der kan købes forfriskninger i strandbaren, hvor vi bl.a. byder på diverse øl og vores populær Fritz Kola’er.

BIRDMAN, 6. august kl. 21.30 - Denne sorte komedie er historien om en skuespiller, der er kendt for sit portræt af en ikonisk superhelt. Nu arbejder han på at få et teaterstykke på Broadway op at stå og dermed vinde respekt. I dagene op til premieren kæmper han med sit ego og forsøger at genfinde sin familie, sin karriere og sig selv.

*PREMIERE* Maries historie
*PREMIERE* Maries historieInfo og billetter
   
Premiere torsdag den 6. august. Vi møder filmens titelperson, Marie Heurtin, i 1800-tallets Frankrig, da hun er 14 år. Marie er både blind og døv og ude af stand til at kommunikere. På trods af rådgivning fra en læge, der mener, at hun er “dum”, kan Maries far, en ydmyg håndværker, ikke få sig selv til at indlægge hende på en sindssygeanstalt. Fortvivlet opsøger han Larnay Institute nær Poitiers, hvor nonner tager sig af unge døve kvinder. Søster Marguerite, en ung nonne, tager dette “vilde lille dyr” under sine vinger og gør alt hvad hun kan for at få Marie ud af mørket. Søster Marguerite udfordres af mange tilbageslag, men hun er bevæbnet med sin glade tro og kærlighed til unge Marie, og kæmper ufortrødent videre… Debutanten Ariana Rivoire (som selv er døv, men ikke blind) er intet mindre end en åbenbaring i titelrollen. Filmen bygger på en sand historie, der er mindst lige så kendt i Frankrig, som Helen Kellers er det i USA.
*PREMIERE* Miraklerne
*PREMIERE* MiraklerneInfo og billetter
   
Premiere torsdag den 6. august. Det er højsommer og den 12-årige Gelsomina bor sammen med sin italienske mor, tyske far, sine søstre og den permanente gæst, Cocò, på et afsides og faldefærdigt husmandssted i Norditalien. Her producerer familien, de små medlemmer inklusive, honning efter traditionelle principper og lever, efter patriarken Wolfgangs idealer, en afskærmet tilværelse i ly for den korrupte og fallerede moderne verden, de i hans øjne kommer fra. Som den ældste og mest pligtopfyldende i søskendeflokken er Gelsomina arvtager til dette besynderlige og vakkelvorne imperium bygget på kompromisløshed og selvbestaltede regler. Men Gelsomina har andre drømme om fremtiden, og i løbet af sommeren er to hændelser katalysatorer for at familiens, og i særdeleshed hendes, liv forandres fundamentalt.
1001 gram
1001 gramInfo og billetter
   

En bittersød og kærligt ironisk film af den slags, som Bent Hamer efterhånden er en norsk verdensmester i at skrue sammen. Men hvor hans vittige historier tidligere har handlet om den indesluttede og stolte (nord)mands eksistentielle prøvelser, får vi nu en kvindes perspektiv på det moderne livs udfordringer i den charmerende ‘1001 Grams’. Marie er en nogle-og-30-årig, fraskilt kontrolfreak, der arbejder på et videnskabeligt laboratorium for mål og vægt, og som betragter verden med en tilsvarende afmålt og kølig distance. Da hendes far, en legendarisk videnskabsmand, bliver syg, får Marie til opgave at transportere en vægt på ét perfekt kilo – som er laboratoriets store stolthed og et objekt omgærdet af grænseløs respekt blandt hendes kolleger – til en konference i Paris, hvor den skal måles efter i sømmene. Men Maries rejse til Paris bliver et gram eller to mere romantisk, end hun lige havde forestillet sig, mens Hamer med vanlig pokerfjæs lader hverdagens magi folde sig ud og understreger, at ikke alt her i livet kan måles og vejes.

"Mangt og meget kan måles og vejes. Men ikke livet. Ikke venskabet, kærligheden, glæden. En banal sandhed, som der kan komme ret original og fornøjelig filmkunst ud af i hænderne på en type som Bent Hamer." - 4/6 hjerter, Kim Skotte, Politiken

Afskedsfesten
AfskedsfestenInfo og billetter
   

En medfølende sort komedie om venskab og kunsten at vide, hvornår det er tid at sige farvel. En gruppe plejehjemsbeboere i Jerusalem er kede af at se deres bofæller lide unødigt i den sidste tid. Så da ægteparret Levana og Yehezkels kære ven, Max, ligger for døden og hospitalet mod hans vilje nægter at slutte behandlingen, griber de til handling og bygger en dødshjælpmaskine. Rygterne om maskinens fortræffeligheder spredes med lynets hast og snart står de ældre i kø for at få hjælp til at sige farvel til livet. Nu står parret i et følsomt dilemma - for hvem skal egentlig bestemme over liv og død? ’Afskedsfesten’ er noget så sjældent som munter film om aktiv dødhjælp og behandler sit emne med elegant humor og eftertænksomhed. Filmen har slået benene væk under de internationale anmeldere og vandt publikumsprisen på Venedig Filmfestival.

"... man skal nok være lavet af et specialt stof, hvis man forlader biografen uden hverken at have klukket af grin eller tørret et par påtrængende tårer væk fra øjenkrogen." - 5/6 stjerner, Birgitte Lorentzen, B.T.

Amour Fou
Amour FouInfo og billetter
   

KORT TID. Den unge poet Heinrich (baseret på virkelighedens Heinrich von Kleist) leder i Berlins bedre kredse efter en partner, som han kan udleve et usædvanligt ønske sammen med. Vi er i starten af 1800-tallet, romantikken er det nye sort - og Heinrich vil begå selvmord for sine poetiske idealer. Men ikke alene. Problemet er bare, at han ikke kan finde nogen, der vil følge ham i døden. I hvert fald ikke før han møder den smukke Henriette, der efter en første tøven overraskende nok viser sig at være med på idéen. Også hun har nemlig sine egne grunde. Østrigske Jessica Hausner har med sin fjerde film skabt, hvad hun selv kalder en romantisk komedie - og ramt den lige i hjertekulen. Der er i sandhed tale om både en drivende romantisk og underholdende film, men også en virkelig udsøgt og gennemarbejdet én af slagsen, hvor hver eneste lille detalje er underlagt Hausners sikre iscenesættelse. Det er betagende smukke billeder, smygende weltschmerz og humor lige så mørk og elegant ironisk, som periodens manerer byder.

"... afvikles i et sælsomt glidende, klassisk forløb med betagende smukke og renfærdige billedkompositioner." - 5/6 stjerner, Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten

Amy
AmyInfo og billetter
   
Et intimt portræt af den mytiske rockstjerne Amy Winehouse. Gennem gamle hjemmevideoer, intime interviews og udtalelser fra sangerindens familie og samarbejdspartnere ser vi en ny side af den tragiske skæbne Winehouse, hvis alkoholmisbrug og personlige forhold ofte var altoverskyggende i tabloidmedierne. I filmen indrømmer sangerinden blandt andet, at hun fortryder sin berømmelse og selvsabotagen, det medførte – og som førte til hendes alt for tidlige død som 27-årig i 2009. ‘Amy’ er instrueret af BAFTA-vinderen Asif Kapadia.

"Det er umuligt at holde tårerne tilbage i en af de mest overvældende og hjerteskærende dokumentarfilm nogensinde, som vil ændre Amy Winehouses eftermæle." - 6/6 stjerner, Claus Christensen, Filmmagasinet Ekko

Guldkysten
GuldkystenInfo og billetter
   

Året er 1836, og den unge botaniker Wulff bliver sendt et år til Afrika af den danske konge for at tilse arbejdet med en kaffeplantage. Bag sig har han sit livs store kærlighed, foran sig har han et eventyr, der vil føre ham ind i ukendt land, og som vil ændre hans unge liv for altid. Slavehandlen er for længst ophørt ved de danske handelsforter på Guldkysten, men da Wulff oplever, at hans plantager bliver hærget af de indfødte selv, føres han på sporet af en større konspiration, som viser sig at trække tråde helt ind i guvernementets inderste.

"'Guldkysten' er en modig film, der både udfordrer vores tanker og river i vores sanser." - 5/6 stjerner, Niels Lind Larsen, B.T.

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Kærlighed ved første slag
Kærlighed ved første slagInfo og billetter
   

KORT TID. Arnaud tager tingene som de kommer og hans sommer ser ud til at skulle gå med arbejde i familiens virksomhed og at hænge ud med vennerne. Men så må møder han Madeleine. Hun ser verden temmelig anderledes end Arnaud og forbereder sig på krig, død og ødelæggelse. Hun vil i hæren og træner til en militær boot camp. Arnaud fascineres af pigen med det hårde ydre, og i stedet for at finde ud af hvad han vil med sit liv, melder han sig til samme boot camp som Madeleine. Boot campen er hårdere end forventet, og mens Madelaine kæmper for at holde folk ude og paraderne oppe, kæmper Arnaud en kamp for at bryde gennem Madeleines facade. Kærlighed ved første slag er en humoristisk fortælling om kærlighed og venskab, og om at turde tage chancen.

"... en fin intelligent variant af den romantiske komedie, som vi kender den. Med en drejning ind i ungdomsfilmens verden, hvilket betyder, at filmen kan ses af både modne voksne, nyslåede voksne og teenagerne for ikke også at sige pre-teens." - 4/6 stjerner Berlingske

Marshland
MarshlandInfo og billetter
   

Da vi første gang møder de to kriminalbetjente, Pedro og Juan, er deres bil brudt sammen. Sådan går det jo, men den lakoniske hverdagsrealisme er sigende for den spanske thriller ‘Marshland’, der emmer af noir-intensitet i sit miljø, i sine karakterer, i sin sans for tid og sted og i sit stærkt tilfredsstillende, twistede plot. Året er 1980, det politiske klima i Spanien ligger og roder mellem diktatur og demokrati, og betjentene er på vej fra Madrid til det støvede Andalusien, hvor to unge søstre er forsvundet. Et par døde piger fra eller til, synes ikke rigtig at bekymre den konservative lokalbefolkning, der både hylder Hitler og Franco, men da søstrene viser sig blot at være de sidste i en længere række, strammer alvoren til. Der er spændinger mellem de udenbys betjente og la pueblo, men også internt i lokalsamfundet og mellem de to kolleger, hvoraf den aldrende Juan er typen, der slår først og spørger bagefter.

"Dette er kort og godt en perle af en film." - 5/6 stjerner, Max Melgaard, Nordjyske

Pride
PrideInfo og billetter
   

’Pride’ er en værdig tronfølger til ‘Det’ bare mænd’ og ‘Billy Elliot’: En britisk komedie og crowdpleaser, der gør os til bedre mennesker, mens den på lystig vis masserer både grinemuskler og tårekanaler. Og så bygger den utroligt nok på en sand historie fra 1980’erne. Under Gay Pride-marchen i London finder en umage forsamling af bøsser og lesbiske sammen om en ny sag: Man vil indsamle penge til de strejkende minearbejdere. Problemet er bare, at minearbejderne ikke ønsker at blive associeret med de glade, regnbuefarvede givere fra metropolen. Og så må de dedikerede byboere ellers en tur på landet for nedkæmpe fordommene og ramme det fælles fodslag. 'Pride'var afslutningsfilm på Quinzaine des réalisateurs i Cannes. Det gik ikke stille af!

"Alt i alt en flot og vedkommende film, der fortæller om stolte og modige mennesker." - 5/6 stjerner, Dorrit Gap Jensen, Nordjyske

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

The Little Death
The Little DeathInfo og billetter
   
På en helt almindelig villavej i en forstad til Sydney kommer vi med ind bag de lukkede soveværelsesdøre og ser, hvordan forskellige par tackler knas i sexlivet. Rowena tænder kun på sin mands tårer og Maeve, fortæller kæresten Paul, at hun længe har fantaseret om at blive voldtaget - det skal bare føles helt realistisk, selvom det er planlagt. Phil finder en højst original og ulovlig metode til at genoplive gnisten med sin kone, Maureen. Og naboparret Dan og Evie tager opfordringen fra deres sexterapeut om at udforske rollespillets herligheder til et helt nyt niveau. Alt imens parrene udforsker det moderne sexlivs kringelkroge banker Steve på. Han er netop flyttet ind i kvarteret og er på hilserunde med en gave og en chokerende hemmelighed. ’The Little Death’ er en original indiekomedie om sex, parforhold og tabuer fortalt som elegant multiplothistorie bundet sammen af et altid interessant tema og et velspillende hold skuespillere...

"... en morsom, overrumplende og tankevækkende og, ja, næsten sort komedie om seksuelle fantasier og hvad der kan komme ud af at udleve dem i virkeligheden." - 5/6 hjerter Politiken 

Violette
VioletteInfo og billetter
   

Violette Leduc fødtes uden for ægteskab i begyndelsen af forrige århundrede. Fattig og følelsesmæssigt underernæret møder hun op hos Simone de Beauvoir i efterkrigstidens Saint-Germain-des-Prés. De to danner et livslangt venskab med afsæt i Violettes tro på, at hun skal finde sin frihed gennem pennen - og Simones overbevisning om, at hun holder en enestående forfatters skæbne i sine hænder.

“Til gengæld er skildringen af denne feministiske forfatterpioner og undertrykkelsen af den kvindelige seksualitet stærk og bevægende. Og kan ses af alle.” - 5/6 stjerner, Bent Stenbakken, Nordjyske

Film på vej

6-8-2015*Costa del Nordkraft* BirdmanBiffen
6-8-2015Maries historieBiffen
6-8-2015MiraklerneBiffen
13-8-2015GeronimoBiffen
13-8-2015Ruth & AlexBiffen
20-8-2015PhoenixBiffen
27-8-2015Irrational ManBiffen
10-9-2015Sommeren '92Biffen

Nyheder

amy_215

Amy - Anmelderrost og intimt portræt af Amy Winehouse.Marshland - "Spansk filmperle" 

-NordjyskeAmour Fou - Helt unik og alternativ romantisk komedie.Gavekort til Biffen online! Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.Se aktuelle Pride og GuldkystenDu kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Afskedsfesten.


Glæd dig til Phoenix (premiere 20. august).


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg