biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail

Film i Biffen lige nu

*Film & Debat* Kapgang
*Film & Debat* KapgangInfo og billetter
   

BIFFEN og Fokus Folkeoplysning inviterer til film- og debatarrangement. Vi inviterer til et film- og debatarrangement med den premiereaktuelle filmatisering af skuespiller, teaterdirektør og forfatter Morten Kirkskovs roman ”Kapgang”. I bogen og filmen, der er instrueret af Niels Arden Oplev, møder vi et jysk drengeland i 1970érne, og specielt den lange, varme sommer 1976. Martin, der er en habil kapgænger, har mistet sin mor og er samtidig i fuld fart på vej ind i de voksnes rækker med alt hvad det indebærer af forelskelser, usikkerhed og prøven sig selv af.

Morten Kirkskov vil være til stede og diskutere filmen med os.

Billetbestilling via Fokus Folkeoplysning. (UDSOLGT)

*PREMIERE* Ekstra Bladet uden for citat (DOXBIO)
*PREMIERE* Ekstra Bladet uden for citat (DOXBIO)Info og billetter
   

Livetransmitteret debat efter filmen til premieren. Mød bl.a. Poul Madsen og DR Detektor-vært Thomas Buch-Andersen - DOXBIO giver desuden en kold Kronenbourg til premieren.

Premiere onsdag den 1. oktober. Danskerne elsker at hade den. Den er beskyldt for at være både grænseløse, amoralsk og skruppelløs. Den er kendt for at snage i politikernes privatliv og aldrig tøve med at levere den ene forsidebasker efter den anden for at blive den avis, de andre taler om. Men kan vi overhovedet forestille os et Danmark uden Ekstra Bladet? I denne nye dokumentarfilm følger man livet på Ekstra Bladets redaktion gennem et af dens mest turbulente år med katastrofale læsertal og kontroversielle, dagsordenssættende sager på stribe. Fra den menige journalistiske medarbejder der presses til at levere de daglige forsidehistorier til chefredaktøren Poul Madsen i direktionen, som skal træffe de drastiske beslutninger om avisens fortsatte eksistens. På tætteste hold får vi indblik i, hvordan avisens medarbejdere håndterer de mange etiske dilemmaer, de står i hver eneste dag, vi ser, hvad der skal til, før en nyhed gør sig fortjent til avisens forside, og vi er med nede i avisens maskinrum, hvor der udspiller sig en dramatiske dødskamp for den 110 årige gamle avis, - for vil der være en plads til Ekstra Bladet i morgendagens mediebillede? Døm selv når du har set filmen.

*PREMIERE* Nick Cave: 20.000 Dage på Jorden
*PREMIERE* Nick Cave: 20.000 Dage på JordenInfo og billetter
   
Filmen indledes af kunstner og årelang Nick Cave-fan Nils Sloth, der har til huse i eget værkstedsgalleri Artbreak Hotel i Danmarksgade. Efter filmen agerer Nils Sloth desuden Nick Cave-DJ i ca 1 time.

Premiere torsdag den 2. oktober. 2013 var et godt år for Nick Cave. ’Push the Sky Away’ blev vidt og bredt kåret som årets album, og koncerterne blev rost til skyerne. ’20.000 Dage på Jorden’ zoomer ind på den australske kunstners dag nummer 20.000. Grænserne mellem dokumentarisme og fiktion flyder sammen i en frapperende dissekering af Caves kunstneriske proces – fra skrivemaskine til scenekant. Vi er bl.a. med til psykiater, på besøg hos vennen og kollegaen Warren Ellis og på landevejen i Caves Jaguar, hvor blandt andre Kylie Minogue og Ray Winstone fra passagersædet supplerer hovedpersonens varme og indsigtsfulde beretninger fra sit livs frontlinjer.

Alphabet
AlphabetInfo og billetter
   

KUN KORT TID. 98% af alle børn er født geniale. Efter skoletiden gælder det kun 2%. Erwin Wagenhofer går helt anderledes til værks i sin film om undervisning og lærdom, end vi normalt ser det. Vi er vant til, at skole og indlæring handler om lære det enkelte barn mest muligt indenfor nøje fastsatte rammer og et veltilrettelagt mønster. Der er ikke plads til at træde udenfor den sikre sti og resultatet er ensretning af børn og unge, som man især ser det i det kinesiske uddannelsessystem. Læreprocessen sættes under lup og der gås om bag hele den struktur, der ligger til grund for den moderne skole. Filmen sætter fokus på den konkurrencementalitet, der præger skolesystemerne i mange lande verden over. Gennem interviews med eksperter, fagfolk, studerende og ufaglærte i bl.a. Kina, Tyskland og Spanien, spørges der kritisk til, om uddannelsessystemet hæmmer børn og unges kreative og frie udfoldelsesmuligheder.

"...den sætter virkelig tankerne i gang. Se den." - 6/6 stjerner, Julian Drud Sørensen, Nordjyske

Joe
JoeInfo og billetter
   

Joe Ransom er en mand i sine bedste år, hård i filten og med næverne siddende løs. Han drikker hellere en genstand for meget end én for lidt. I dagligdagens trummerum aner man brudstykker af et forlist ægteskab, forsømte og forladte børn og forhold, der ikke har meget at gøre med romantik. Alligevel svæver der en uforklarligt charmerende aura omkring ham. På trods af hans uansvarlige livsstil arbejder Joe døgnet rundt. Han kan ikke holde på et job længe af gangen og lige for tiden har han tjansen som sjakformand for et hold skovhuggere. Et job, der måske passer ganske godt til hans væsen og statur. Det er også her, at han en dag støder på den 15-årige Gary og hans uansvarligt alkoholiske far, Wade, da de søger arbejde. Joe indser hurtigt, at der ligger meget godt gemt i Gary - måske alt det, han ikke selv fik lukket op for - hvis drengen ellers kan slippe ud af farens dominerende og voldelige greb.

"Det er white trash skildret indefra, præcist og så det gør ondt lang tid efter, at du har forladt biografmørket. Virkelig barsk, sortsynet og en film, du ikke lige ryster af dig. Et stærkt comeback for Cage og lover samtidigt stort for det nye talent Sheridan." - 5/6 stjerner, Bent Stenbakken, Nordjyske

Kapgang
KapgangInfo og billetter
   

KAPGANG foregår over et par uger i året 1976. Martin er en habil kapgænger og i fuld fart på vej ind i de voksnes rækker, - han skal nemlig snart konfirmeres. Men en tung skygge lægger sig over hans familie og resten af den lille provinsby, da hans mor pludselig dør, - ganske ubelejligt. For hvad gør man, når man både er forelsket i Kristine og måske også lidt i sin bedste ven, Kim. Og når ens far er kuldsejlet af sorg og opsøger byens sexede damefrisør og man oveni både skal time sin egen sexuelle debut og planlægge bordplanen til sin konfirmation? Man keder sig ikke i Sønder Omme! Kapgang er et stemnings- og følelsesladet tidsbillede, der udspiller sig midt i 70’ernes musikfyldte turbulente brydningstid og tager udgangspunkt i forfatteren Morten Kirkskovs egen ungdom i Sdr. Omme.

"...det er en veldrejet og svært underholdende dannelseshistorie, som helt fortjent vil opløfte sæsonens bedrøvelige danske præstationer ved billetlugerne." - 4/6 hjerter, Kim Skotte, Politiken

Filmen er med i Biografklub Danmark

Living Is Easy With Eyes Closed
Living Is Easy With Eyes ClosedInfo og billetter
   

1966. Antonio er en engelsklærer på en lille spansk skole, som ynder at bruge tekster fra Beatles’ sange i sin undervisning. Antonio beslutter sig for at rejse ned for at møde sit idol, John Lennon, som er i Almeria for at optage filmen “How I won the war.” Undervejs samler han to unge op, Belén, en 20-årig gravid pige og teenagedrengen Juanjo, som er flygtet fra sin dominerende far. Disse tre umage personer udvikler efterhånden et uforglemmeligt venskab. Vinder af hele 6 Goya-priser (Spaniens fornemste filmpris), blandt andet årets bedste film, bedste instruktør og bedste manuskript.

"Med en blanding af pikaresk roadmovie og politisk tilbageblik er ugens spanske premierefilm både rørende og eftertænksom badet i ualmindeligt smukke solrige billeder." - 5/6 stjerner, Bo Tao Michaëlis, EKKO

Ludo
LudoInfo og billetter
   
KUN KORT TID. Ludo er et psykologisk drama om en 11-årige pige, fanget mellem sin psykisk ustabile mors omskiftelige temperament og sin fars velmenende passivitet. Ved første øjekast ligner de ellers en lykkelig familie i et smukt og afsidesliggende hus i idylliske omgivelser, men under den skrøbelige overflade lurer mørket. Filmen er den første færøske spillefilm i 15 år.
Magic In The Moonlight
Magic In The MoonlightInfo og billetter
   

Den engelske tryllekunstner Stanley (Colin Firth) inviteres til Sydfrankrig for at afsløre et muligt svindelnummer. Her har den unge clairvoyant Sophie (Emma Stone) indlogeret sig hos en velhavende familie, som hun imponerer ved at tale med de døde og se ind i fremtiden. Stanley er overbevist om, at hun er en svindler, men hans rationelle syn på verden bliver i den grad sat på prøve, da Sophie tilsyneladende har ret i samtlige af sine forudsigelser. Og pludselig befinder Stanley sig i store problemer - både professionelt og personligt. Woody Allen er tilbage med en romantisk komedie, der udspiller sig i 1920'ernes Côte d'Azur, med smukke palæer og smarte jazzklubber.

"Det er nemlig med film som med kærlighed og tryllekunst: Vi ved, de er fulde af trick og fiduser, men vi vil så gerne narres til at tro, at det er den ægte vare. Få troldmænd giver os den illusion bedre end Woody Allen." - 4/6 stjerner, B.T.

Optimisterne
OptimisterneInfo og billetter
   
Optimisterne er en varm, bevægende og morsom dokumentarfilm om et meget usædvanligt volleyball team i byen Hamar, bestående af damer i alderen 66-98 år. Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30. Men nu har de endelig besluttet sig for at lave om på det, og så er spørgsmålet bare mod hvem de skal spille? Måske kan de finde et hold flotte fyre i nabobyen Brumunddal? Eller måske skal de hele vejen til Sverige for at finde et værdigt modstanderhold? Goro (98) er dronningen på holdet. Med viljestyrke, livsglæde og lilla Converse udgør hun kernen af holdets livsfilosofi. Filmen følger hende og holdet – i deres dagligdag og på banen – fra de beslutter sig for at spille en sidste kamp, igennem deres forberedelser og lige indtil kampen endelig finder sted. Og snart er strategien klar: Smil, grin, træning, holdgejst, hæklede blomster og måske en lille samling flotte svenske gentlemen. Mange af os frygter alder. Men måske vil disse boldspillende damer ændre vores holdning…

"Smilet sejrer dog hver gang, og man hepper helhjertet på, at damerne også gør det. For det er ganske enkelt umuligt ikke at blive forelsket i de skønne gamle krudtugler og deres livs- og gåpåmod." - 5/6 stjerner, Louise Kidde Sauntved, Berlingske

Svinene
SvineneInfo og billetter
   

KUN KORT TID. 'Svinene' handler om en kaptajn (Vincent Lindon) på en supertanker, der vender tilbage til Paris efter at hans svoger er afgået ved døden. Kaptajnens niece anklager en lyssky pengemand for forbrydelsen, og så sætter en uforudsigelig hævnthriller i gang. Undervejs inddrages rigmandens elskerinde (Chiara Mastroianni), men selv om hun medvirker i en af filmårets mest sanselige sexscener, er begæret overvejende af den betændte variant - fedtet ind i penge og magt. Alt dette indfanges i hypnotiske billeder af veteranen Agnès Godard, der sammen med Tindersticks manende mol-akkorder bidrager til filmens fantastiske stemning.

"Fransk films eksperimenterende førstedame, Claire Denis, har kastet sig ud i en thriller. Hos hende bliver et stramt plot til æggende, sansemættet og befriende mystificerende filmkunst." - 5/6 stjerner, Rasmus Brendstrup, EKKO

Så meget godt i vente (DOXBIO)
Så meget godt i vente (DOXBIO)Info og billetter
   

En film om bonden, universet og bureaukratiet. Niels er en af de mest idealistiske landmænd i bondelandet Danmark. Hele hans livssyn handler om bæredygtighed og om at leve i harmoni og respekt for naturen. Niels og hans kone Rita producerer råvarer til de bedste restauranter i Danmark, men deres måde at drive landbrug på er en torn i øjet på myndighederne. De truer Niels med at fratage ham retten til at have dyr på gården, selvom landets førende kokke står i kø for at få del i gårdens produkter. For Niels er gården – Thorshøjgaard – og hans dyr ikke noget, der er begrænset til hans levetid. Han har visioner for fremtidige generationer og ønsker, at den jord, han efterlader, også skal være frugtbar til glæde for mennesker i de næste tusinde år …

"I det her tilfælde er diskussionsoplægget så flot filmet og klippet, at man får lyst til at være i og passe på naturen, både når den er smuk, og når den viser sig fra sin grimmeste side." - 5/6 hjerter, Dorte Hygum Sørensen, Politiken

To dage, en nat
To dage, en natInfo og billetter
   
Med 'To dage, en nat' understreger Dardenne-brødrene ("Drengen med Cyklen") atter at de er i en klasse for sig, og at social indigantion og solidaritet med samfundets udfordrede sagtens kan gå hånd i hånd med en medrivende, spændende historie. Marion Cotillard spiller hovedrollen som Sandra, der står til at miste sit job - med mindre hun kan overtale sine kolleger til at sige nej til den bonus, de er blevet stillet i udsigt. Med pistolen for tindigen - hun har kun to dage og én nat til at tale sin sag - må Sandra stemme dørklokker og teste solidariteten blandt kollegerne. 
"...Cotillards fnugfrie kraftpræstation og Dardenne-brødrenes enkle og overbevisende fortælling – i sidste ende båret af en befriende, men ikke blåøjet, humanistisk indstilling – er filmkunst om tiden, til tiden." - 6/6 stjerner, Jesper Eising, Berlingske

Film på vej

30-9-2014*Film & Debat* KapgangBiffen
1-10-2014Ekstra Bladet uden for citat (DOXBIO)Biffen
2-10-2014Nick Cave: 20.000 Dage på JordenBiffen
9-10-2014Den Usynlige Kvinde - Dickens' Hemmelige KærlighedBiffen
9-10-2014The Trip to ItalyBiffen
9-10-2014Jersey BoysBiffen
16-10-2014SumeBiffen
30-10-2014Før VinterkuldenBiffen
6-11-2014Drengen og VerdenBiffen
6-11-2014Min lejlighed i ParisBiffen

Nyheder


DOXBIO-filmen Ekstra Bladet uden for citat om avisens kamp for overlevelse. Premiere 1. oktober. Livetransmitteret debat efter filmen til premieren med bl.a. Poul Madsen og DR Detektor-vært Thomas Buch-Andersen. DOXBIO giver desuden en kold Kronenbourg.Dokumentar om Nick Cave: 20.000 dage på jorden. Premiere 2. oktober. Filmen indledes af kunstner og årelang Nick Cave-fan Nils Sloth (Artbreak Hotel). Efter filmen agerer Nils Sloth desuden Nick Cave-DJ i ca 1 time. 
.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Biffen viser alle dokumentarfilmene fra DOXBIO. Filmvisninger er åbne for alle - ofte specialevent i forbindelse med premieren. Du kan købe gavekort til 2 eller 6 af filmene - se mere her.


Næste film bliver Ekstra Bladet uden for citat. Premiere 1. oktober. Livetransmitteret debat efter filmen til premieren med bl.a. Poul Madsen og DR Detektor-vært Thomas Buch-Andersen. DOXBIO giver desuden en kold Kronenbourg til filmen.


Nu også Biografklub Danmark i Biffen. 

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Biografklub Danmark-film: Kapgang.

OBS! Du kan allerede nu købe medlemskab til NY SÆSON af Biografklub Danmark. Se programmet for den nye sæson her.


Næste film i den nye sæson,Jersey Boys, har premiere i Biffen 9. oktober.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen.

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.Se de aktuelle Filmporten-film Joe og To dage, en nat.


Næste premiere i Filmporten bliver Den usynlige kvinde, premiere 9. okt.

Filmen indledes til premieren med oplæg om Dickens og film ved Aalborgs filmlektor Jørgen Riber Christensen.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF

Det danske Filminstitut

SparNord Bank
Det Obelske Familiefond

 

europacinemas-2010.jpg