biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail

Film i Biffen lige nu

*Premiere* Born To Lose
*Premiere* Born To LoseInfo og billetter
   
Premiere onsdag den 2. december. Når man bruger det meste af sin tid på øl, tjald og rockmusik er vejen til berømmelse svær og måske endda uønsket. I hvert fald hvis man er forsanger i Spids Nøgenhat og hedder Lorenzo 'Guf' Woodrose. Med ungdommen bag sig, sigter Lorenzo mod den svære balance imellem bred anerkendelse og ukonventionel integritet. For hvordan får man lov til at være fast forankret i 70'ernes psykedeliske musikscene i en tid, der var ovre før man blev født? 'Born to Lose' er et portræt af Danmarks mest hårdnakkede, men samtidig godhjertede syrerocker, der hellere vil ryge en bønne med vennerne end at mænge sig med det gode selskab.
*Premiere* Louder Than Bombs
*Premiere* Louder Than BombsInfo og billetter
   
Premiere torsdag den 3. december. Tre år efter fotografen Isabelle Reeds død, i hvad der tilsyneladende var en bilulykke, må enkemanden Gene fortælle sin yngste søn, hvad der virkelig skete. Han beder sin ældste søn Jonah om at komme hjem for at hjælpe, men i stedet vender han sig mod ham. Jonah har sit eget billede af sin mor og er ikke villig til at give det op. Med et slående billedsprog og indsigtsfulde karaktertegninger fortæller ”Louder Than Bombs” en stærk historie om løsrivelse og sammenhold i en moderne familie.
*Premiere* Victoria
*Premiere* VictoriaInfo og billetter
   
Premiere torsdag den 3. december. Den spanske pige Victoria bor i Berlin. En tidlig morgen uden for en natklub møder hun fire lokale drenge, som hun pjatter og flirter med i den gryende morgensol. Hun bliver lokket med til en morgenfest og for en stund virker det som natten ingen ende vil tage. Men begivenhederne tager en langt mere alvorlig drejning, da drengene overtaler hende til at være chauffør ved et bankrøveri. De skylder nemlig en stor portion penge til en ond mafiaboss. Victoria indvilliger i at køre med, og snart er intet som før, og alle ville ønske, de kunne spole tiden tilbage.
45 år
45 årInfo og billetter
   
Med kun en uge tilbage før Kate Mercers 45 års bryllupsdag, er planlægningen af den store dag forløbet perfekt. Men en dag kommer der et brev adresseret til hendes mand. Man har fundet liget af hans ungdomskæreste nedfrosset og velbevaret i en svejtsisk gletcher. For Kate og hendes mand ser det, der skulle have været en fejring af deres mangeårige ægteskab, nu ud til at blive den sidste fest, de holder sammen og afslutningen på et langt samliv.

“En film om tilfældets brutalitet, om aldring, ja, om tiden slet og ret. Hvis der er nogen form for retfærdighed til, står der Oscar-nomineringer og lurer forude.” - 6/6 stjerner, Rasmus Brendstrup, Filmmagasinet Ekko

99 Homes
99 HomesInfo og billetter
   

Ærligt og hårdt arbejde betaler sig ikke! Det lærer Dennis Nash (Andrew Garfield), på den hårde måde, da han må forlade sit barndomshjem og bliver sat på gaden af den karismatiske og bevæbnede ejendomsspekulant, Rick Carver (Michael Shannon). Hjemløs og ydmyget må Nash flytte sin mor, Lynn (Laura Dern), og 9-årige søn til et usselt motel. Alt synes tabt, men så opstår der en mulighed for at slå en handel af med djævlen. I et desperat forsøg på at få sit hus tilbage, siger Nash ja til at arbejde for Carver - den samme mand, der smadrede hans drømme. Nash kan nu vælge at gå på kompromis med sin samvittighed for at hive den store gevinst hjem eller sætte alt på spil for at blive en fri mand og stå op imod Carver og et gennemkorrupt ejendomsmarked.

"Kritikeren Roger Ebert udråbte Ramin Bahrani til Amerikas næste store instruktør. Nu indfrier han alle forventninger med et mesterligt værk, der spidsformulerer finanskrisen og dens konsekvenser for helt almindelige mennesker." - 6/7 stjerner, Jesper Bo Petersen, Filmagasinet Ekko.

Den Tabte Verden
Den Tabte VerdenInfo og billetter
   

Den aldrende Paul Kromberger og hans datter Sophies fredelige tilværelse kuldsejler, da Paul tilfældigt ser et foto på internettet af en berømt amerikansk operasangerinde, Caterina Fabiani. Han genkender billedet som sin afdøde hustru Evelyn, mor til Sophie. Idet Sophie ikke kan overbevise sin stædige far, sætter hun sig for at rejse til New York for at opsøge denne mystiske fremmede, der pludselig har vendt op og ned på deres liv. Den tyske film er instrueret af Margarethe von Trotta og har Rainer Weiner Fassbinder-veteranen Barbara Sukowa i hovedrollen som sangerinden.

"Til trods for en uforløst spøgelseshistorie har tyske Margarethe von Trotta lavet endnu et betagende, feministisk melodrama om tabte familieforhold og søgen efter kærlighed." - 4/6 stjerner, Anders Højberg Kamp, Filmmagasinet Ekko.

Ejersbo
EjersboInfo og billetter
   

Der er blevet skrevet meget om Ejersbos forfatterskab, men det her er historien om mennesket og forfatteren Jakob Ejersbo, fortalt af hans nærmeste. Det var forfatteren Rune Skyum-Nielsen, der i sin tid fortalte instruktør Christian Holten Bonke om turen op ad Kilimanjaro i Tanzania, hvor Jakob Ejersbos to venner skulle sprede Jakobs aske. Det var Jakobs sidste ønske, som han havde bedt sin bedste ven Morten Alsinger om at sørge for blev til en realitet. Tabet af et familiemedlem eller en god ven kan for mange være svært at tale om. Fem år havde Jakobs aske stået i Morten Alsingers køkkenskab og nu var det tid til at tage turen til Afrika, Tanzania, stedet hvor Jakob var vokset op og som han elskede og skrev flere bøger om. Så hvad sker der, når to venner, der er meget langt fra nutidens så velkendte ironmen-typer, smider cigaretterne og tager en tur op ad et bjerg, der på ingen måder er let at bestige? Hvordan opleves sorgen over tabet af en ven, der var noget ganske særligt på en tur, der emmer af hans tilstedeværelse?nbsp;

"Se den, hvis du er vild med Ejersbos bøger. Eller se den og bliv vild med at læse Ejersbo. Glimrende dokumentar om et ganske usædvanligt menneske." - 5/6 stjerner, Bent Stenbakken, Nordjyske.

He Named Me Malala
He Named Me MalalaInfo og billetter
   

HE NAMED ME MALALA er et intimt portræt af Nobelpris-modtageren Malala Yousafzai, der blev angrebet af Taliban og alvorligt såret af skud på vej hjemad i en skolebus i Swat Valley i Pakistan. Den dengang 15-årige Malala (hun er nu 18 år) blev sammen med sin far udpeget af Taliban for at kæmpe for pigers uddannelse og angrebet på hende startede et ramaskrig blandt tilhængere verden over. Hun overlevede mirakuløst og leder nu en kampagne for pigers uddannelse globalt som medstifter af Malala-fonden. Den anmelderroste filmskaber Davis Guggengeim (An Inconvenient Truth, Waiting for Superman) viser os, hvordan Malala, hendes far Zia og hendes familie er engageret i kampen for uddannelse til alle piger i hele verden. Filmen giver os et glimt ind i denne ekstraordinære unge piges liv – fra hendes tætte forhold til sin far, som inspirerede hendes kærlighed til uddannelse, til hendes passionerede taler for FN og hendes hverdagsliv med sine forældre og brødre.

"He Named Me Malala er en særdeles rørende og smuk film. Og hvordan kan den blive anderledes med den person i hovedrollen. Fordi Malala har indgydt håb hos millioner af mennesker." - 5/6 stjerner, Max Melgaard, Nordjyske.

Janis: Little Girl Blue
Janis: Little Girl BlueInfo og billetter
   

Efter Kurt Cobain og Amy Winehouse kommer nu årets tredje portræt af en alt for tidligt afgået musikprofil. Siden hun døde af en overdosis heroin i 1970 – 27 år gammel – har Janis Joplin været et ikon, hvis sange til stadighed spilles i radioen. Historien om hendes liv er ikke for alvor omsat i film, men det råder den Oscar-nominerede instruktør Amy Berg nu bod på med en personlig, bevægende og meget tilbundsgående dokumentar, der ved hjælp af fantastiske arkivoptagelser, interviews og gamle breve kaster nyt lys over et unikt sangtalent, hvis higen efter kærlighed og anerkendelse endte med at koste hende livet. Undervejs giver hun naturligvis også de bedste sange fra bagkataloget, inklusive ’Piece of My Heart’, ’Cry Baby’ og ’Me and Bobby McGee’.

"Ganske enkelt en fremragende film, som i den grad skræller de mytologisk lag af historien og blotlægger mennesket bag." - 5/6 stjerner, Henrik Queitsch, Ekstra Bladet

Kvinden i guld
Kvinden i guldInfo og billetter
   

Et velspillet og medrivende drama om en af historiens største kunstskandaler. Oscarvinder Helen Mirren spiller Maria Altmann i den sande historie om en jødisk kvindes kamp for at genvinde sin retmæssige arv og sin familiens ære. 50 år efter Maria flygtede til USA, rejser hun ud for at hente de kunstskatte hjem, som nazisterne stjal fra familien, heriblandt Gustav Klimts berømte maleri ’Portræt af Adele Bloch-Bauer I’. Sammen med den unge men handlekraftige advokat, Randy Schoenberg (Ryan Reynolds), starter Maria en sensationel juridisk kamp, der bringer dem helt ind i magtcentret af det østrigske etablissement og til USA’s højesteret. Det bliver en rejse, der tvinger alle til at se fortidens ubekvemme sandheder i øjnene.

"Der er noget trygt og velkendt over »Kvinden i guld«, der lægger sig sindigt i slipstrømmen af lignende »ene kvinde mod systemet« -film. Når resultatet alligevel er både rørende og tankevækkende, skyldes det primært to ting: baggrundshistorien og Helen Mirren." - 4/6 stjerner, Louise Kidde Sauntved, Berlingske.

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Mand Falder
Mand FalderInfo og billetter
   

Hvad sker der, når en verdenskunstner pludselig mister sine naturgivne evner? Filminstruktøren Anne Wivel har fulgt sin ven, maleren Per Kirkeby på nært hold, efter at han faldt ned ad en trappe og slog hovedet. Han havde tidligere overvundet følgerne af en hjerneblødning og to blodpropper, men faldet på trappen for to år siden resulterede i en hjerneskade, der forhindrer ham i at arbejde. Han har ikke bare mistet sin førlighed, men også evnen til at genkende farver og sågar sine egne kunstværker. Udover at fotografere er Anne Wivel også til stede som samtalepartner og følger Per Kirkeby, som kæmper for at vende tilbage, idet han samtidig erkender sine manglende fremskridt. For ham synes der at være lang vej tilbage, for kunsten er jo ikke blot et spørgsmål om at kunne male noget kønt og vellykket, det væsentlige ligger i overskridelsen af den gode smag. Det er dette hug, maleren savner.

"...en både hjertevarm og hjerteskærende dokumentation af Kirkebys kamp." - 5/6 stjerner, Rasmus Stenbæk Iversen, Filmmagasinet Ekko.

NOMA - My Perfect Storm
NOMA - My Perfect StormInfo og billetter
   

Franskmanden Pierre Deschamps har fulgt Noma og manden bag det nye nordiske køkken i over tre år. Resultatet er et mange-facetteret indblik i René Redzepis bedrift og en spændende rejse ind i Nomas univers, hvor vi både kommer tæt på dagligdagen i køkkenet og Redzepis filosofi bag det hele. René Redzepi leger med den nordiske vildmark og forvandler en skjult spiselig verden til et kulinarisk sprog, vi alle forstår. Men hvordan var han i stand til at revolutionere hele den gastronomiske verden, opfinde det alfabet og ordforråd som skulle komme til at puste nyt liv i det nordiske køkken og etablere en ny spiselig verden samtidigt med at han radikalt ændrede billedet af den moderne kok?

"Pierre Deschamps dokumentarfilm om Noma og ikke mindst mesterkokken bag, René Redzepi, er smuk, sanselig – og en smule for selvsmagende." 4/6 stjerner, Louise Kidde Sauntved, Berlingske Tidende.

Perlemorsknappen
PerlemorsknappenInfo og billetter
   

Dokumentarfilmen 'Perlemorsknappen' er en poetisk fortælling om vand. Havet indeholder historien om hele menneskeheden, og indeholder alle stemmer fra både jorden og fra det ydre rum. Havet får sin kraft fra stjernerne og forvandler den til levende væsener. Havet besidder også hemmeligheden om to mystiske knapper, som blev fundet på dets bund. Chile, med dens kystlinje på 2,670 mil og den største øgruppe i verden, præsenterer et overnaturligt landskab med både vulkaner, bjerge og gletsjere. I landskabet findes stemmer fra det oprindelige patagonske folk, de første engelske sømænd samt stemmerne fra deres politiske fanger. Man siger, at havet har en hukommelse. I denne film får den også en stemme.

"...med knapperne som symbol, med sin egen stemme og med billeder af naturen før og nu skaber Guzmán en uforglemmelig smuk og sørgelig historie." - 5/6 stjerner, Dorte Hygum Sørensen, Politiken.

Praktikanten
PraktikantenInfo og billetter
   

Hjertevarm komedie med Robert De Niro og Anne Hathaway i hovedrollerne. Robert De Niro spiller den 70-årige enkemand, Ben Whittaker, som er gået på pension. Han synes dog, at livet som pensionist er blevet lidt trivielt. I forsøget på at få lidt luft under vingerne bliver han seniorpraktikant hos et ungt smart online modefirma. Det styres af den benhårde og stressede chef Jules Ostin (Anne Hathaway), der ved, hvad hun vil og på ingen måde mener, at hun har brug for hjælp. På trods af dette og deres forskelligheder, er det måske lige netop Bens venskab, hun alligevel står og mangler.

"Dialogen er som smurt i den fineste olivenolie. Samtlige billeder fra New York City driver af stemning og kærlighed til byen. Og så er det igen skønt at se én af filmbranchens allerbedste (De Niro) i en tilbagelænet rolle skabt specielt til ham." - 4/6 stjerner, Henning Høeg, B.T.

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Truth
TruthInfo og billetter
   

Baseret på den sande historie om en af nyere tids største journalistiske skandaler i USA. Dan Rather er udråbt til USAs mest kendte og troværdige journalist, og er vært på det højt profilerede og gennemresearchede CBS-program 60 Minutes. To måneder inden præsidentvalget i 2004 vælger Rather og hans producer Mary Mapes at gå i luften med en historie, der kan blive en game-changer i valgkampen. Her fremvises fire dokumenter, der tilsyneladende beviser, at George W. Bush fik særbehandling som soldat under Vietnamkrigen og undgik at komme i kamp. Men der sås hurtigt tvivl om dokumenternes ægthed og det, der skulle være en eksplosiv politisk historie, bliver nu en massiv journalistisk skandale, der ender med at få enorme konsekvenser og give rystelser i store dele af mediebranchen.

"Det er en besk skildring af, hvordan mægtige kræfter kan spænde ben for det, som er journalistikkens vigtigste og inderste kerne, at fortælle sandheden, og dermed beskytte demokratiet og give den brede befolkning mulighed for at træffe deres valg og sætte deres kryds." - 5/6 stjerner, Bent Stenbakken, Nordjyske.

Film på vej

2-12-2015Born To LoseBiffen
3-12-2015VictoriaBiffen
3-12-2015Louder Than BombsBiffen
10-12-2015Tale of TalesBiffen
10-12-2015Lysets nostalgiBiffen
10-12-2015Jagten på ChaplinBiffen
17-12-2015Under sandetBiffen
25-12-2015Min MorBiffen
25-12-2015MacbethBiffen
25-12-2015The WolfpackBiffen

Nyheder


EJERSBO- Se filmen og mød instruktør Christian Bonke. Onsdag den 2. december kl. 18.30. Gratis adgang. Tilmelding nødvendig på tlf. 98169977.


Born To Lose - Lorenzo Woodrose        Se filmen og mød rocksangeren i Biffen lørdag den 5. december kl. 16.00


Gavekort til Biffen - Årets julegave! Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.


Biffens jubilæumsbog kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.
Se aktuelle Praktikanten og Kvinden i guld .Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Aktuelt i Filmporten Truth.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg