biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail

Film i Biffen lige nu

--- Filmklub for de Smukke og Særlige ---
--- Filmklub for de Smukke og Særlige ---Info og billetter
   

Prisvindende og anerkendte film fra hele verden. De smukke, de særlige, de skæve, de unikke, de vovede, de hårde, de grimme, de kunstneriske, de ærlige, de eksperimenterende, de tabuiserede, de undersøgende, de originale osv. Første sæson af Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige tager os verden rundt: Vi skal til Polen, Frankrig, Kina, Schweiz, Israel, Island, Norge, USA, Georgien, England og Algieriet.

Se dem alle for kun 50 kr/billet sammen med andre filmentusiaster.


For 100 kr bliver du medlem af Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige. Ved køb af medlemskab får du udleveret et klippekort til alle filmene, som giver dig ret til én billet til en af filmklubvisningerne eller danmarkspremieren til hver film for kun 50 kr (normalpris 85 kr) - altså et klip per film (kun gyldig til filmklubvisninger/danmarkspremiere). Første sæson giver dig adgang til ikke mindre end 16! film (+ evt en ekstra filmoverraskelse) til 50 kr/billet hen over første halvår af 2015. Læs mere om filmklubben og alle filmene her.

*DKT BIO* Romeo og Julie (11. jan)
*DKT BIO* Romeo og Julie (11. jan)Info og billetter
10:30   

Det Kongelige Teater kommer til Biffen! Vi viser en opera, et teaterstykke og en ballet. (OBS: båndede optagelser - forestillingen varer ca. 3 timer i alt incl pause).

Du kan direkte tilkøbe lækker frokostplatte hos Musikkens Spisehus til efter forestillingen.

Med næste forestilling fra Det Kongelige Teater, Romeo og Julie, får instruktør Elisa Kragerup sin debut på Store Scene og sammen med hende Thomas Hwan i rollen som Romeo. Med Danica Curcic i rollen som Julie får du kort sagt Shakespeares kærlighedstragedie i stærkeste opstilling.

Den klassiske historie om det unge, forelskede par skildrer den rene kærlighed i en verden af magt, strid og blodige fejder, som alle for længst har glemt grunden til. Romeo og Julie mødes for første gang til et maskebal og forelsker sig på stedet. Men lykken er kortvarig, for de elskende tilhører to rivaliserende familier. I en fortryllende balkonscene lover de elskende hinanden evig troskab – og resten er historie.

”Romeo og Julie har altid været et af mine favoritdramaer. Igennem ungdommens kompromisløshed og kamp for retten til at elske skildrer Shakespeare helt enestående kærlighedens og hadets natur”, fortæller instruktør Elisa Kragerup. Stykket har i øvrigt ikke været opført på Det Kongelige Teater som skuespil siden 1874.

Læs mere om og se trailer til stykket her.

*Event* I Am Here (6. jan)
*Event* I Am Here (6. jan)Info og billetter
19:00   

Eventvisning tirsdag 6. januar med besøg af instruktøren Anders Morgenthaler. Maria (Kim Basinger) er en succesrig direktør der kæmper en kamp for at opnå sit højeste ønske: at sætte et barn i verdenen. Da hun halvvejs i sin graviditet endnu engang mister barnet, og efterfølgende af sin læge får at vide at hun er blevet for gammel til at føde børn, styrter Marias verden sammen for hende. Maria kan ikke affinde sig med sin skæbne og ude af sig selv begiver hun sig  afsted på en desperat og farefuld rejse i jagten på drømmen om hendes barn.

Kom til denne ekslusive visning af 'I Am Here', hvor vi får besøg af instruktør Anders Morgenthaler. Vises kun denne ene dag i Biffen.

*PREMIERE* Bag fjendens linjer (18. dec)
*PREMIERE* Bag fjendens linjer (18. dec)Info og billetter
   

Premiere torsdag den 18. december. Gary er en ung, britisk rekrut, der sammen med sin deling træner med henblik på en kommende udstationering i Vesttyskland. Meget overraskende sendes de imidlertid til Nordirland, hvor de havner midt i en smeltedigel i forsøget på at løse en kritisk situation forårsaget af en optrapning af IRA's terrorhandlinger. Den opsigtsvækkende, utrolige og neglebidende spændende historie om en britisk soldat, der kommer væk fra sin deling under nogle af de værste uroligheder i Belfast i 1971. Instrueret af Yann Demange med Jack O'Connell (This is England), Sean Harris, David Wilmot (Anna Karenina), Richard Dormer (Game of Thrones), Paul Anderson og Charlie Murphy.  

Yann Demange debuterer med "Bag fjendens linjer" med et nervepirrende stærkt spændingsdrama, der er blevet voldsomt flot modtaget på festivaler verden over.

*PREMIERE* Vintersøvn (18. dec)
*PREMIERE* Vintersøvn (18. dec)Info og billetter
   
Premiere torsdag den 18. december. Årets Cannes-vinder er både intim og ekspansiv, filosofisk og eksistentiel, gribende og rystende. Den går ind under huden med sin knivskarpe dialog og persontegning, mens den præsenterer et gudesmukt anatolsk vinterlandskab i billeder, der fint matcher filmens monumentale spillelængde. Oplevelsen er præcis som at fordybe sig i en god bog, hvad jurypræsidenten i Cannes, Jane Campion, også udtalte efter prisuddelingen: ’Jeg blev fuldstændig optaget af dens smukke rytme, og jeg kunne være blevet i den i flere timer endnu. Det er et mesterværk, som et stykke af Tjekhov.’
Bag fjendens linjer
Bag fjendens linjerInfo og billetter
   

Gary er en ung, britisk rekrut, der sammen med sin deling træner med henblik på en kommende udstationering i Vesttyskland. Meget overraskende sendes de imidlertid til Nordirland, hvor de havner midt i en smeltedigel i forsøget på at løse en kritisk situation forårsaget af en optrapning af IRA's terrorhandlinger. Den opsigtsvækkende, utrolige og neglebidende spændende historie om en britisk soldat, der kommer væk fra sin deling under nogle af de værste uroligheder i Belfast i 1971. Instrueret af Yann Demange med Jack O'Connell (This is England), Sean Harris, David Wilmot (Anna Karenina), Richard Dormer (Game of Thrones), Paul Anderson og Charlie Murphy.  

"At gå i biografen og se »Bag fjendens linjer« er som at blive håndteret temmelig kontant i biografsædet. Man er så mandsopdækket og snapper så meget efter vejret, at det til tider bliver klaustrofobisk. Heldigvis har man lige de sidste procent menneskeligt overskud til at beundre den formfuldendte gennemførte og aldrig slappe krigsthriller, der lover godt for Yann Demanges fremtid" - 5/6 stjerner, Jacob Wendt Jensen, Berlingske

Citizenfour
CitizenfourInfo og billetter
   
Efter succes på CPH:DOX kan du nu også opleve Citizenfour i Biffen. 
NB: Nu med danske undertekster!
En af vor tids største, politiske skandaler - fortalt indefra. 'Citizenfour' var whiste-bloweren Edward Snowdens dæknavn, da han første gang kontaktede Poitras, og fortalte at han sad med en viden og en historie, der ville ændre verden. Og at hun var nødt til at fortælle den. Med ét blev hele verden konfronteret med den amerikanske sikkerhedstjeneste NSAs massive aflytning og overvågning. Ikke bare af regeringer og stater, men af os alle sammen. Den chokerende nyhed om overvågningen, og de mange etiske spørgsmål afsløringen rejste, røg øjeblikkeligt øverst på den politiske dagsorden verden over. 

"Vi er på plads fra dramaets start og på første række. Så at sige til stede ved en slags debriefing af en agent, mens fjenden måske lusker omkring udenfor. En blanding af sikkerhedshensyn og selviscenesættelse, som resulterer i en nervepirrende filmisk klaustrofobi." - 5/6 hjerter, Kim Skotte, Politiken

Force Majeure
Force MajeureInfo og billetter
   

Prisvindende, intelligent komedie-drama om mandens rolle i den moderne familie. En svensk familie rejser til de franske alper for at nyde lidt kvalitetstid sammen og et par dage på ski. Alt er skønt, men under en frokost på en bjergrestaurant udløses en lavine, panikken spreder sig hurtigt og restaurantgæsterne flygter i alle retninger. Ebba kalder på sin mand Tomas, mens hun selv forsøger at beskytte deres fælles børn. Men Tomas er allerede stukket af i forsøget på at redde sit eget liv… Virkeligheden bliver hurtigt en pinlig affære. Katastrofen udebliver, men familien er rystet i sin grundvold. Tomas forsøger skiftevis desperat at bagatellisere episoden og at genvinde sin rolle som familiens overhoved. Ebba tager situationen op – bl.a. ved en parmiddag med et hold venner - i forsøg på at nå ind til Tomas, hvilket resulterer i at tvivlen om den moderne mands rolle og også vennens syn på sig selv, må tages op til natlig overvejelse til både morskab og frustration for hans nye 20-årige kæreste.

"’Force Majeure’ bør man gå ind og se med gode venner af begge køn, og man bør afsætte god tid til et par flasker rødvin på et langbord bagefter. Der er nok at tage fat på i Ruben Östlunds originale genistreg." - 6/6 hjerter, Kim Skotte, Politiken

Filmen er med i Filmporten - film til halv pris.

Ida
IdaInfo og billetter
   

'Ida' er en visuelt slående og poetisk film om at søge (og finde) sandheden - og sig selv. Historien udspilles i Polen i de tidlige 1960'ere. Anna har mistet begge sine forældre under Anden Verdenskrig og er vokset op i et kloster. Som ung novice er hun klar til at aflægge nonneløftet, men først må hun opsøge sin sidste nulevende slægtning. Hendes seksuelt frigjorte og noget letlevende tante Wanda vender op og ned på hendes liv, og artige hemmeligheder bringes for en dag. Pawel Pawlikowski har ikke kun bedrevet en massivt prisvindende film med en billedside af en helt anden verden (i gnistrende sort-hvid), han han har også formået at kaste et friskt og fordomsfrit blik på et kontroversielt emne, ikke mindst i Polen, nemlig forholdet mellem katolikker og jøder under Anden Verdenskrig.

"Pawlikowski folder sin egentlig ret voldsomme historie med tilbageholdt åndedræt og en fuldstændig beherskelse af hvert eneste af filmsprogets virkemidler. Jeg tvivl på, at vi får en mere fuldkommen filmoplevelse i år." - 6/6 stjerner, Henrik Queitsch, Ekstra Bladet

Filmen er med i Filmporten - film til halv pris.

Min lejlighed i Paris
Min lejlighed i ParisInfo og billetter
   

Mathias rejser fra New York til Paris for at afvikle en kæmpestor lejlighed, som han netop har arvet fra den far, han aldrig rigtig har kendt. Da han ankommer, opdager han til sin meget store overraskelse, at den 90-årige Mathilde bor i lejligheden med sin datter Chloe, og der går ikke længe, før Mathias må indse, at Mathilde absolut ingen planer har om at flytte. Efter et besøg hos advokaten må Mathias sande, at han hænger på Mathilde – det viser sig nemlig, at hun og faderen havde en affære i mere end 50 år, og at lejligheden ikke kan sælges, før hun er død.

"...filmen er fascinerende, besættende og fra første til sidste billede - og mod slutningen - stærkt bevægende." - 5/6 stjerner, Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Stille Hjerte
Stille HjerteInfo og billetter
   

Bille August er tilbage i det nære og tætte drama, som vi kender det fra hans kritikerroste og prisbelønnede drama ”En sang for Martin”, med et ensemble af dansk films største talenter på rollelisten. ”Stille Hjerte” er et familiedrama om tre generationer af en familie, der samles over en weekend. Søstrene Sanne og Heidi har accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere, og gamle konflikter dukker op til overfladen.

"...en film, hvor det hele står og falder med skuespillet, og ' Stille hjerte' er uhyre velspillet på alle positioner." - 5/6 hjerter, Kim Skotte, Politiken

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

The Homesman
The HomesmanInfo og billetter
   

Den puritanske gammeljomfru Mary Bee Cuddy lever alene på den yderste frontier i Nebraska. Hun melder sig frivilligt, da det lille samfund får brug for en der kan eskortere tre kvinder, som har mistet forstanden tilbage til civilisationen. Med udsigt til en lang og farefuld færd slår hun en handel af med svindleren George Briggs. Han har akut brug for hendes hjælp, og hun har brug for en der kan følge hende og kvinderne hele vejen til Iowa. Sammen begiver dette umage par sig ud på en lang og farefuld færd. 'The Homesman' er en utraditionel western, der som en af de eneste viser hvordan det var at være kvinde på den tid. Modtagelsen i Cannes var særdeles positiv med flotte anmeldelser, og særligt Sonja Richter blev fremhævet som værende en af de bedste i filmen.

"...giver et sjældent set, og fint formidlet, indblik i, hvordan det må have været at være kvindelig nybygger ved den yderste grænse. Det er ikke en skæbne, man ønsker for sin værste fjende." - 4/6 stjerner, Louise Kidde Sauntved, Berlingske

The Riot Club
The Riot ClubInfo og billetter
   

De to nystartede studerende ved Oxford Universitet, Miles og Alistair, tilbydes optagelse i den berygtede og legendariske studenterklub – The Riot Club. Klubben er landets mest prestigefyldte og kun 10 personer får lov at være medlem ad gangen. I klubben hersker ingen regler udover klubbens egne. Alistair vil for alt i verden være med, da både farmand og bror har været medlemmer. Miles’ engagement derimod skyldes primært, at han er smigret over tilbuddet. Hans hjerte er ikke med, og det skaber problemer, så snart han påkræves at underkaste sig klubbens æreskodeks, regler, traditioner og (manglende) moral. Samtidig er Miles faldet for pigen, Charlie - en intelligent pige, der er kommet på Oxford universitet ved egen formåen, og ikke fordi hun er ud af en rig familie. Situationen tilspidses og en skæbnesvanger nat ryger tingene ud af kontrol, og klubbens eksistens og dens medlemmer sættes på en voldsom prøve.

"...er bestemt en seværdig film - omend man skal belave sig på en barsk og til tider overordentlig frastødende historie." - 4/6 stjerner, B.T.

Vintersøvn
VintersøvnInfo og billetter
   

Årets Cannes-vinder er både intim og ekspansiv, filosofisk og eksistentiel, gribende og rystende. Den går ind under huden med sin knivskarpe dialog og persontegning, mens den præsenterer et gudesmukt anatolsk vinterlandskab i billeder, der fint matcher filmens monumentale spillelængde. Oplevelsen er præcis som at fordybe sig i en god bog, hvad jurypræsidenten i Cannes, Jane Campion, også udtalte efter prisuddelingen: ’Jeg blev fuldstændig optaget af dens smukke rytme, og jeg kunne være blevet i den i flere timer endnu. Det er et mesterværk, som et stykke af Tjekhov.’

"Et i det ydre afdæmpet, men i det indre oprivende – og jævnligt djævelsk vittigt – drama af skuffede forhåbninger, bedrag og selvbedrag, illusioner og bristende illusioner, især i maskulin udgave, men ikke udelukkende." - 5/6 stjerner, Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten

Film på vej

25-12-2014InukBiffen
6-1-2015*Event* I Am HereBiffen
8-1-2015LeviathanBiffen
8-1-2015Det Magiske HusBiffen
11-1-2015*DKT BIO* Romeo og Julie (11. jan)Biffen
29-1-2015Party GirlBiffen
29-1-2015En Chance TilBiffen

Nyheder


Force Majeure. "Der er nok at tage fat på i Ruben Östlunds originale genistreg." - 6/6 hjerter, Politiken


JOB I BIFFEN


Der er lige nu en ledig stilling som cafeansvarlig i Biffen. Ansøgningsfrist 4. januar. Læs mere om stillingen her.


JULEGAVER


Gavekort til Biffen online! Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Biffen julegavekort er tilbage. Køb det i cafeen. Du bestemmer værdien.Kvalitetsøl til kvalitetsfilm. Basement Beer Bar giver dig 10% på alle drikkevarer i baren hele december mod fremvisning af Biffen-billet fra samme dag.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events


NYHED! Biffens Filmklub for de Smukke og Særlige. Læs mere om filmklubben og alle filmene her.


Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Min lejlighed i Paris og Stille Hjerte.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


force-majeure_rs

Se aktuelle Ida og Force Majeure.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg