biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

Alphabet
AlphabetInfo og billetter
19-09-2014

Vi tilbyder 2 for 1's pris for alle lærerseminarie-studerende til premieren mod fremvisning af gyldigt studiekort. 

Premiere torsdag den 18. september. 98% af alle børn er født geniale. Efter skoletiden gælder det kun 2%. Erwin Wagenhofer går helt anderledes til værks i sin film om undervisning og lærdom, end vi normalt ser det. Vi er vant til, at skole og indlæring handler om lære det enkelte barn mest muligt indenfor nøje fastsatte rammer og et veltilrettelagt mønster. Der er ikke plads til at træde udenfor den sikre sti og resultatet er ensretning af børn og unge, som man især ser det i det kinesiske uddannelsessystem. Læreprocessen sættes under lup og der gås om bag hele den struktur, der ligger til grund for den moderne skole. Filmen sætter fokus på den konkurrencementalitet, der præger skolesystemerne i mange lande verden over. Gennem interviews med eksperter, fagfolk, studerende og ufaglærte i bl.a. Kina, Tyskland og Spanien, spørges der kritisk til, om uddannelsessystemet hæmmer børn og unges kreative og frie udfoldelsesmuligheder.

"...den sætter virkelig tankerne i gang. Se den." - 6/6 stjerner, Julian Drud Sørensen, Nordjyske

Something Must Break
Something Must BreakInfo og billetter
19-09-2014
PREMIERE-VIN: Vi serverer et lækkert glas rødvin til premieren.

Premiere torsdag den 18. september. Den androgyne Sebastian fører en tilbagetrukket tilværelse som lagerarbejder i Stockholms forstæder. Når han ikke hænger ud med veninden Lea, dagdrømmer han om at leve fuldt ud som kvinden Ellie. En aften møder han ballademageren Andreas i byen, og en vild og intens kærlighedsaffære tager fart. De finder sammen om ikke at ville være som alle andre, men Andreas har svært ved forstå og acceptere sin kærlighed til Sebastian. Samtidig føler Sebastian den selvsikre kvinde Ellie vokse sig stærkere og stærkere indeni. En rebelsk og urban outsider-romance om at finde sig selv og én at dele de lyse sommernætter med.

"Det er først og fremmest de to skuespilleres modige præstationer, vejledt af en instruktør med umiskendeligt selvoplevet indsigt i denne kærligheds omkostninger, der løfter ' Something must break' højt op over filmens egne ubehjælpsomheder og gør den til et nok ungdommeligt, men også erfarent drama om det møde mellem smerte og fryd..." - 5/6 hjerter, Søren Vinterberg, Politiken

To dage, en nat
To dage, en natInfo og billetter
19-09-2014
PREMIERE-VIN: Vi serverer et lækkert glas rødvin til premieren.

Premiere torsdag den 18. september. Med 'To dage, en nat' understreger Dardenne-brødrene ("Drengen med Cyklen") atter at de er i en klasse for sig, og at social indigantion og solidaritet med samfundets udfordrede sagtens kan gå hånd i hånd med en medrivende, spændende historie. Marion Cotillard spiller hovedrollen som Sandra, der står til at miste sit job - med mindre hun kan overtale sine kolleger til at sige nej til den bonus, de er blevet stillet i udsigt. Med pistolen for tindigen - hun har kun to dage og én nat til at tale sin sag - må Sandra stemme dørklokker og teste solidariteten blandt kollegerne. "...Cotillards fnugfrie kraftpræstation og Dardenne-brødrenes enkle og overbevisende fortælling – i sidste ende båret af en befriende, men ikke blåøjet, humanistisk indstilling – er filmkunst om tiden, til tiden." - 6/6 stjerner, Jesper Eising, Berlingske Tidende

Ludo
LudoInfo og billetter
25-09-2014
Premiere torsdag den 25. september. Ludo er et psykologisk drama om en 11-årige pige, fanget mellem sin psykisk ustabile mors omskiftelige temperament og sin fars velmenende passivitet. Ved første øjekast ligner de ellers en lykkelig familie i et smukt og afsidesliggende hus i idylliske omgivelser, men under den skrøbelige overflade lurer mørket. Filmen er den første færøske spillefilm i 15 år.
Optimisterne
OptimisterneInfo og billetter
25-09-2014
Vi lancerer vores cafes nye økologiske citronlemonade til premieren med gratis smagsprøver.

Premiere torsdag den 25. september. Optimisterne er en varm, bevægende og morsom dokumentarfilm om et meget usædvanligt volleyball team i byen Hamar, bestående af damer i alderen 66-98 år. Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30. Men nu har de endelig besluttet sig for at lave om på det, og så er spørgsmålet bare mod hvem de skal spille? Måske kan de finde et hold flotte fyre i nabobyen Brumunddal? Eller måske skal de hele vejen til Sverige for at finde et værdigt modstanderhold? Goro (98) er dronningen på holdet. Med viljestyrke, livsglæde og lilla Converse udgør hun kernen af holdets livsfilosofi. Filmen følger hende og holdet – i deres dagligdag og på banen – fra de beslutter sig for at spille en sidste kamp, igennem deres forberedelser og lige indtil kampen endelig finder sted. Og snart er strategien klar: Smil, grin, træning, holdgejst, hæklede blomster og måske en lille samling flotte svenske gentlemen. Mange af os frygter alder. Men måske vil disse boldspillende damer ændre vores holdning…

Svinene
SvineneInfo og billetter
25-09-2014

Premiere torsdag den 25. september. 'Svinene' handler om en kaptajn (Vincent Lindon) på en supertanker, der vender tilbage til Paris efter at hans svoger er afgået ved døden. Kaptajnens niece anklager en lyssky pengemand for forbrydelsen, og så sætter en uforudsigelig hævnthriller i gang. Undervejs inddrages rigmandens elskerinde (Chiara Mastroianni), men selv om hun medvirker i en af filmårets mest sanselige sexscener, er begæret overvejende af den betændte variant - fedtet ind i penge og magt. Alt dette indfanges i hypnotiske billeder af veteranen Agnès Godard, der sammen med Tindersticks manende mol-akkorder bidrager til filmens fantastiske stemning.

*Film & Debat* Kapgang
*Film & Debat* KapgangInfo og billetter
30-09-2014

BIFFEN og Fokus Folkeoplysning inviterer til film- og debatarrangement. Vi inviterer til et film- og debatarrangement med den premiereaktuelle filmatisering af skuespiller, teaterdirektør og forfatter Morten Kirkskovs roman ”Kapgang”. I bogen og filmen, der er instrueret af Niels Arden Oplev, møder vi et jysk drengeland i 1970érne, og specielt den lange, varme sommer 1976. Martin, der er en habil kapgænger, har mistet sin mor og er samtidig i fuld fart på vej ind i de voksnes rækker med alt hvad det indebærer af forelskelser, usikkerhed og prøven sig selv af.

Morten Kirkskov vil være til stede og diskutere filmen med os.

Billetbestilling via Fokus Folkeoplysning.

Ekstra Bladet uden for citat (DOXBIO)
Ekstra Bladet uden for citat (DOXBIO)Info og billetter
01-10-2014

Premiere onsdag den 1. oktober. Danskerne elsker at hade den. Den er beskyldt for at være både grænseløse, amoralsk og skruppelløs. Den er kendt for at snage i politikernes privatliv og aldrig tøve med at levere den ene forsidebasker efter den anden for at blive den avis, de andre taler om. Men kan vi overhovedet forestille os et Danmark uden Ekstra Bladet? I denne nye dokumentarfilm følger man livet på Ekstra Bladets redaktion gennem et af dens mest turbulente år med katastrofale læsertal og kontroversielle, dagsordenssættende sager på stribe. Fra den menige journalistiske medarbejder der presses til at levere de daglige forsidehistorier til chefredaktøren Poul Madsen i direktionen, som skal træffe de drastiske beslutninger om avisens fortsatte eksistens. På tætteste hold får vi indblik i, hvordan avisens medarbejdere håndterer de mange etiske dilemmaer, de står i hver eneste dag, vi ser, hvad der skal til, før en nyhed gør sig fortjent til avisens forside, og vi er med nede i avisens maskinrum, hvor der udspiller sig en dramatiske dødskamp for den 110 årige gamle avis, - for vil der være en plads til Ekstra Bladet i morgendagens mediebillede? Døm selv når du har set filmen.

Nick Cave: 20.000 Dage på Jorden
Nick Cave: 20.000 Dage på JordenInfo og billetter
02-10-2014
Premiere torsdag den 2. oktober. 2013 var et godt år for Nick Cave. ’Push the Sky Away’ blev vidt og bredt kåret som årets album, og koncerterne blev rost til skyerne. ’20.000 Dage på Jorden’ zoomer ind på den australske kunstners dag nummer 20.000. Grænserne mellem dokumentarisme og fiktion flyder sammen i en frapperende dissekering af Caves kunstneriske proces – fra skrivemaskine til scenekant. Vi er bl.a. med til psykiater, på besøg hos vennen og kollegaen Warren Ellis og på landevejen i Caves Jaguar, hvor blandt andre Kylie Minogue og Ray Winstone fra passagersædet supplerer hovedpersonens varme og indsigtsfulde beretninger fra sit livs frontlinjer.
Den Usynlige Kvinde - Dickens
Den Usynlige Kvinde - Dickens' Hemmelige KærlighedInfo og billetter
09-10-2014
Premiere torsdag den 9. oktober. Forfatteren Charles Dickens (Ralph Fiennes) udtrykker bedst sine følelser gennem pennen, men indleder ikke desto mindre en kødelig affære med den indtagende Nelly (Felicity Jones). Hun bliver hans hemmelige muse og må affinde sig med et liv i skjul for både offentligheden og Dickens' ægteviede hustru. I kulissen understøtter Nellys mor (Kristin Scott Thomas) diskret affæren, der kan bidrage til datterens opstigning i samfundet. Ralph Fiennes er ikke kun en fænomenal skuespiller, men også en overmåde kompetent instruktør, der her lægger både hjerte og hjerne i skildringen af et ellers underbelyst kapitel af den verdensberømmede forfatters liv.
Jersey Boys
Jersey BoysInfo og billetter
09-10-2014
Premiere i Biffen torsdag den 9. oktober. Den fire gange Oscar®-vindende instruktør Clint Eastwood er tilbage med en ny hjertevarm film. Det er den sande historie om fire unge mænd fra et gangster-kvarter i New Jersey, NY– der fandt sammen og etablerede den ikoniske 1960’er-pop-rock-gruppe The Four Seasons med den legendariske forsanger Frankie Valli i front. Vi følger de fire venner hele vejen til toppen og er undervejs vidne til både deres prøvelser, triumfer og tragedier. Alt sammen til soundtracket af deres musik, som påvirkede en hel generation.
The Trip to Italy
The Trip to ItalyInfo og billetter
09-10-2014
Premiere torsdag den 9. oktober. To mænd, seks dage, stribevis af vidunderlige måltider - og en køretur rundt langs Italiens ubetaleligt smukke kyststrækning: Liguria, Toscana, Rom og Amalfi med slutdestination Capri. På rejsen reflekterer Steve Coogan og Rob Brydon humoristisk over deres karriere og venskab. Tag med på en uforglemmelig rejse sammen med Rob Brydon og Steve Coogan (Philomena) og oplev et kulinarisk eventyr, der næppe kan mætte dine sanser men nok give smag på mere...
Før Vinterkulden
Før VinterkuldenInfo og billetter
30-10-2014
Premiere torsdag den 30. oktober. Philippe Claudel følger sin store succes med "Jeg har elsket dig så længe" op med et nyt stærkt drama, der igen har Kristin Scott Thomas i den kvindelige hovedrolle. Paul (Auteuil) er den perfekte mand, der fører det perfekte liv sammen med sin smukke kone, Lucie (Scott Thomas). Paul er både vellidt og højtrespekteret i sit fag som neurokirurg. Lucie og Paul har været lykkeligt gift siden ungdomsårene og befinder sig socialt i samfundets øverste lag, bosiddende i en flot og funktionel villa. Illusionen om det perfekte står imidlertid for fald, da den mystiske Lou (Leïla Bekhti) efter et tilfældigt møde gør sin entré i Pauls liv. Lou forklarer ham, at han har opereret hende for år tilbage og ønsker at takke, mens han omvendt insisterer på, at hun tager fejl. Alligevel fører et pludseligt udslag af midtvejskrise til, at han lader sig drage ind i en hed kærlighedsaffære, der snart udvikler sig til et farligt forhold. Begæret flår op i hans ellers så almindelige dagligdag... og intet viser sig længere at være, hvad det giver sig ud for. Filmen er med rette allerede blevet sammenlignet med værker fra mestre som Alfred Hitchcock og fransk films egen Claude Chabrol.

Film på vej

19-9-2014Something Must BreakBiffen
19-9-2014AlphabetBiffen
19-9-2014To dage, en natBiffen
25-9-2014OptimisterneBiffen
25-9-2014SvineneBiffen
25-9-2014LudoBiffen
30-9-2014*Film & Debat* KapgangBiffen
1-10-2014Ekstra Bladet uden for citat (DOXBIO)Biffen
2-10-2014Nick Cave: 20.000 Dage på JordenBiffen
9-10-2014Den Usynlige Kvinde - Dickens' Hemmelige KærlighedBiffen
9-10-2014The Trip to ItalyBiffen
9-10-2014Jersey BoysBiffen
30-10-2014Før VinterkuldenBiffen

Nyheder


Franske To dage, en nat om en kvindes kamp for at beholde sit job. Vi serverer rødvin til premieren 18. sept.Dokumentaren Alphabet om børn og skolesystemet. 2 for 1's pris for alle læreseminarie-studerende til premieren mod fremvisning af gyldigt studiekort.Svenske Something Must Break om at finde sig selv og kærligheden. Vi ser-verer rødvin til premieren 18. sept.
.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Biffen viser alle dokumentarfilmene fra DOXBIO. Filmvisninger er åbne for alle - ofte specialevent i forbindelse med premieren. Du kan købe gavekort til 2 eller 6 af filmene - se mere her.

ekstra-bladet-uden-for-citat_215

Næste film bliver Ekstra Bladet uden for citat. Premiere 1. oktober. DOXBIO giver en kold Kronenbourg til premieren.


Nu også Biografklub Danmark i Biffen. 

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Biografklub Danmark-film: Kapgang.

OBS! Du kan allerede nu købe medlemskab til NY SÆSON af Biografklub Danmark. Se programmet for den nye sæson her.


Næste film i den nye sæson, Jersey Boys, har premiere i Biffen 9. oktober.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen.

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Filmporten-film Joe med bl.a. Nicolas Cage.


Næste premiere i Filmporten bliver To dage, en nat, premiere 18. sept.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF

Det danske Filminstitut

SparNord Bank
Det Obelske Familiefond

 

europacinemas-2010.jpg