biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

Flugten til frihed
Flugten til frihedInfo og billetter
28-05-2015

Premiere torsdag den 28. maj. Algeriet, 1954. Fransklæreren Daru, beordres, under den Algeriske Krig, til at eskortere Mohamed, en landsbyboer anklaget for mord, til det nærmeste fængsel. På deres rejse tvinges de to mænd til at arbejde sammen da de forfølges af arabiske ryttere og hævngerrige nybyggere. I deres kamp for fælles frihed knytter de to mænd et uventet bånd, som må stå sin prøve da Daru skal overgive Mohamed til myndighederne.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

While We
While We're YoungInfo og billetter
28-05-2015

Premiere torsdag den 28. maj. New Yorker-parret Josh og Cornelia er begge i 40’erne. Det med at stifte familie er ikke lykkedes og de har besluttet sig for at være tilfredse med tilværelsen alligevel. Men alderskrisen kradser, så da de møder det unge hipster-par, Jamie og Darby skiftes parmiddage med de jævnaldrende venner ud med rulleskøjter, jazzhat og hip-hop-timer. Jamie og Darby er fascinerende, eventyrlystne og spontane og i deres selskab finder Josh og Cornelia en vej tilbage til deres ungdom. Men kan det virkelig være så nemt? Noah Baumbach, der instruerede anmelderhittet ’Frances Ha’ har lavet et underholdende næsten Woody Allen’sk portræt af New Yorks kreative middelklasse, hvor han præcist fanger den pudsige tendens blandt nutidens trendsættere: mens de ældre generationer lader sig forføre af iPads, pulsure og sociale medier, er de unge blevet nostalgiske og finder VHS-bånd og pladespillere frem.

Skyggen af en helt
Skyggen af en heltInfo og billetter
03-06-2015

Premiere onsdag den 3. juni. Da Gustaf Munch-Petersen i skjul af natten forlader sin gravide kone for at melde sig som frivillig i Den Spanske Borgerkrig, bliver det starten på en række fatale hændelser, der splitter hans familie ad i tre generationer. I dag, 75 år efter Gustafs død, sætter hans barnebarn, Laurits Munch-Petersen, alt ind på at finde frem til sandheden om, hvad der skete dengang og forsøge at forene familien, inden det er for sent. Nøglen til at forstå mysteriet starter hos Laurits’ mormor, der efter Gustafs forsvinden skærer mindet om ham ud af sit liv, og gør ham til tabu i det Bornholmske hjem. Senere slår hun også hånden af Laurits’ mor og har siden ikke villet have noget med hverken sin datter eller sit barnebarn at gøre. Kun hvis Laurits kan få hende til at åbne op, er der en chance for at finde frem til sandheden og undgå, at skyggen over familien bliver givet videre til næste generation.

Jens Munk NordvestXpeditionen
Jens Munk NordvestXpeditionenInfo og billetter
04-06-2015

Premiere torsdag den 4. juni. Dette er historien om den danske søfarer Jens Munk, som i 1619 sejler ud for at finde passagen nordvest om Amerika som kan sikre Danmark en lettere handel med Det Fjerne Østen. Det bliver en uheldsvanger rejse, fuld af sygdom sult og umenneskelige strabadser. En rejse, hvorfra kun ganske få mirakuløst vender tilbage - og det endda til en alt andet end varm modtagelse. Filmen er skrevet, instrueret og produceret af Ole Japp, som faldt over Jens Munks dagbog og blev dybt fascineret af historien om manden, der aldrig af sin samtid blev anerkendt for sit togt og den farefulde hjemrejse, som i dag regnes for en helt enestående søfartsbedrift. Japp arbejdede med filmen i 7 år - med optagelser både på Grønland og i Sverige - og i en baggård i Lystrup uden for Aarhus. Nu får filmen premiere ved en række events i biografer landet over og Ole Japp, som også spiller hovedrollen, kommer selv og fortæller ved en række forpremiere-events om Danmarks glemte søhelt og om filmen og dens tilblivelse.

Min nye veninde
Min nye venindeInfo og billetter
04-06-2015

Premiere torsdag den 4. juni. François Ozon er inde i lidt af en stime. Efter sidste års ‘Selv i de bedste hjem’ og ‘Ung og smuk’ fortsætter han sit frækt grænseafsøgende projekt med en sublimt iscenesat historie om en ung kvinde (spillet af stjernefrøet Anaïs Demoustier), der lærer overraskende sider af sin nys afdøde venindes enkemand (Romain Duris) at kende, da hun prøver at hjælpe ham med at tage sig af hans lille baby. Lyster, længsler og et par nedbrudte tabuer sættes i spil med Ozons velkendte flair for stil og præcision. Tilført et ekstra skud empati fra en instruktør, der sjældent har omsluttet sine filmfigurer med så megen varme, som det er tilfældet her.

FIlmen er med i Filmporten - film til halv pris.

A Most Violent Year
A Most Violent YearInfo og billetter
11-06-2015

Premiere torsdag den 11. juni. I dramaet A Most Violent Year følger vi den ambitiøse olieentreprenør Abel Morales (Oscar Isaac), der kæmper for sin amerikanske drøm om en omfattende udvidelse af sin virksomhed. Året er 1981, og vi befinder os i et vinterkoldt New York, hvor kriminalitetsraten er på sit højeste. Oliebranchen præges af både vold og korruption, og Morales sættes under yderligere pres, da hans virksomhed kommer i myndighedernes søgelys. Overfor Oscar Isaac spiller Jessica Chastain rollen som den stilede, cigaretrygende hustru Anna, hvis måde at håndtere parrets problemer på, både udfordrer forholdet og forsøget på at redde virksomheden. A Most Violent Year er et dramatisk portræt af en familie i krise, hvor evnen til at holde hovedet koldt  og integriteten intakt sættes på prøve, når presset er størst.  

Mandariner
MandarinerInfo og billetter
11-06-2015

Premiere torsdag den 11. juni. Filmen udspiller sig i den georgiske Kaukasus-provins Abkhasien i efteråret 1992, hvor abkhaserne med hjælp fra russerne kæmper for at frigøre sig fra Georgien. Mellem skovklædte bakker ikke langt fra Sortehavet ligger en lille by, hvor langt de fleste indbyggere er flygtet. Tilbage er kun den ældre mand Ivo og hans nabo Margus, der ejer en mandarinplantage. Margus ønsker også at rejse, men ikke før han har høstet sine mandariner. Ivo deler ikke hans bekymringer om mandarinerne midt i en krigstid, men hjælper alligevel til med at bygge trækasser til frugterne og med at høste indtil hjælpen forhåbentlig kommer. Og krigen nærmer sig… En dag er der skyderier ude på markerne og Ivo finder en overlevende, der viser sig at være en kaukasisk mand, Ahmed. Da de er ved at begrave de døde georgiere, ser de, at en af soldaterne stadig er i live og tager også denne mand med hjem for at pleje hans sår. Således er der nu to fjender under samme tag, Ahmed og Niko. Ahmed er fast besluttet på at dræbe Niko, men Ivo insisterer på, at ingen skal komme til skade i hans hjem. Intensiteten tiltager og kulminationen afventer, da russiske soldater en morgen kører op foran huset.

Paris of the North
Paris of the NorthInfo og billetter
11-06-2015

Premiere torsdag den 11. juni. Paris of the North handler om Hugi, en 37-årig skolelærer, der bor og arbejder i en lille og afsidesliggende by på Island. Tilbagetrukket fra storbylivet er Hugi overladt til sit eget selskab og den lille bys få indbyggere, som han kun ser til de ugentlige AA-møder og når hans ekskærestes søn kommer over for at spille fodbold. Hugis rolige og isolerede liv afbrydes dog brat, da Hugi modtager et telefonopkald fra sin far, der melder sin ankomst – en nyhed Hugi ikke umiddelbart er begejstret for. Efter at have rådført sig med sin AA-sponsor og ekssvigerfar, beslutter Hugi sig dog for at byde faderen velkommen, en beslutning han hurtigt fortryder. Paris of the North er en karakterdrevet humoristisk og finurlig lille filmperle, der handler om den mandlige psyke, udtrykt gennem et usikkert og vaklende forhold og venskab mellem far og søn.

Film på vej

28-5-2015Flugten til frihedBiffen
28-5-2015While We're YoungBiffen
3-6-2015Skyggen af en heltBiffen
4-6-2015Min nye venindeBiffen
4-6-2015Jens Munk NordvestXpeditionenBiffen
11-6-2015MandarinerBiffen
11-6-2015A Most Violent YearBiffen
11-6-2015Paris of the NorthBiffen

Nyheder


Lang historie kort - ny dansk film om en gruppe venners ret så komplicerede kærlighedsliv.I dine hænder - rørende dansk drama om en rejse mod døden.The Duke of Burgundy - Sidse Babett Knudsen i sin første store internationale hovedrolle.The Salt of the Earth - Wim Wenders' smukke skildring af den berømte fotograf Sebastiao Salgado.Gavekort til Biffen online! Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events


Biffens Filmklub for de Smukke og Særlige. Læs mere om filmklubben og alle filmene her.


Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.Se aktuelle Far from the Madding Crowd og Lang historie kort.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Wild Tales.


Næste film Min nye veninde har premiere den 4. juni.Du kan se alle filmene fra DOXBIO i Biffen. Forestillingerne er åbne for alle.


Næste film Skyggen af en helt har premiere den 3. juni.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg