biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

Inuk
InukInfo og billetter
25-12-2014

Premiere torsdag den 25. december. Den fransk-grønlandske ‘Inuk’ er skrevet i samarbejde med den franske antropolog Jean-Michel Huctin og er den grønlandske film, der har vundet flest internationale priser nogensinde. Filmen handler om en ung mand, der vokser op i Nuuk hos sin alkoholiske mor og voldelige stedfar. Han drømmer om at danne et rockband, men sendes i stedet i familiepleje i Uummannaq i det nordvestlige Grønland. Nord for polarcirklen erstattes computerspil og høj musik med hundeslæder, sæljagt og storslåede naturscenerier. Samt venskabet med en lokal jæger, der videregiver sin visdom og lærdom til den unge knøs.

"The pure white and blue beauty of Greenland's stunning icy landscape is paired with an involving story." - Variety

*Event* I Am Here
*Event* I Am HereInfo og billetter
06-01-2015

Eventvisning tirsdag 6. januar med besøg af instruktøren Anders Morgenthaler. Maria (Kim Basinger) er en succesrig direktør der kæmper en kamp for at opnå sit højeste ønske: at sætte et barn i verdenen. Da hun halvvejs i sin graviditet endnu engang mister barnet, og efterfølgende af sin læge får at vide at hun er blevet for gammel til at føde børn, styrter Marias verden sammen for hende. Maria kan ikke affinde sig med sin skæbne og ude af sig selv begiver hun sig  afsted på en desperat og farefuld rejse i jagten på drømmen om hendes barn.

Kom til denne ekslusive visning af 'I Am Here', hvor vi får besøg af instruktør Anders Morgenthaler. Vises kun denne ene dag i Biffen.

Det Magiske Hus
Det Magiske HusInfo og billetter
08-01-2015
Premiere torsdag den 8. januar. Den lille kat Torden er blevet forladt af hans tidligere ejere og da en storm indtræffer, søger han ly i et stort hus. Huset viser sig til Tordens overraskelse at være noget helt særligt og magisk. Det er nemlig en gammel tryllekunstners hjem og fyldt med underlige robotter og dippedutter. Tryllekunstneren selv byder Torden velkommen, men uheldigvis er tryllekunstnerens andre dyr, kaninen Jakob og musen Marie, knap så begejstret for familiens nye medlem. De begynder derfor hurtigt at lægge planer for, hvordan de skal få sendt den lille kat på gaden. Ondt bliver værre da tryllekunstneren ender på hospitalet, og hans luskede nevø sætter sig for at sælge huset uden tryllekunstnerens tilladelse. Men Torden er fast besluttet på at bevise sit værd og beskytte sit nye magiske hjem.
Leviathan
LeviathanInfo og billetter
08-01-2015

Premiere torsdag den 8. januar. ’’Leviathan’ et kraftfuldt mesterværk, der giver årets hovedkonkurrence et løft op til luftlagene, hvor englene synger bas med vodkasprukken røst.' Således lød dommen fra Politikens Kim Skotte, da Andrey Zvyagintsevs ‘Leviathan’ havde verdenspremiere i Cannes. Årets russiske Oscarkandidat stryger hverken magthaverne eller den menige befolkning med hårene. Filmen udspilles i en vindblæst by på Kolahalvøen, hvor Kolya har indrettet sig med sin anden hustru og sin søn fra første ægteskab. Uheldigvis har byens anløbne borgmester udset sig lige netop den grund, som Kolyas hus befinder sig på, til et større byggeprojekt. Kolya engagerer en gammel advokatven, men individet har ikke stærke odds, når først magtbrynden ruller sig ud. De iskolde horisonter domineres af skibsvrag og skelettet fra en strandet hval, men selv om symbolikken står lysende klart, lodder ’Leviathan’ store menneskelige, moralske og politiske dybder. Mange har sammenlignet med salig Tarkovskijs stærkeste film, men Zvyagintsevs værk er mest af alt af en monomentalitet, som vi bedst kender det fra den store russiske litteratur.

Filmen er med i Filmporten - film til halv pris.

*DKT BIO* Romeo og Julie (11. jan)
*DKT BIO* Romeo og Julie (11. jan)Info og billetter
11-01-2015

Det Kongelige Teater kommer til Biffen! Vi viser en opera, et teaterstykke og en ballet. (OBS: båndede optagelser - forestillingen varer ca. 3 timer i alt incl pause).

Du kan direkte tilkøbe lækker frokostplatte hos Musikkens Spisehus til efter forestillingen.

Med næste forestilling fra Det Kongelige Teater, Romeo og Julie, får instruktør Elisa Kragerup sin debut på Store Scene og sammen med hende Thomas Hwan i rollen som Romeo. Med Danica Curcic i rollen som Julie får du kort sagt Shakespeares kærlighedstragedie i stærkeste opstilling.

Den klassiske historie om det unge, forelskede par skildrer den rene kærlighed i en verden af magt, strid og blodige fejder, som alle for længst har glemt grunden til. Romeo og Julie mødes for første gang til et maskebal og forelsker sig på stedet. Men lykken er kortvarig, for de elskende tilhører to rivaliserende familier. I en fortryllende balkonscene lover de elskende hinanden evig troskab – og resten er historie.

”Romeo og Julie har altid været et af mine favoritdramaer. Igennem ungdommens kompromisløshed og kamp for retten til at elske skildrer Shakespeare helt enestående kærlighedens og hadets natur”, fortæller instruktør Elisa Kragerup. Stykket har i øvrigt ikke været opført på Det Kongelige Teater som skuespil siden 1874.

Læs mere om og se trailer til stykket her.

En Chance Til
En Chance TilInfo og billetter
29-01-2015

Premiere torsdag den 29. januar. De to politimænd Andreas og Simon lever vidt forskellige liv. Andreas er lykkelig med sin familie, mens den fraskilte Simon bruger størstedelen af sin tid på den lokale stripklub. Men alt bliver vendt op og ned, da de en dag kaldes ud til husspektakel hos et junkiepar. Det ligner en rutinesag – indtil Andreas finder deres forsømte baby overladt til sig selv i et skab. Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold - og i et øjebliks desperation tager han loven i egen hånd og kidnapper barnet. Efterhånden som Andreas mister grebet om retfærdighed, bliver det op til den uregerlige Simon at genoprette grænsen mellem ret og uret.

EN CHANCE TIL er et stort anlagt drama om mennesker, der bliver ofre for omstændigheder større end dem selv. Det er fortællingen om en mand, der overskrider alle gældende regler for at gøre det, han føler er rigtigt – med store konsekvenser.

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Party Girl
Party GirlInfo og billetter
29-01-2015

Premiere torsdag den 29. januar. Angelique er en 60-årig bar-værtinde. Hun kan stadig lide at feste, hun kan stadig lide mænd - og hendes job er at få dem til at drikke på en natklub ved den fransk-tyske grænse. Men da hun mærker alderen trykke, beslutter hun at gifte sig med Michel, en af hendes faste kunder, som stadig forelsket i hende... 

Filmen har vundet flere priser ved international film festivaler bl.a. Un Certain Regard Ensemble Prize og Camera d'Or på Cannes Film Festival 2014

Film på vej

25-12-2014InukBiffen
6-1-2015*Event* I Am HereBiffen
8-1-2015LeviathanBiffen
8-1-2015Det Magiske HusBiffen
11-1-2015*DKT BIO* Romeo og Julie (11. jan)Biffen
29-1-2015Party GirlBiffen
29-1-2015En Chance TilBiffen

Nyheder


Force Majeure. "Der er nok at tage fat på i Ruben Östlunds originale genistreg." - 6/6 hjerter, Politiken


JOB I BIFFEN


Der er lige nu en ledig stilling som cafeansvarlig i Biffen. Ansøgningsfrist 4. januar. Læs mere om stillingen her.


JULEGAVER


Gavekort til Biffen online! Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Biffen julegavekort er tilbage. Køb det i cafeen. Du bestemmer værdien.Kvalitetsøl til kvalitetsfilm. Basement Beer Bar giver dig 10% på alle drikkevarer i baren hele december mod fremvisning af Biffen-billet fra samme dag.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events


NYHED! Biffens Filmklub for de Smukke og Særlige. Læs mere om filmklubben og alle filmene her.


Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Min lejlighed i Paris og Stille Hjerte.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


force-majeure_rs

Se aktuelle Ida og Force Majeure.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg