biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

70mm-festival - Rumrejsen år 2001
70mm-festival - Rumrejsen år 2001Info og billetter
26-04-2014

I anledning af Biffens 25-års jubilæum afholder vi 70mm-festival den 26. april og viser bl.a. Rumrejsen år 2001 i det storslåede 70mm-format. I forhistorisk tid ses en mystisk monolit og menneskene opdager, hvordan man anvender våben. I det 21. århundrede er Dr. Heywood Floyd på vej til månen i et rumskib for at undersøge en mystisk objekt. 18 måneder senere er astronauterne Bowman og Poole på vej til Jupiter på et rumskib, der styres af den meget menneskelige computer HAL 9000. Dette her er en absolut unik film, blottet for tid og rum.

70mm-festival - West Side Story
70mm-festival - West Side StoryInfo og billetter
26-04-2014
I anledning af Biffens 25-års jubilæum afholder vi 70mm-festival den 26. april og viser bl.a. West Side Story i det storslåede 70mm-format. To rivaliserende gadebander i New York går under navnene The Jets og The Sharks. Tony er bedste ven til bandelederen hos The Jets, og Marias bror styrer The Sharks med hård hånd, men hvad sker der, når forelskelsen bryder løs hos to, der er vant til at være hinandens mest indædte fjender?
70mm-festival - You are in the show with Todd-AO
70mm-festival - You are in the show with Todd-AOInfo og billetter
26-04-2014

Foredrag, interview og demonstrationer af forskellige 70mm film-formater: Introduktion til Biffen & Nordkraft ved Orla Nielsen; Historien om Todd-AO ved Thomas Hauerslev (biografmuseet.dk) - med overraskelse og 65mm Todd-AO test film fra 1953; A Conversation with Oliver Todd (på engelsk) - historien om tilblivelsen af Todd-AO-systemet fortalt af skaberen Michael Todds eget barnebarn

KORT PAUSE - 15 min

Gyldne ruller og spoler med Rossano Brazzi, Denholm Elliot, Peter O'Toole og Mitzy Gaynor med flere.

Arrangementet er en del af 70mm Festivalen i Biffen den 26. april.

Sange fra skoven (DOXBIO)
Sange fra skoven (DOXBIO)Info og billetter
30-04-2014

Premiere onsdag den 30. april. En episk fortælling om et exceptionelt liv mellem gigantiske træer og høje skyskrabere. Som ung mand i USA hører Louis Sarno et stykke musik, han ikke kan glemme. Han opsporer de mystiske lyde og finder dem hos Bayaka pygmæerne i de centralafrikanske regnskove. Her tænker han at blive for evigt og slår sig ned. Her 25 år senere er Louis en fuldt integreret del af pygmæsamfundets samlere og jægere dybt inde i regnskoven, hvor han har en søn – den nu 13-årige Samedi med en Bayaka-pygmæ.  Som spæd var Samedi meget syg og Louis lovede ham, at han ville tage ham med til sin gamle verden, hvis han overlevede. Denne tid er nu kommet. Sammen drager de til New York City, hvor Louis bl.a. genser sin gamle ven Jim Jarmusch. Samedi falder overraskende nemt til i denne nye underlige verden uden at kunne ét ord engelsk. Det er sværere for Louis. Historien udspiller sig smukt i kontrasterne mellem den afrikanske jungle og den amerikanske storby, mens båndet vokser mellem far og søn.

Gensynet
GensynetInfo og billetter
02-05-2014
Premiere torsdag den 1. maj. I 2009 lod den svenske kunstner Anna Odell sig indlægge på psykiatrisk afdeling efter at have villet springe ud fra en bro i Stockholm. Det viste sig at være et kunstprojekt - og hendes første film 'The Reunion' er ikke mindre kontroversiel. Odell har igen placeret sig selv i et skånselsløst centrum, hun selv har iscenesat - men baseret på virkelige begivenheder. Hun blev mobbet som barn. Og da hendes skoleklasse holdt 20-års jubilæum, blev hun ikke inviteret. 'The Reunion' er Annas forestilling om hvordan aftenen var gået, hvis hun selv havde været inviteret og kunne konfrontere sin barndoms tyranner. Det går ikke overraskende fuldstændig galt, og det er kun begyndelsen. Efter det fiktive 'gensyn' opsøger Odell nemlig sine virkelige, tidligere klassekammerater for at vise dem filmen og få deres reaktion.
Heli
HeliInfo og billetter
08-05-2014

PREMIEREBAJER: Vi fejrer premieren på Heli med en kold mexikansk øl til alle der indløser billet til premieren.

Premiere torsdag den 8. maj. Heli er en ung mand, som bor med sin far, sin lillesøster, Estela, og sin unge kone og deres spædbarn. Hverdagen går stille med skiftehold på den lokale fabrik. Estela er hemmelig kæreste med Beto, som med sine 17 år er meget ældre end hende. Beto foreslår at de stikker af og gifter sig, og da han en dag under optræning i en anti-narkoenhed af hæren finder gemt kokain, snupper han det, for at sikre en fremtid for ham og Estela. Men det er svært at skelne narkofolk, politi og soldater fra hinanden og tyveriet får snart helt andre, fatale følger for alle omkring ham. HELI er et barskt og kompromisløst drama og et uafrysteligt vidnesbyrd om, hvordan frygt, vold og korruption ligger under overfladen i moderne mexicaneres hverdag. Men det er også en film som med en rå poesi giver liv til et skrøbeligt håb om forandring… Escalante vandt BEDSTE INSTRUKTØR for HELI i Cannes Filmfestival i 2013.

Selv i de bedste hjem
Selv i de bedste hjemInfo og billetter
15-05-2014

Premiere torsdag den 15. maj. ’Potiche’-instruktøren François Ozon har tidligere – i ‘Swimming Pool’ – skildret en udtørret krimi-forfatter, hvis kreativitet vækkes i mødet med en seksuelt udfarende kvinde. Et kødeligt tvist på de samme dynamikker driver instruktørens nye, forførende film frem, måske Ozons stærkeste siden dramaet fra 2003. I denne ombæring er omdrejningspunktet en midaldrende skolelærer (Fabrice Luchini) med en mislykket forfatterkarriere på cv’et, der får sine sanser vakt af en begavet elevs udpenslede stile, bl.a. om sit begær efter en klassekammerats mor – med lærerens uopfyldte gallerist-hustru (Kristin Scott Thomas) som både måbende og pirret tilskuer.

Filmen er med i Biografklub Danmark

Grace of Monaco
Grace of MonacoInfo og billetter
22-05-2014
Premiere torsdag den 22. maj. Nicole Kidman spiller titelrollen som Grace Kelly, der på toppen af sin skuespilkarriere i midten af 1950'erne flytter fra Hollywood til Monaco og gifter sig med Fyrst Rainier III for herefter at blive Fyrstinde Grace af Monaco. Grace Kelly har svært ved at finde sig til rette i sin nye royale rolle og instruktøren Alfred Hitchcock forsøger ihærdigt at overtale hende til at vende tilbage til det store lærred. Grace befinder sig i sit livs krise og kæmper med at forme en ny identitet og med at få sit ægteskab til at fungere. Samtidig opstår en politisk krise i begyndelsen af 1960'erne mellem Fyrst Rainier og Frankrigs præsident Charles De Gaulle og en mulig militær invasion af Monaco bliver pludselig en reel trussel.
The Unknown Known
The Unknown KnownInfo og billetter
22-05-2014

Premiere torsdag den 22. maj. Dokumentarfilmskaberen Errol Morris, der stod bag den Oscar-belønnede "The Fog of War" fra 2003 om Robert McNamara og en af verdens allerbedste dokumentarfilm nogensinde, "The Thin Blue Line" fra 1988, går med "The Unknown Known" i kødet på USA's forhenværende forsvarsminister Donald Rumsfeld og diskuterer hans karriere i Washington D.C. fra de tidlige dage som kongresmedlem i begyndelsen af 1960'erne frem til planlægningen af invasionen i Irak i 2003. Resultatet er et forbløffende stykke amerikansk historie.

Film på vej

26-4-201470mm-festival - You are in the show with Todd-AOBiffen
26-4-201470mm-festival - Rumrejsen år 2001Biffen
26-4-201470mm-festival - West Side StoryBiffen
30-4-2014Sange fra skoven (DOXBIO)Biffen
2-5-2014GensynetBiffen
8-5-2014HeliBiffen
15-5-2014Selv i de bedste hjemBiffen
22-5-2014The Unknown KnownBiffen
22-5-2014Grace of MonacoBiffen

Nyheder

"Går man med på spøgen og træder ind i Wes Andersons scenografi, venter der også denne gang en skøn og generøs oplevelse." - 5/6 hjerter Kim Skotte, Politiken. Se The Grand Budapest Hotel i Biffen fra d. 24. april.Ugens premiere The Selfish Giant har vundet et væld af vigtige priser, og anmeldere verden over sammenligner den med de bedste film af mesterinstruktørerne Ken Loach og Mike Leigh.Ugens premiere My Sweet Pepper Land er en kurdiske western-parodi, fuld af ‘last frontier’-stemning, deadpan-komik, rå mandfolk og en heltinde, der vil få dit hjerte til at smelte.


Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Nu også Biografklub Danmark i Biffen. 

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.

Monica_Z_215

Se seneste film i Biografklub Danmark: Monica Z i Biffen nu.Glæd dig til næste film i Biografklub Danmark: Selv i de bedste hjem af François Ozon.

Glæd dig til kortfilmsfestivalen Filmkraft. 10. maj i Biffen.Helt ekslusivt i anledning af Biffens 25-års jubilæum vises Rumrejsen år 2001 i det storslåede 70mm-format den 26. april.Helt ekslusivt i anledning af Biffens 25-års jubilæum vises West Side Story i det storslåede 70mm-format den 26. april.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF

Det danske Filminstitut

SparNord Bank
Det Obelske Familiefond

 

europacinemas-2010.jpg