biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

Naturens uorden (DOXBIO)
Naturens uorden (DOXBIO)Info og billetter
07-10-2015

Premiere torsdag den 1. oktober. Har det en pris, når videnskaben trodser evolutionen? Vi er en verden af velskabte, fejlfrie og velfungerende mennesker. Med genteknologi kan vi spore og fravælge det uønskede og uperfekte. Journalisten og komikeren Jacob Nossell er spastiker, han burde allerede fra fødslen være ’fravalgt’ af både forskere og forældre. Nu er han i realiteten en belastning for samfundsøkonomien og i bedste fald et interessant studie for videnskaben. Med et intakt intellekt, der er fanget i et svækket kropshylster, er han selveste legemliggørelsen af normalitetens dilemma; I sin jagt på at forstå sin egen skæbne sætter han sig for at udfordre normalitetsbegrebet og sin egen manglende formåen. Han vil påvise, at hans liv er værd at leve.

“…en af de dokumentarer, der sætter seerens eget moralske kompas i voldsomme udsving.” - 6/6 stjerner, Daniel Vender, Nordjyske

45 år
45 årInfo og billetter
08-10-2015
Vi serverer et glas lækker vin til alle, der kommer til premieren kl. 18.35.

Premiere torsdag den 8. oktober. Med kun en uge tilbage før Kate Mercers 45 års bryllupsdag, er planlægningen af den store dag forløbet perfekt. Men en dag kommer der et brev adresseret til hendes mand. Man har fundet liget af hans ungdomskæreste nedfrosset og velbevaret i en svejtsisk gletcher. For Kate og hendes mand ser det, det der skulle have været en fejring af deres mangeårige ægteskab, nu ud til at blive den sidste fest, de holder sammen og afslutningen på et langt samliv.

“En film om tilfældets brutalitet, om aldring, ja, om tiden slet og ret. Hvis der er nogen form for retfærdighed til, står der Oscar-nomineringer og lurer forude.” - 6/6 stjerner, Rasmus Brendstrup, Filmmagasinet Ekko

Me and Earl and the Dying Girl
Me and Earl and the Dying GirlInfo og billetter
08-10-2015

Premiere torsdag den 8. oktober. Greg bruger det meste af sin vågne tid på at lave små filmparodier af klassiske film sammen med sin skolekammerat, Earl. En uventet alvor sniger sig imidlertid ind i hans liv, da hans mor beder ham om at besøge Rachel fra hans skole, der netop er blevet diagnosticeret med leukæmi og har brug for støtte. Modvilligt opsøger han pigen og det bliver imod alle odds starten på et stærkt venskab, som også Earl bliver en del af.  Både Greg og Earl er opsatte på at hjælpe og opmuntre Rachel, men det eneste de ved noget om er at lave film – Så de sætter sig for at lave en film til Rachel. 

“Det er en film, der vokser for øjnene af én. Den irriterende, øretæveindbydende teenager opdager livet, smerten og kærligheden til mennesker, og det hele er tæt på at være magisk.” - 5/6 stjerner, Jesper Bo Petersen, Filmmagasinet Ekko

*Event* Metropolis
*Event* MetropolisInfo og billetter
09-10-2015

Manden med Kameraet præsenterer et af de allerstørste mesterværker fra det levende billedes barndom: Fritz Lang´s Metropolis fra 1927, med nyt soundtrack produceret fra 2013 - 2015. En lang række af de bedste elektroniske musikere har leveret fremragende musik, så det endelige soundtrack fremstår som en dynamisk helhed.

Særvisning fredag den 9. oktober kl. 19.00. I kæmpebyen Metropolis er folk delt op i to lejre: Arbejderbyen, hvor tusinder af hårdt prøvede mennesker knokler under slavelignende forhold for at holde byen kørende, og 'klubben', hvor rige, unge mennesker boltrer sig i sport, natur og kunst uden nogensinde at skulle arbejde for føden. Da sønnen af byens grundlægger en dag får øje på en ung skønhed fra Arbejderbyen, forelsker han sig hovedkuls og beslutter sig for at finde hende. På sin rejse gennem Dybet, som Arbejderbyen også kaldes, får han øjnene op for de vilkår, som arbejderne lever under, og langsomt begynder tankerne om revolution mod sin egen far at melde sig. I mellemtiden er en gal videnskabsmand gået i gang med at puste liv i en menneskelignende robot - og han har en plan.

“…Metropolis Complete er en yderst vellykket, musikalsk fortolkning af den voldsomme stumfilm, som forhåbentligt kan lokke en ny generation inden for Metropolis’ fascinerende mure.” - 5/6 stjerner, Jeppe Mørch, Filmmagasinet Ekko

Mediterranea
MediterraneaInfo og billetter
15-10-2015

Premiere torsdag den 15. oktober. Højaktuel, stærk film om bådflygtninges farefulde rejse og kamp for at skabe sig et nyt liv i Italien. Ayiva har forladt sit hjem i Burkina Faso i sin søgen efter nye muligheder for at kunne forsøge sin søster og sin datter. Hans medvirken i en illegal smugleroperation giver ham og hans bedste ven, Abbas, en chance for at flygte væk fra kontinentet – og de griber den. En risikabel rejse over Middelhavet fører dem til Italiens kyst, hvor de skal forsøge at tilpasse sig. Men da spændingerne stiger mellem dem og det lokale samfund, udvikler tingene sig med alvor og fare. Fast besluttet på at få sin nye situation til at fungere forsøger Ayiva at afværge stormen. Men alt har sin pris.

Min lille søster
Min lille søsterInfo og billetter
15-10-2015
Premiere torsdag den 15. oktober. Stella er 12 år gammel og lige på grænsen til at træde ind i de spændende, men skræmmende, teenageår. Hendes storesøster, Katja, er nærmest perfekt i Stellas øjne. Hun er forældrenes øjesten, et stort talent inden for kunstskøjteløb, og Stella vil gøre næsten hvad som helst for at være som sin søster. Men snart opdager Stella, at Katja alligevel ikke er så perfekt. I jagten på det perfekte har Katja ladet en spiseforstyrrelse tage kontrollen over sit liv, men da Stella konfronterer hende med det, får det bægeret til at flyde over. De to søstre begynder nu en farlig leg, hvor alle kneb gælder. Gennem afpresning, manipulation og løgne får Katja overtalt Stella til at holde på sin livsfarlige hemmelighed, og Stella begynder at frygte for, hvad det vil betyde for familien, hvis sandheden kommer frem. 
Praktikanten
PraktikantenInfo og billetter
15-10-2015

Premiere torsdag den 15. oktober. Hjertevarm komedie med Robert De Niro og Anne Hathaway i hovedrollerne. Robert De Niro spiller den 70-årige enkemand, Ben Whittaker, som er gået på pension. Han synes dog, at livet som pensionist er blevet lidt trivielt. I forsøget på at få lidt luft under vingerne bliver han seniorpraktikant hos et ungt smart online modefirma. Det styres af den benhårde og stressede chef Jules Ostin (Anne Hathaway), der ved, hvad hun vil og på ingen måde mener, at hun har brug for hjælp. På trods af dette og deres forskelligheder, er det måske lige netop Bens venskab, hun alligevel står og mangler.

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Janis: Little Girl Blue
Janis: Little Girl BlueInfo og billetter
22-10-2015
Premiere torsdag den 22. oktober. Efter Kurt Cobain og Amy Winehouse kommer nu årets tredje portræt af en alt for tidligt afgået musikprofil. Siden hun døde af en overdosis heroin i 1970 – 27 år gammel – har Janis Joplin været et ikon, hvis sange til stadighed spilles i radioen. Historien om hendes liv er ikke for alvor omsat i film, men det råder den Oscar-nominerede instruktør Amy Berg nu bod på med en personlig, bevægende og meget tilbundsgående dokumentar, der ved hjælp af fantastiske arkivoptagelser, interviews og gamle breve kaster nyt lys over et unikt sangtalent, hvis higen efter kærlighed og anerkendelse endte med at koste hende livet. Undervejs giver hun naturligvis også de bedste sange fra bagkataloget, inklusive ’Piece of My Heart’, ’Cry Baby’ og ’Me and Bobby McGee’.
Skyerne over Sils Maria
Skyerne over Sils MariaInfo og billetter
22-10-2015

Premiere torsdag den 22. oktober. Hvad vil det sige at leve sig fuldstændigt ind i en rolle, som man egentlig ikke har det særlig godt med? Juliette Binoche spiller skuespilleren Maria Enders, hvis karriere har toppet. Ansporet af sin ihærdige assistent Valentine (Kristen Stewart) siger Enders ja til en rolle i en genindspilning af det teaterstykke, der gjorde hende til en stjerne for mange år siden. Denne gang skal hun blot ikke spille den unge, smukke stjerne, men en ældre, livstræt kvinde – og det har hun det selvsagt vanskeligt med. I en idyllisk bjerghytte øver Valentine og Maria replikkerne sammen. Men som øvelserne skrider frem, bliver det klart for Maria, at rollen kun minder alt for meget om hendes eget liv. Skuespil og virkelighed flyder sammen. Marias facade krakelerer langsomt, og det bliver tydeligt, at der gemmer sig en slange i det ellers så idylliske alpe-paradis.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige.

Slow West
Slow WestInfo og billetter
22-10-2015
Premiere torsdag den 22. oktober. Filmen udspiller sig i slutningen af det 19. århundrede. Den 16-årige Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee) er på vej over den amerikanske prærie for at finde den pige, han elsker. På sin vej støder han på en gruppe blodtørstige dusørjægere, men bliver i sidste øjeblik reddet af Silas Selleck (Michael Fassbender), en mystisk ensom ulv, der kun lidt for godt kender det dårlige selskab, han netop har gjort det af med. Det umage par slår pjalterne sammen og fortsætter deres rejse. Det sidste punktum er endnu ikke sat. 
El Club
El ClubInfo og billetter
29-10-2015

Premiere torsdag den 29. oktober. I et afsides hus i en lille kystby i Chile bor fire mænd. Hver af dem er sendt her til for at rense sig for de synder de har begået som katolske præster. Sammen lever de under strenge regler håndhævet af nonnen, søster Mónica. Den skrøbelige stabilitet, gruppen har opbygget, afbrydes abrupt, da en femte præst ankommer og med sig bringer en fortid, som de alle troede de havde lagt bag sig. Oscarnominerede Pablo Larrain har med sin Berlinvinder El Club begået en stærkt kontroversiel film, der med skepsis går den katolske kirkes autoritet i bedene. Mellem lovsang og væddeløbshunde skildres livet på klippen, og i filmens alvorlige mine gemmer sig også en underspillet humor, der lader Larrain beskrive og udstille tabuer som misbrug og pædofili.

Filmen er med i Filmporten - film til halv pris.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige.

He Named Me Malala
He Named Me MalalaInfo og billetter
29-10-2015

Premiere torsdag den 29. oktober. HE NAMED ME MALALA er et intimt portræt af Nobelpris-modtageren Malala Yousafzai, der blev angrebet af Taliban og alvorligt såret af skud på vej hjemad i en skolebus i Swat Valley i Pakistan. Den dengang 15-årige Malala (hun er nu 18 år) blev sammen med sin far udpeget af Taliban for at kæmpe for pigers uddannelse og angrebet på hende startede et ramaskrig blandt tilhængere verden over. Hun overlevede mirakuløst og leder nu en kampagne for pigers uddannelse globalt som medstifter af Malala-fonden. Den anmelderroste filmskaber Davis Guggengeim (An Inconvenient Truth, Waiting for Superman) viser os, hvordan Malala, hendes far Zia og hendes familie er engageret i kampen for uddannelse til alle piger i hele verden. Filmen giver os et glimt ind i denne ekstraordinære unge piges liv – fra hendes tætte forhold til sin far, som inspirerede hendes kærlighed til uddannelse, til hendes passionerede taler for FN og hendes hverdagsliv med sine forældre og brødre.

Kvinden i guld
Kvinden i guldInfo og billetter
29-10-2015

Premiere torsdag den 29. oktober. Et velspillet og medrivende drama om en af historiens største kunstskandaler. Oscarvinder Helen Mirren spiller Maria Altmann i den sande historie om en jødisk kvindes kamp for at genvinde sin retmæssige arv og sin familiens ære. 50 år efter Maria flygtede til USA, rejser hun ud for at hente de kunstskatte hjem, som nazisterne stjal fra familien, heriblandt Gustav Klimts berømte maleri ’Portræt af Adele Bloch-Bauer I’. Sammen med den unge men handlekraftige advokat, Randy Schoenberg (Ryan Reynolds), starter Maria en sensationel juridisk kamp, der bringer dem helt ind i magtcentret af det østrigske etablissement og til USA’s højesteret. Det bliver en rejse, der tvinger alle til at se fortidens ubekvemme sandheder i øjnene.

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Film på vej

7-10-2015Naturens uorden (DOXBIO)Biffen
8-10-2015Me and Earl and the Dying GirlBiffen
8-10-201545 årBiffen
9-10-2015*Event* MetropolisBiffen
15-10-2015PraktikantenBiffen
15-10-2015Min lille søsterBiffen
15-10-2015MediterraneaBiffen
22-10-2015Slow WestBiffen
22-10-2015Skyerne over Sils MariaBiffen
22-10-2015Janis: Little Girl BlueBiffen
29-10-2015Kvinden i guldBiffen
29-10-2015He Named Me MalalaBiffen
29-10-2015El ClubBiffen

Nyheder


Sommeren '92 - Genoplev fodboldnostalgien fra sommeren 1992.Taxi Teheran“Én gang imellem. Nogen gange én, andre gange to, tre gange i løbet af et år, møder og ser du en film, hvor du totalt må overgive dig.” - 6/6 stjerner, NordjyskeGavekort til Biffen - Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.


Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.
Se aktuelle Sommeren '92 og glæd dig til Praktikanten (premiere 15. oktober).Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.Se aktuelle Den franske forbindelse og glæd dig til El Club (premiere 29. oktober).


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg