biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

Fortællingen om Prinsesse Kaguya
Fortællingen om Prinsesse KaguyaInfo og billetter
30-04-2015
Premiere torsdag den 30. april. 'Fortællingen om Prinsesse Kaguya' er en fortryllende animationsperle baseret på et af Japans ældste eventyr, og som de fleste eventyr er historien enkel på overfladen, men rummer også en dybere moral. Okina er en gammel bonde, som en dag finder en bittelille pige på størrelse med en finger inde i en lysende bambusstamme. Han tager pigen med hjem til kone Ouna. De beslutter sig for at opdrage hende som en prinsesse. Takket være kærligheden fra sine 'forældre' forvandles pigen snart til en smuk, ung kvinde. Animationen er i en klasse for sig. Billederne er håndtegnede og håndmalede, og flyder som en flod af delikate, detaljerede akvareller. Kulskitserne har ekspressiv energi, mens blækstregerne bringer liv til glimtende sollys, blomstrende blomster og dansende snefnug. 'Fortællingen om Prinsesse Kaguya' er instrueret af en af animationsfilmens store mestre, Isao Takahata, og produceret af Hayao Miyazakis Studio Ghibli.
Timbuktu
TimbuktuInfo og billetter
30-04-2015

Premiere torsdag den 30. april. Guldpalme- og Oscarkandidaten ’Timbuktu’ udspilles i det nordlige Mali, hvor jihadister har taget magten – og med dem Sharia-lovgivningen. Rygning forbydes, det samme gør musik. Og børnene får ikke engang lov til at spille fodbold. I sansemættede, lyriske billeder oplever vi på klos hold, hvordan et samfund tvinges i knæ af islamiske ekstremister, der ikke gebærder sig meget anderledes end de nyhedsaktuelle Boko Haram. Da Abderrahmane Sissako skrev filmen var det dog steningen af et ungt, ugift par i Mali, der var afsættet, men dermed stoppede rædslerne som bekendt ikke – hverken i Mali eller Nigeria. I Cannes var ’Timbuktu’ en af de mest kritikerroste film og den blev belønnet med både Prix François Chalais og den økumeniske pris.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

Køb klippekort til filmene i caféen.

Far From The Madding Crowd
Far From The Madding CrowdInfo og billetter
07-05-2015

Premiere torsdag den 7. maj. Filmen er baseret på den engelske klassiker af samme navn, skrevet af Thomas Hardy. Det er historien om den selvstændige, smukke og enerådige Bathsheba Everdene, som tiltrækker tre meget forskellige tilbedere: Gabriel, en fårefarmer der er fascineret af hendes indtagende og stærke person; Frank, en flot og hæmningsløs sergent og William Boldwood, en velstående og moden ungkarl. Denne tidsløse fortælling om Bathshebas valg og lidenskaber beretter om menneskelige relationer og kærlighed, samt hvordan mennesket ukueligt formår at overkomme modgang.

“En film, som hypnotiserer sit publikum og indtagende betager fra start til slut.” - 5/6 stjerner, Jacob Ørsted, Ekstra Bladet

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Idealisten
IdealistenInfo og billetter
07-05-2015

Premiere torsdag den 7. maj. "Idealisten" er en spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie. Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, hvorefter et stort antal danske arbejdere indsættes i en gigantisk oprydningsaktion. 20 år senere opsøges den unge radio journalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme, hans kolleger nu dør af, skyldes oprydningsarbejdet. Brink efterforsker historien, men da han konfronterer det officielle Danmark med sin mistanke, mødes han af en mur af tavshed og efterhånden går det op for ham, at sagen har tråde til både den danske og amerikanske regering.

"... kiler sig ind i vores politiske historiebevidsthed som både et spørgsmålstegn og et udråbstegn. Det kan kun de bedste thrillere gøre." - 5/6 stjerner, Nanna Frank Rasmussen, Jyllands-Posten

Wild Tales
Wild TalesInfo og billetter
07-05-2015

Premiere torsdag den 7. maj. Hvad sker der, hvis man som offer for utroskab, parkeringsbøder eller en fyreseddel nægter at vende den anden kind til, men i stedet giver efter for sin impulsive vrede og tager kampen op? Hovedpersonerne i 'Wild Tales' skubbes alle til den yderste grænse for, hvad de kan holde til, og giver sig selv den udsøgte fornøjelse af at miste kontrollen og krydse den fine linje mellem civilisation og vildskab. 'Wild Tales' er en kulsort komedie om kærlighedsbedrag, fortidens synder, passion og skuffelse bundet sammen af temaet hævn. Filmen har vundet en lang række priser på internationale filmfestivaler og var nomineret til en Oscar® i kategorien bedste udenlandske film.

Filmen er med i Filmporten - film til halv pris.

Familien Bélier
Familien BélierInfo og billetter
14-05-2015
Premiere torsdag den 14. maj. Hjemme hos familien Bélier er den 16-årige Paula fuldstændig uundværlig. Hun er nemlig den eneste, der ikke er døv. Hendes forældre og lillebror er dybt afhængige af Paula, der må bistå med alt lige fra at oversætte, når forældrene er hos lægen, til driften af familiens gård. Men da hendes musiklærer pludselig hører hendes fantastiske sangstemme, opfordrer han hende til at deltage i en prestigefyldt sangkonkurrence i Paris. Det kaster Paula og hendes forældre ud i et svært valg. For som 16-årig er Paula snart voksen, og skal hun så forfølge sin egen drøm om at blive sangerinde, eller skal hun blive hjemme hos sin elskede familie, som har meget svært ved at undvære hende?
Jimmy
Jimmy's HallInfo og billetter
14-05-2015

Premiere torsdag den 14. maj. Et smukt og gribende historisk drama om den politiske aktivist Jimmy Gralton, som vender hjem til 1930'ernes Irland efter flere år i USA og skaber et enestående folkeligt hus til læring, poesi, dans og kunst. Men dans og musik er frihedens udtryk – og det er altid farligt for de, der søger kontrol. Kirken, som sidder tungt på magten, sætter alt ind på at lukke stedet og snart må Jimmy og hans venner kæmpe for deres fristed med livet som indsats... Ken Loach hjerte brænder for disse ildsjæle og hans indignation og kærlighed brænder ud gennem lærredet!

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

Køb klippekort til filmene i caféen.

Samba
SambaInfo og billetter
14-05-2015

Premiere torsdag den 14. maj. Efter den verdensomspændende succes med ”De urørlige” er instruktørparret Eric Toledano og Olivier Nakache tilbage med en ny feel good film - igen med karismatiske Omar Sy i hovedrollen. Samba Cissé er taget fra Senegal til Frankrig for at arbejde, men efter en misforståelse står han pludselig til at blive fyret og udvist af landet. Alice er på ufrivillig ”pause” fra arbejdet, efter hun flippede ud på chefen, men et tilfældigt møde bliver et vendepunkt for dem begge. Selvom omverdenen har svært ved at forstå deres tiltrækning af hinanden, opstår der en kemi og et usædvanligt venskab mellem de to, som ingen af dem havde forudset. Deres tid sammen byder på både ømhed og masser af humor, og det ser ud til at kunne blive en ny start for dem begge. 

“Den umage kærlighedsaffære sniger sig ind på én på særdeles charmerende vis (…) og Charlotte Gainsbourg demonstrerer igen, at hun kan absolut ALT.” - 4/6 stjerner, Jacob Wendt Jensen, Berlingske

I dine hænder
I dine hænderInfo og billetter
21-05-2015
Forpremiere onsdag den 6. maj med besøg af filmens instruktør Samanou Acheche Sahlstrøm.

Premiere torsdag den 21. maj. Maria er en ung og omsorgsfuld sygeplejerske, der længes efter frihed. Niels er en uhelbredeligt syg patient, der gerne vil til Schweiz for at begå assisteret selvmord. Sammen drager de på en intens rejse, der bringer dem tættere på hinanden, men også tættere på deres drømme.

Film på vej

30-4-2015TimbuktuBiffen
30-4-2015Fortællingen om Prinsesse KaguyaBiffen
7-5-2015Far From The Madding CrowdBiffen
7-5-2015Wild TalesBiffen
7-5-2015IdealistenBiffen
14-5-2015Familien BélierBiffen
14-5-2015Jimmy's HallBiffen
14-5-2015SambaBiffen
21-5-2015I dine hænderBiffen

Nyheder


The Second Best Exotic Marigold Hotel 

- eventyret i Indien fortsætter! 

10% rabat på regningen hos Mumbai i Nordkraft ved fremvisning af din billet til samme dag.Red Army - medrivende ny dokumentar om Sovjetunionens legendariske ishockeylandshold. 

"...en af årets bedste dokumentarfilm” 

- 5/6 stjerner, Filmmagasinet Ekko.Gavekort til Biffen online! Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events


Biffens Filmklub for de Smukke og Særlige. Læs mere om filmklubben og alle filmene her.


Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle 9. april.


Næste film Far From The Madding Crowd har premiere den 7. maj.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Mod naturen.


Næste film Wild Tales har premiere den 7. maj.Du kan se alle filmene fra DOXBIO i Biffen. Forestillingerne er åbne for alle.


Se I Kælderen af Ulrich Seidl.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg