biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

Boyhood
BoyhoodInfo og billetter
23-10-2014

Premiere i Biffen torsdag den 23. oktober. “Boyhood”, som er optaget over korte perioder fra 2002 til 2013, er en nyskabende og anderledes filmisk oplevelse, der spænder over 12 år i en families liv. I centrum finder vi Mason, som sammen med søsteren Samantha, begiver sig ud på en følelses- og oplevelsesmæssig rejse gennem årerne fra barn til voksen. Instruktøren Richard Linklater (“Before”-trilogien) har instrueret ”Boyhood” med Ellar Coltrane i hovedrollen som Mason, der praktisk talt voksede op foran kameraet, fra han var 7 år indtil han blev 18 år gammel. Masons fraskilte forældre spilles af Ethan Hawke og Patricia Arquette og som søsteren Samantha ses Richard Linklater egen datter Lorelei Linklater.

"Der er næppe nogen tvivl om, at det vil blive forsøgt igen, men det er svært at forestille sig, at denne bedrift af filmmagi nogensinde bliver gentaget med den samme dygtighed, følelse og charme." - 6/6 stjerner, Leslie Felperin, EKKO

Før Vinterkulden
Før VinterkuldenInfo og billetter
30-10-2014
Premiere torsdag den 30. oktober. Philippe Claudel følger sin store succes med "Jeg har elsket dig så længe" op med et nyt stærkt drama, der igen har Kristin Scott Thomas i den kvindelige hovedrolle. Paul (Auteuil) er den perfekte mand, der fører det perfekte liv sammen med sin smukke kone, Lucie (Scott Thomas). Paul er både vellidt og højtrespekteret i sit fag som neurokirurg. Lucie og Paul har været lykkeligt gift siden ungdomsårene og befinder sig socialt i samfundets øverste lag, bosiddende i en flot og funktionel villa. Illusionen om det perfekte står imidlertid for fald, da den mystiske Lou (Leïla Bekhti) efter et tilfældigt møde gør sin entré i Pauls liv. Lou forklarer ham, at han har opereret hende for år tilbage og ønsker at takke, mens han omvendt insisterer på, at hun tager fejl. Alligevel fører et pludseligt udslag af midtvejskrise til, at han lader sig drage ind i en hed kærlighedsaffære, der snart udvikler sig til et farligt forhold. Begæret flår op i hans ellers så almindelige dagligdag... og intet viser sig længere at være, hvad det giver sig ud for. Filmen er med rette allerede blevet sammenlignet med værker fra mestre som Alfred Hitchcock og fransk films egen Claude Chabrol.
The Tribe
The TribeInfo og billetter
30-10-2014

Premiere torsdag den 30. oktober. Den unge døv-stumme dreng Sergey begynder på en kostskole for elever, som ikke kan høre. Men på skolen udgør de ældste et netværk med forbindelser til et miljø med prostitution og kriminalitet, og Sergey forsøger at finde sin plads i hierarkiet. Ved at deltage i en række røverier arbejder han sig op i organisationen. Men en dag møder han Anna. Hun har et forhold til en af lederne i gruppen, og pludselig må Sergey bryde med alle de uskrevne regler... THE TRIBE er en meget stærk og original film. Der siges ikke ét ord i hele filmen, men trods det er den både handlingsmættet og intens - et råt billede på landet og dets folk! Filmen vandt hele 3 priser ved årets festival i Cannes.

*SPECIALEVENT* 1989
*SPECIALEVENT* 1989Info og billetter
05-11-2014

Vises kun onsdag den 5. november. ”1989” er et storpolitisk drama om Jerntæppets fald. Den unge, ukendte teknokrat Miklós Németh blev udpeget til Ungarns nye ministerpræsident for at genoprette landets vaklende økonomi, og Neméth beslutter sig hurtigt for at opgive Ungarns omfattende og dyre grænsekontrol – jerntæppet mod vest. Det er en beslutning, der skaffer ham mægtige fjender blandt de ungarske betonkommunister og hos statslederne i Østblokken. Et ungt østtysk par hører som tusindvis af andre østtyskere om Némeths beslutning og drager afsted i håb om at kunne undslippe til vesten gennem Ungarn, hvor grænsen kortvarigt åbnes helt. Men parret bliver fanget i det politiske magtspil, der foregår bag lukkede døre i Østblokken.  Da de når grænsen, er den igen lukket, og den unge mand bliver skudt og dør. Den tragiske begivenhed får Németh til at åbne grænsen permanent, og kort efter falder Berlinmuren.

Livetransmitteret velkomsttale ved Tine Fischer, introduktion ved Jeremy Rifkin (forfatter, økonom og politisk rådgiver) samt Loretta Napoleoni (journalist og politisk analytiker), der sammen vil give et bud på drømmen om et samlet Europa. Efter filmen transmiteres desuden paneldiskussion med Jeremy Rifkin, Loretta Napoleoni, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og filmens hovedperson Miklos Németh, om hvor Europa står i dag, set i lyset af 25-året for murens fald.

Drengen og Verden
Drengen og VerdenInfo og billetter
06-11-2014
Premiere torsdag den 6. november. En helt ekstraordinær animationsfilm om en dreng, der rejser ud for at søge efter sin far og opdager en fantastisk verden, der herskes af maskine-dyr og andre mærkværdige væsener. Animationen benytter sig af både collager, akvarel og tegning og i en eksplosion af farver portrætterer filmen den både fantastiske og modsætningsfyldte moderne verden, set med et barns øjne.
Min lejlighed i Paris
Min lejlighed i ParisInfo og billetter
06-11-2014
Premiere i Biffen torsdag den 6. november. Mathias rejser fra New York til Paris for at afvikle en kæmpestor lejlighed, som han netop har arvet fra den far, han aldrig rigtig har kendt. Da han ankommer, opdager han til sin meget store overraskelse, at den 90-årige Mathilde bor i lejligheden med sin datter Chloe, og der går ikke længe, før Mathias må indse, at Mathilde absolut ingen planer har om at flytte. Efter et besøg hos advokaten må Mathias sande, at han hænger på Mathilde – det viser sig nemlig, at hun og faderen havde en affære i mere end 50 år, og at lejligheden ikke kan sælges, før hun er død.
The Good Lie
The Good LieInfo og billetter
06-11-2014

Premiere torsdag den 6. november. Efter 13 år i en flygtningelejr får tre sudanesiske drenge muligheden for en ny start på den anden side af Atlanten. Her modtages de af den rapkæftede socialhjælper Carrie Davis (Reese Witherspoon), der hurtigt indser udfordringerne i at få dem indsluset i det amerikanske samfund. Carrie er vant til at få tingene gjort hurtigt og effektivt, og uden at det bliver alt for personligt. Men mødet med de unge afrikanske brødre kommer til at ændre hendes liv for altid. 'The Good Lie' er en gribende og varm fortælling om kulturforskelle, håb og udfordringer ved livet i USA. Filmen er baseret på en sand historie om 'The Lost Boys of Sudan' og bringes til live af den oscar®-nominerede instruktør Phillippe Falardeau ('Monsieur Lazar'). Udover Reese Witherspoon medvirker også Corey Stoll ('House of Cards').

*SPECIALEVENT* Jonah Blacksmith - Filmkoncerten
*SPECIALEVENT* Jonah Blacksmith - FilmkoncertenInfo og billetter
08-11-2014
Vises kun lørdag den 8. november. Kom med til en Audio-Visual LIVE koncert i Biffen. Bandet bag er ”Jonah Blacksmith” - det Alternative Folk band med rødder i Thy og godt i gang med at manifestere deres position i dansk musik. Det visuelle element fylder en stor del af deres virke og en i tid hvor ”Udkantsdanmark” får sat sit lys under en skæppe, slår ”Jonah Blacksmith” et slag for egnenes unikke styrker i en musikalsk forening. Tilblivelsen af debutpladen "Northern Trail” har taget mange visionære krumspring hvor LIVE koncerten i Nationalparken Thy har en helt særlig plads i mængden. Du vil også komme med på familiejagt, på kro og med fiskerne på havnen ved Vorupør. Vi ved alle sammen godt hvor mange ord ét billede kan sige og det står som et næsten klichéfyldt paradoks. Men ved vi hvad der sker når billedet bliver levende og sættes i stævne med live musik? Ægte og levende, lige der midt imellem biografstolen og filmlærredet.
The Captive
The CaptiveInfo og billetter
13-11-2014

Premiere torsdag den 13. november. Matthew (Ryan Reynolds) er på vej hjem med sin 9-årige datter Cassandra efter skøjtetræning. På vejen stopper de ved en diner for at købe is. Cassandra ligger og slapper af på bagsædet mens Matthew henter is, men da han kommer tilbage til bilen oplever han sit værste mareridt, for pigen er væk. Cassandras mor, Tina, bryder sammen og bebrejder Matthew, og det ender med en skilsmisse. 8 år senere leder Matthew stadig efter sin datter, som han er overbevist om, stadig er i live. Tina begynder at finde ting, som har tilhørt Cassandra og vælger at gå til politiet. En ny efterforskning indledes og langsomt går det op for alle, at kidnapperen slet ikke er færdig med hverken Cassandra eller hendes familie. 

The Look of Silence
The Look of SilenceInfo og billetter
13-11-2014
Premiere torsdag den 13. november. Opfølgeren til mesterværket ’The Act of Killing’ vender blikket fra bødlen til ofret, så fokus flyttes fra den overordnede politiske arena til det intimt familiære – uden at historien af den grund bliver mindre hjertegribende. Tværtimod. Gerningsmændene bag det indonesiske folkedrab går stadig frit omkring, men hvor mange og hvilke liv den enkelte gerningsmand har på samvittigheden, vides ikke altid. I ’The Look of Silence’ identificerer optikeren Adi den mand, som har dræbt hans storebror. Adi, som i embeds medfør kigger folk i øjnene, konfronterer broderens banemænd med deres gerninger, men kæmper samtidig med sig selv: Kan han finde tilgivelsen frem i sit eget hjerte?
Cirkusdynastiet (DOXBIO)
Cirkusdynastiet (DOXBIO)Info og billetter
19-11-2014

Premiere onsdag den 19. oktober. En kærlighedshistorie mellem arvingen til Nordens største cirkus og datteren i en af verdens bedste artistfamilier. En film om kærlighed, familie og pligt. Cirkus Arenas kronprins, Patrick Berdino, er blevet kærester med den smukke cirkusartist Merrylu Casselly. Lige siden de var små, har det været deres forældres drøm, at netop de to skulle finde sammen og føre Nordens største cirkusdynasti videre. Men drømmen er truet. For det er svært at leve op til cirkusverdenens forventninger, når man lige er fyldt 20 år. Og hvem ved, om kærligheden mellem det unge par og familiernes tætte relation kan holde til, at nye tider presser sig på i en verden, hvor gamle traditioner og normer hersker.

Ida
IdaInfo og billetter
27-11-2014
Premiere torsdag den 27. november. 'Ida' er en visuelt slående og poetisk film om at søge (og finde) sandheden - og sig selv. Historien udspilles i Polen i de tidlige 1960'ere. Anna har mistet begge sine forældre under Anden Verdenskrig og er vokset op i et kloster. Som ung novice er hun klar til at aflægge nonneløftet, men først må hun opsøge sin sidste nulevende slægtning. Hendes seksuelt frigjorte og noget letlevende tante Wanda vender op og ned på hendes liv, og artige hemmeligheder bringes for en dag. Pawel Pawlikowski har ikke kun bedrevet en massivt prisvindende film med en billedside af en helt anden verden (i gnistrende sort-hvid), han han har også formået at kaste et friskt og fordomsfrit blik på et kontroversielt emne, ikke mindst i Polen, nemlig forholdet mellem katolikker og jøder under Anden Verdenskrig.
Stille Hjerte
Stille HjerteInfo og billetter
27-11-2014
Premiere i Biffen torsdag den 27. november. Bille August er tilbage i det nære og tætte drama, som vi kender det fra hans kritikerroste og prisbelønnede drama ”En sang for Martin”, med et ensemble af dansk films største talenter på rollelisten. ”Stille Hjerte” er et familiedrama om tre generationer af en familie, der samles over en weekend. Søstrene Sanne og Heidi har accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere, og gamle konflikter dukker op til overfladen. 
The Homesman
The HomesmanInfo og billetter
04-12-2014

Premiere torsdag den 4. december. Den puritanske gammeljomfru Mary Bee Cuddy lever alene på den yderste frontier i Nebraska. Hun melder sig frivilligt, da det lille samfund får brug for en der kan eskortere tre kvinder, som har mistet forstanden tilbage til civilisationen. Med udsigt til en lang og farefuld færd slår hun en handel af med svindleren George Briggs. Han har akut brug for hendes hjælp, og hun har brug for en der kan følge hende og kvinderne hele vejen til Iowa. Sammen begiver dette umage par sig ud på en lang og farefuld færd. 'The Homesman' er en utraditionel western, der som en af de eneste viser hvordan det var at være kvinde på den tid. Modtagelsen i Cannes var særdeles positiv med flotte anmeldelser, og særligt Sonja Richter blev fremhævet som værende en af de bedste i filmen.

Force Majeure
Force MajeureInfo og billetter
11-12-2014
Premiere torsdag den 11. december. Prisvindende, intelligent komedie-drama om mandens rolle i den moderne familie. En svensk familie rejser til de franske alper for at nyde lidt kvalitetstid sammen og et par dage på ski. Alt er skønt, men under en frokost på en bjergrestaurant udløses en lavine, panikken spreder sig hurtigt og restaurantgæsterne flygter i alle retninger. Ebba kalder på sin mand Tomas, mens hun selv forsøger at beskytte deres fælles børn. Men Tomas er allerede stukket af i forsøget på at redde sit eget liv… Virkeligheden bliver hurtigt en pinlig affære. Katastrofen udebliver, men familien er rystet i sin grundvold. Tomas forsøger skiftevis desperat at bagatellisere episoden og at genvinde sin rolle som familiens overhoved. Ebba tager situationen op – bl.a. ved en parmiddag med et hold venner - i forsøg på at nå ind til Tomas, hvilket resulterer i at tvivlen om den moderne mands rolle og også vennens syn på sig selv, må tages op til natlig overvejelse til både morskab og frustration for hans nye 20-årige kæreste.

Film på vej

23-10-2014BoyhoodBiffen
30-10-2014Før VinterkuldenBiffen
30-10-2014The TribeBiffen
5-11-2014*SPECIALEVENT* 1989Biffen
6-11-2014Drengen og VerdenBiffen
6-11-2014Min lejlighed i ParisBiffen
6-11-2014The Good LieBiffen
8-11-2014*SPECIALEVENT* Jonah Blacksmith - FilmkoncertenBiffen
13-11-2014The CaptiveBiffen
13-11-2014The Look of SilenceBiffen
19-11-2014Cirkusdynastiet (DOXBIO)Biffen
27-11-2014Stille HjerteBiffen
27-11-2014IdaBiffen
4-12-2014The HomesmanBiffen
11-12-2014Force MajeureBiffen

Nyheder


Den anmelderroste Boyhood, der følger 12 år af en families liv. Premiere i Biffen 23. oktober.Din billet til The Trip to Italy giver på forestillingsdagen en "Mini Tur" (2 retter valgt af kokken) til 235 kr hele dagen hos Restaurant CUPO (normalpris 270 kr) ved fremvising af billetten.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events

Biffen viser alle dokumentarfilmene fra DOXBIO. Filmvisninger er åbne for alle - ofte specialevent i forbindelse med premieren. Du kan købe gavekort til 2 eller 6 af filmene - se mere her.


Nyeste film er Ekstra Bladet uden for citat om avisens kamp for overlevelse.


Årets overraskelse og sidste film bliver Cirkusdynastiet, premiere 16. nov.


Nu også Biografklub Danmark i Biffen. 

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.Se aktuelle Biografklub Danmark-film: Kapgang og Jersey Boys.

OBS! Du kan købe medlemskab til NY SÆSON af Biografklub Danmark. Se programmet for den nye sæson her.


Næste film i den nye sæson, Min lejlighed i Paris (Pluspakken), har premiere i Biffen 6. november.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen.

Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se den aktuelle Filmporten-film Den usynlige kvinde.


Næste premiere i Filmporten bliver Ida, premiere 27. november.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF

Det danske Filminstitut

SparNord Bank
Det Obelske Familiefond

 

europacinemas-2010.jpg