biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

En Chance Til
En Chance TilInfo og billetter
29-01-2015

Premiere torsdag den 29. januar. De to politimænd Andreas og Simon lever vidt forskellige liv. Andreas er lykkelig med sin familie, mens den fraskilte Simon bruger størstedelen af sin tid på den lokale stripklub. Men alt bliver vendt op og ned, da de en dag kaldes ud til husspektakel hos et junkiepar. Det ligner en rutinesag – indtil Andreas finder deres forsømte baby overladt til sig selv i et skab. Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold - og i et øjebliks desperation tager han loven i egen hånd og kidnapper barnet. Efterhånden som Andreas mister grebet om retfærdighed, bliver det op til den uregerlige Simon at genoprette grænsen mellem ret og uret.

EN CHANCE TIL er et stort anlagt drama om mennesker, der bliver ofre for omstændigheder større end dem selv. Det er fortællingen om en mand, der overskrider alle gældende regler for at gøre det, han føler er rigtigt – med store konsekvenser.

Filmen er med i Biografklub Danmark - film til halv pris.

Mr. Turner
Mr. TurnerInfo og billetter
29-01-2015

Premiere i Biffen torsdag den 29. januar. ”Mr. Turner” fortæller historien om den excentriske engelske kunstmaler J.M.W. Turner (1775 til 1851) og de sidste 25 år af hans liv. Stadig mærket af sin fars død og elsket af sin husholderske, som han tager for givet og jævnligt udnytter seksuelt, møder han en kvinde, med hvem han lever incognito, til han dør i Chelsea. I mellemtiden maler han og rejser, besøger bordeller, bliver hyldet og hånet af folket og hoffet, er et anarkistisk medlem af Royal Academy of Arts og spænder bogstavelig talt sig selv fast til en skibsmast for bedre at kunne male en snestorm.

"Meget få filminstruktører kan som Mike Leigh forvandle sine karakterer til personer, der står så lyslevende på lærredet, at man griber sig i at ville række ud efter dem og trøste dem, når de tynges af livets smerte." - 6/6 stjerner, Kristian Lindberg, Berlingske

Party Girl
Party GirlInfo og billetter
29-01-2015

Premiere torsdag den 29. januar. Angelique er en 60-årig danser/værtinde på en stripperbar ved den fransk-tyske grænse. I frustration over manglende kunder opsøger hun den tidligere stamkunde Michel. Angelique leder efter endnu et job, men Michel er forelsket. Michel er forelsket i den illusion som Angelique sælger og har solgt hele sit liv. Og Angelique er følelsesmæssigt som en 14-årig. Så det bliver meget virkelig og skræmmende for Angelique, da bryllupsforberedelserne går i gang. Det er en stærk, autentisk, nuanceret og gribende film om illusion og virkelighed. Lige som filmens tema, er filmens tilblivelse også en balance mellem virkelighed og fiktion, da Angelique i virkeligheden er Angelique, og mor til de fire børn i filmen – de spiller sig selv og deres faktiske forhold, men i en dramatiseret virkelighed. Den ene af de fire børn, Sam, er samtidig den ene af de tre instruktører bag filmen. Filmen vandt velfortjent Un Certain Regard til Cannes, hvor dommerkomiteen kaldte filmen “vild, generøs og uartig”.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

Køb klippekort til filmene i caféen.

*Forpremiere* Det Store Museum
*Forpremiere* Det Store MuseumInfo og billetter
01-02-2015

Forpremiere søndag den 1. februar. Hvordan genopfinder man et af verdens største museer? I tiden op til den længeventede genåbning af Wiens enorme Kunsthistoriske Museum udspiller der sig et dagligt drama i det store og små. Alle i museets stab udfylder deres rolle med dedikeret passion og præcision. Fra den sympatiske direktør Sabina Haag, der med dannet elegance tager imod et præsidentbesøg, til kuratorer og eksperter, der jagter borebiller i rammen på et maleri og med tilbageholdt åndedræt og sved på næsen rengør uvurderlige værker med vatpinde. Kom med bag kulisserne på det store museum i en film, der med humor og varme reflekterer over de historiske museers funktion i en tid, hvor konkurrencen om publikum er benhård, og hvor nytænkning og skarp markedsføring er vigtigere end nogensinde.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

Køb klippekort til filmene i caféen.

*Forpremiere* Mænd og Høns
*Forpremiere* Mænd og HønsInfo og billetter
01-02-2015
Forpremiere søndag den 1. februar. Velkommen til Anders Thomas Jensens forunderlige verden. Her møder vi de to temmelig særprægede brødre Elias og Gabriel – de er bestemt ikke glade for hinanden. Men da deres far dør, finder brødrene ud af, at de er adopterede. På trods af deres tydelige uoverensstemmelser, beslutter Elias og Gabriel sammen at opsøge deres biologiske far og drager afsted til en lille isoleret ø, hvor faderen bor. Her venter der imidlertid Elias og Gabriel lidt af en overraskelse, da de møder deres tre, for dem, ukendte brødre, der lever et isoleret liv med helt egne regler – regler, der inkluderer at blive banket med smedejernsgryder og udstoppede dyr. De fem brødre bliver af omstændighederne tvunget til at leve sammen og lære at acceptere hvem de er og hvor de kommer fra. 
*Særevent* Afgangsfilm fra Animation Workshop
*Særevent* Afgangsfilm fra Animation WorkshopInfo og billetter
03-02-2015

Særevent tirsdag den 3. februar. Animation kan meget mere, end Hollywood-blockbusterne lader ane, og årets bachelorfilm fra den danske animatoruddannelse kommer helt ud i krogene. Her er film for både børn og voksne – alt fra vittige skrøner til symbolladede psykodramaer.

- Det er syv film, der forbilledligt demonstrerer animationens enorme potentiale som medie. Vi synes, det er en stærk årgang, og glæder os til at se, hvordan de klarer sig på festivalerne og hos det brede publikum! fortæller studierektor Morten Thorning.

For de studerende bag afgangsfilmene markerer de enden på 3½ års studier på The Animation Workshops bachelorlinjer i Karakteranimation og Computer Graphic Arts. Fra nu af vil filmene fungere som visitkort for et kuld nye animatortalenter, der gerne vil vise, hvad de kan.

Se de syv afgangsfilm “Parrot Away”, Roommate Wanted”, “Marionette”, “FIbres”, “Tsunami”, “Vagabond” og “The Wanderer” i Biffen tirsdag den 3. februar kl 16.30. Fri entre!

*Film- og musikevent* Björn Afzelius - Tusen Bitar og Mikael K (DOXBIO)
*Film- og musikevent* Björn Afzelius - Tusen Bitar og Mikael K (DOXBIO)Info og billetter
04-02-2015
Vi får besøg af Mikael K, der giver intimkoncert som optakt til premieren den 4. feb. Mikael K spiller fra kl 18.30 i biografsalen.

DOXBIO Film- og musikevent onsdag den 4. februar. 'Björn Afzelius: Tusen bitar' er et unikt portræt af en modig idealist på stadig jagt efter den bekræftelse, han aldrig fik som barn. 'Elvis Presley fik mig at starte på at synge, The Beatles at spille guitar, Bob Dylan at interessere mig for lyrikken i rocksange og Mikael Wiehe at skrive mine egne sange,' har Björn Afzelius selv sagt. Den svenske sanger og musiker talte nødigt om sig selv, men sagde så meget desto mere i sine tekster. Og han var næsten større i Danmark end i Sverige. Filmens titel stammer fra Anne Linnet-sangen 'Tusind stykker', som Afzelius med stort held forsvenskede – og som siden blev et kæmpe hit i begge lande. Filmens mange musikindslag er krydret med saftigt arkivmateriale og spritfriske interviews med folkene, der stod kunstneren nærmest, naturligvis inklusive den ikke mindre berømte troubadour Mikael Wiehe.

Björn Afzelius - Tusen Bitar
Björn Afzelius - Tusen BitarInfo og billetter
05-02-2015

Premiere onsdag den 5. februar. 'Björn Afzelius: Tusen bitar' er et unikt portræt af en modig idealist på stadig jagt efter den bekræftelse, han aldrig fik som barn. 'Elvis Presley fik mig at starte på at synge, The Beatles at spille guitar, Bob Dylan at interessere mig for lyrikken i rocksange og Mikael Wiehe at skrive mine egne sange,' har Björn Afzelius selv sagt. Den svenske sanger og musiker talte nødigt om sig selv, men sagde så meget desto mere i sine tekster. Og han var næsten større i Danmark end i Sverige. Filmens titel stammer fra Anne Linnet-sangen 'Tusind stykker', som Afzelius med stort held forsvenskede – og som siden blev et kæmpe hit i begge lande. Filmens mange musikindslag er krydret med saftigt arkivmateriale og spritfriske interviews med folkene, der stod kunstneren nærmest, naturligvis inklusive den ikke mindre berømte troubadour Mikael Wiehe.

Det Store Museum
Det Store MuseumInfo og billetter
05-02-2015

Premiere torsdag den 5. februar. Hvordan genopfinder man et af verdens største museer? I tiden op til den længeventede genåbning af Wiens enorme Kunsthistoriske Museum udspiller der sig et dagligt drama i det store og små. Alle i museets stab udfylder deres rolle med dedikeret passion og præcision. Fra den sympatiske direktør Sabina Haag, der med dannet elegance tager imod et præsidentbesøg, til kuratorer og eksperter, der jagter borebiller i rammen på et maleri og med tilbageholdt åndedræt og sved på næsen rengør uvurderlige værker med vatpinde. Kom med bag kulisserne på det store museum i en film, der med humor og varme reflekterer over de historiske museers funktion i en tid, hvor konkurrencen om publikum er benhård, og hvor nytænkning og skarp markedsføring er vigtigere end nogensinde.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

Køb klippekort til filmene i caféen.

Mænd og Høns
Mænd og HønsInfo og billetter
05-02-2015
Premiere torsdag den 5. februar. Velkommen til Anders Thomas Jensens forunderlige verden. Her møder vi de to temmelig særprægede brødre Elias og Gabriel – de er bestemt ikke glade for hinanden. Men da deres far dør, finder brødrene ud af, at de er adopterede. På trods af deres tydelige uoverensstemmelser, beslutter Elias og Gabriel sammen at opsøge deres biologiske far og drager afsted til en lille isoleret ø, hvor faderen bor. Her venter der imidlertid Elias og Gabriel lidt af en overraskelse, da de møder deres tre, for dem, ukendte brødre, der lever et isoleret liv med helt egne regler – regler, der inkluderer at blive banket med smedejernsgryder og udstoppede dyr. De fem brødre bliver af omstændighederne tvunget til at leve sammen og lære at acceptere hvem de er og hvor de kommer fra. 
Nattergalen
NattergalenInfo og billetter
05-02-2015

Premiere torsdag den 5. februar. Den kinesiske bedstefar Zhigen skal passe sit barnebarn Renxing i nogle dage, og tager hende med tilbage til sin barndomslandsby. Med sig på turen har han en nattergal, som har været hans eneste følgesvend, siden hans kone døde. Turen bliver et møde mellem to generationer: En ældre mand, der ved en masse om traditionerne og naturen og en lille pige, der er opvokset i storbyens luksus med masser af moderne teknologi. I starten er de to et umage par, men lige så stille begynder de at nærme sig hinanden og opnå en gensidig forståelse. En smuk, humoristisk, hjertevarm og gribende historie om mødet mellem den unge og ældre generation, som de fleste vil kunne nikke genkendende til.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

Køb klippekort til filmene i caféen.

Højt Skum - En film om Storm P
Højt Skum - En film om Storm PInfo og billetter
07-02-2015

Premiere lørdag den 7. februar. Det er med stor glæde, at vi kan præsentere den danske offentlighed for den første store og gennemgribende biografiske film om tusindkunstneren og underfundighedens mester: Robert Storm Petersen (1882-1949).

Filminstruktør Jørgen Vestergaard har levendegjort Storm P.’s elskede figurer Peter og Ping ved at lade dem opstå fra tegnerens sidste efterladte stribe, da han forlod denne verden i marts 1949.

Der Kreis
Der KreisInfo og billetter
12-02-2015

Premiere torsdag den 12. februar. Den nyuddannede lærer Ernst ankommer i midten af 1950’erne til Zürich, hvor han bliver bekendt med Der Kreis (‘Kredsen’) – en hemmelig aktivistgruppe, som trykker og udgiver et af verdens første homomagasiner. Ernst skilter ikke med sin seksualitet, men vover sig alligevel med til Der Kreis’ ekstravagante fester, som tiltrækker mænd fra nær og fjern og gør Der Kreis til et forbillede for tidens spirrende homo-organisationer i Europa og USA. En aften forelsker han sig i den smukke sanger Röbi. De to unge mænd indleder et intenst forhold og bliver en del af Der Kreis’ aktivistgruppe. For en tid er Schweiz et fristed for gruppens diskrete aktivisme. Homoseksualitet er ikke forbudt, og så længe censurreglerne overholdes, kan de unge aktivister sende magasiner til abonnenter uden for landets grænser. Men da italienske trækkerdrenge begynder at vække blodig opsigt i Zürichs natteliv, kan myndighederne ikke længere vende det blinde øje til Der Kreis’ fester. Frygten for offentlig udstilling, truer Ernst og Röbis forhold og fremtid. Nu – 60 år senere – fortæller parret deres utrolige historie i dette dokudrama om et stykke fascinerende Europahistorie.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

Køb klippekort til filmene i caféen.

Birdman
BirdmanInfo og billetter
19-02-2015
Premiere i Biffen torsdag den 19. februar. Denne sorte komedie er historien om en skuespiller, der er kendt for sit portræt af en ikonisk superhelt. Nu arbejder han på at få et teaterstykke på Broadway op at stå og dermed vinde respekt. I dagene op til premieren kæmper han med sit ego og forsøger at genfinde sin familie, sin karriere og sig selv.
Birdman + OSCAR NIGHT
Birdman + OSCAR NIGHTInfo og billetter
22-02-2015
JA TAK! Den er god nok. Vi laver stort OSCAR NIGHT-event i Biffen søndag den 22. februar, og vi starter aftenen med at se Birdman, og så vil der være rød løber, bobler, goodie bags, konkurrencer, præmier, overraskelser og meget mere ... nærmere info følger, men sæt allerede kryds i kalenderen nu! OSCAR NIGHT arrangeres i fællesskab med Kulturredaktionen fra Aalborg Katedralskole og StudieBiffen.

BIRDMAN. Denne sorte komedie er historien om en skuespiller, der er kendt for sit portræt af en ikonisk superhelt. Nu arbejder han på at få et teaterstykke på Broadway op at stå og dermed vinde respekt. I dagene op til premieren kæmper han med sit ego og forsøger at genfinde sin familie, sin karriere og sig selv.

Film på vej

29-1-2015Party GirlBiffen
29-1-2015En Chance TilBiffen
29-1-2015Mr. TurnerBiffen
1-2-2015*Forpremiere* Mænd og HønsBiffen
1-2-2015*Forpremiere* Det Store MuseumBiffen
3-2-2015*Særevent* Afgangsfilm fra Animation WorkshopBiffen
4-2-2015*Film- og musikevent* Björn Afzelius - Tusen Bitar og Mikael K (DOXBIO)Biffen
5-2-2015Det Store MuseumBiffen
5-2-2015Mænd og HønsBiffen
5-2-2015Björn Afzelius - Tusen BitarBiffen
5-2-2015NattergalenBiffen
7-2-2015Højt Skum - En film om Storm PBiffen
12-2-2015Der KreisBiffen
19-2-2015BirdmanBiffen
22-2-2015Birdman + OSCAR NIGHTBiffen

Nyheder

mr-turner_215

Mr. Turner. Ny film af Mike Leigh.


en-chance-til_215

En Chance Til. Ny film af Susanne Bier.Party Girl. Original fransk fiktions/docuportræt.Gavekort til Biffen online! Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events


NYHED! Biffens Filmklub for de Smukke og Særlige. Læs mere om filmklubben og alle filmene her.


Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle Min lejlighed i Paris og Stille Hjerte.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


force-majeure_rs


Se aktuelle IdaForce Majeure og Leviathan.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg