biffenlogohalvstor.jpg

Biffen · Teglgårds Plads 1 (Nordkraft) · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 99 77   Se kort  |  Send e-mail


Biffens største mission er at give biografgængerne de bedste og mest unikke oplevelser, derfor forsøger vi at arrangere så mange underholdende, læringsrige og specielle arrangementer som muligt. Hvis du er tilmeldt vores Nyhedsbrev, vil du løbende blive opdateret omkring hvilke arrangementer vi har på programmet og hvornår de løber af stablen. Du kan tilmelde dig her

 

Programmet for de næste par måneders filmarrangementer og filmpremierer ser således ud:  

 

De Små Ting
De Små TingInfo og billetter
01-04-2015

Premiere onsdag den 1. april. De Små Ting (Life in a Fishbowl) finder sted i Reykjavik 2006, og fortæller tre menneskers historie, hvis veje krydses på godt og ondt, i et samfund præget af grådighed og korruption. Den smukke unge mor Eik er pædagog i en børnehave med bijob som call girl. Forfatteren og digteren Móri, har siden en hændelse tyve år tilbage været alkoholiseret og i skriveblokade. Eik viser ham tillid og lukker ham ind i sit liv og Móris håb vender tilbage samtidigt med at han opnår gennembrud med en ny bog LIFE IN A FISHBOWL. Sölvi, en tidligere fodboldstjerne, rekrutteres til en stor international bankvirksomhed med kynismen i højsædet. Men succesen på jobbet stiger ham til hovedet og han er lige ved at miste kontakten til sin kone Agnes og deres lille datter, der går i den børnehave, hvor Eik er ansat.

Filmen er med i Biffens Filmklub for De Smukke og Særlige

Køb klippekort til filmene i caféen.


Mommy
MommyInfo og billetter
01-04-2015
Premiere onsdag den 1. april. Cannes-hittet ’Mommy’ udspiller sig i Montreal og skildrer en familie af den mere dysfunktionelle variant. Den enlige mor Diane må hente sin voksne, ADHD-ramte søn Steve på et behandlingshjem, hvor han har sat ild til cafeteriet. Det bliver begyndelsen til en intens og stormfuld genforening, der udfordres, da en genert genbo fuldender trekanten. Xavier Dolan lodder psykologiske dybder, udfordrer skæbnen (og publikum), driver åndeløst intense præstationer ud af sine skuespillere og har i tilgift forsynet sin film med et fænomenalt soundtrack og en dristig billedside, hvor det høje format også har sin egen berettigelse. Hånden på hjertet: Du har aldrig oplevet noget lignende.
Jeg er stadig Alice
Jeg er stadig AliceInfo og billetter
02-04-2015

Premiere torsdag den 2. april. Alice Howland er lingvistikprofessor, lykkeligt gift og har tre voksne børn med sin mand. Under en forelæsning begynder hun at glemme ord, og hun finder efterfølgende ud af at hun viser tidlige tegn på Alzheimers. Nu bliver både Alices familie og ikke mindst hendes selvforståelse prøvet til det yderste.

"Det hele er fortalt så afdæmpet, at det er let at overse, hvor fin og bevidst hver enkelt indstilling er. Her bliver hverken råbt højt eller smækket med døre. Det er slet ikke nødvendigt for at forstå Alice og hendes omgivelser." - 5/6 stjerner, Louise Kidde Sauntved, Berlingske

I Kælderen (DOXBIO)
I Kælderen (DOXBIO)Info og billetter
08-04-2015

Premiere onsdag den 8. april. "I kælderen" er en film om alt det, folk foretager sig i deres kælder - og det er ikke småting. Den østrigske instruktør Ulrich Seidl tager os med på en rejse ned i underbevidsthedens dunkleste afkroge og åbner op for en verden fuld af skydevåben, slanger, SM-ritualer og nazi-nostalgi. Filmen observerer fordomsfrit i æstetisk smukke og stramt komponerede billeder. De medvirkende og deres hemmeligheder og besættelser får frit spil nede i kælderen, og vi bliver indviet i privatlivets mest personlige sider, der indimellem overgår selv den vildeste fantasi. Det er absurd, chokerende og grænseoverskridende, men også virkelig sjovt. Tør du se med? Du vil aldrig tænke på din nabo på samme måde igen.

Ordkraft i Biffen (9.-11. april)
Ordkraft i Biffen (9.-11. april)Info og billetter
09-04-2015

Ordkraft i Biffen torsdag den 9. til lørdag den 11. april. Biffen er med igen, når Ordkraft løber af stablen i hele Nordkraft. Oplev masser af forfattersamtaler, Ordkraft X og hemmelige oplæsninger. Og se filmene:

Blekingegadebanden med introduktion af Peter Øvig Knudsen, forfatter til bogen af samme navn, vises torsdag kl.19.00.

Den tyske Hemmelighed, der vises med introduktion af Lars Johansson og Kirsten Blom fredag kl. 17.00 

Og 9. april: Et drama af Roni Ezra med manuskript af Tobias Lindholm. introduceres af Formand for Foreningen Ordkraft, Jørgen Pyndt  fredag kl. 18.50.

Og gå ikke glip af Radiobiografen på P1 - Krigens skæbner lørdag kl 13.50: Krig presser mennesker til at gøre ting, de ellers ikke ville gøre. Krig gør mennesker til helte, fjender, ofre. De stærke skæbner vi møder i historier om og fra krig, drager os, langt mere end selve krigen. I Radiobiografen, som sender live på P1 fra Ordkraft i Aalborg, kan du komme tæt på flere af de skæbner. Vært: Klaus Rothstein. 

Gratis adgang til Radiobiografen. Gratis billetter kan bestilles ved at kontakte Biffen Nordkraft på telefon 98169977.

Se hele programmet og meget mere på ord-kraft-dk.

*PIX15* Beatles (22. april)
*PIX15* Beatles (22. april)Info og billetter
22-04-2015
CPH PIX 2015 i Biffen - særvisning 22. april i direkte samarbejde med PIX15. Love me do, sang de, og det er svært ikke at knuselske de norske gutter med Beatleshår, der kæmper for at finde deres egen stemme i denne på alle måder velklingende norske succes. Vi er i 1960'ernes Oslo, hvor fire forsigtige beatlemaniacs drømmer om at starte deres eget band som idolerne fra Liverpool. Men det er ikke nemt at koncentrere sig om musikken og trampe takten, når man dårligt nok kan finde fodfæste i tilværelsen. Verden rumler af atomkrigstrusler. Kroppen tumler med teenageproblemer, og hjertet bliver hele tiden forelsket. Historiens anker er Kim Karlson, der er Paul McCartney i firkløveret. Han forelsker sig hovedkulds i den mystiske Nina, der dog forsvinder lige så hurtigt, som hun er dukket op. Så Kim begynder at skrive breve, der aldrig bliver sendt, til hende. Og da den underskønne overklassepige Cecilie begynder i klassen, må han indse, at hans kærlighed nu skal adresseres til en anden. Det er danske Peter Flinth, der har instrueret Norges svar på 'Zappa' - en yderst charmerende filmatisering af Lars Saabye Christensens generationsroman, som i broderlandet er blevet en moderne klassiker.
*Specialvisninger* Kurt Cobain - Montage of Heck
*Specialvisninger* Kurt Cobain - Montage of HeckInfo og billetter
23-04-2015
Specialvisninger fra 23.-25. april - arrangeres i samarbejde med Soundvenue. Kurt Cobain-dokumentaren ’Cobain: Montage of Heck’ dokumenterer Nirvana-frontmandens himmelfart fra utilpasset teenager til forgudet rockikon. På toppen af karrieren stemplede Nirvana-frontmanden som bekendt ind i Klub 27, hvor alle de store, førtidigt afdøde stjerner er stedt til hvile. Brett Morgen er den første filmmager, som har haft fri adgang til familiens arkivalier, og både forspil, klimaks og efterspil er med, ligesom vi præsenteres for materiale fra musikerens barndom og intime stunder med Courtney Love og datteren Frances. ’Cobain: Montage of Heck’ rister en rørende smuk og hudløst ærlig rune over den eksistentielt tyngede rockstjerne – naturligvis garneret med masser af fræsende massage til øregangene.

Film på vej

1-4-2015De Små TingBiffen
1-4-2015MommyBiffen
2-4-2015Jeg er stadig AliceBiffen
8-4-2015I Kælderen (DOXBIO)Biffen
9-4-2015Ordkraft i Biffen (9.-11. april)Biffen
22-4-2015*PIX15* Beatles (22. april)Biffen
23-4-2015*Specialvisninger* Kurt Cobain - Montage of HeckBiffen

Nyheder

en-due_215

Roy Andersson er tilbage med En due sad på en gren og funderede over tilværelsen. 5/6 hjerter, Søren Vinterberg, Politiken.


Imitation-game_215

Gå ikke glip af Benedict Cumberbatch i The Imitation Game om Alan Turing. 6/6 stjerner, B.T.9. april er aktuel i Biffen fra 26. marts. Glæd dig!Gavekort til Biffen online! Så er det her. Bestil gavekort til Biffen og få det sendt direkte. Selvvalgt beløb, pakkeløsninger og mulighed for tilvalg af eksklusiv gaveindpakning. Se hele herligheden her.Biffens jubilæumsbog er udkommet! Kan købes i caféen for 150 kr.Vil du gerne se, hvordan Biffen er indrettet? Du kan tage en tur rundt i vores lokaliteter via Google Streetview.


facebook_web

Følg os på Facebook. Nyheder, trailers, historier fra Biffen, anmeldelser og konkurrencer


Husk også at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev med alt om vores film og arrangementer.


Andre film og events


Biffens Filmklub for de Smukke og Særlige. Læs mere om filmklubben og alle filmene her.


Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.


Se aktuelle En Chance Til og glæd dig til 9. april.Du kan se filmene fra Filmporten i Biffen. Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere om hvordan du får biograffilm til halv pris her.

tusen-bitar_rs

en-due_rs


Se aktuelle En due sad på en gren og funderede over tilværelsenBjörn Afzelius - Tusen Bitar og Ida.


NORDKRAFT kalender


BIFFEN STØTTES AF:


Dknegeps

 

europacinemas-2010.jpg